Usmej sa a splním Ti želanie !

22:49

Keď som bola malá, ľudia mi hovorili, že pomyslenie na vec, po ktorej skutočne túžim, počas sfukovania sviečok na narodeninovej torte mi to prianie určite splní. Na to, že ja mám v rukách oveľa vyššiu moc som už musela ale prísť sama. Trvalo mi to síce niekoľko rokov, ale niektorým na to nestačí ani celý život. Ľudia sú zvláštni. Ako keby nepochopili, že tie sviečky za nich nič neurobia, že nič nie je napísané vo hviezdach a rečami o osude má zmysel kŕmiť tak deti do 3 rokov, kým ešte nie sú schopné racionálneho uvažovania. 
Každý človek má plno snov, túžob, želaní. Podriaďuje tomu svoje myšlienky, svoje rozhodnutia, celý svoj život. Túžob nespočetne, ale odvaha na ich zrealizovanie žiadna.  Rozmýšľa nad tým aké by to bolo a ako to naozaj strašne chce. Ale nič preto neurobí. Povie si- a čo keď to nevyjde? Toľko úžasných okamihov a chvíľ nám len tak prefučí pomedzi prsty a to len preto, že sa bojíme riskovať. Hovoríme si- Čo by to zmenilo? Som na túto zmenu pripravený? Ale čo keď to nebude také ako to chcem? Prečo sa neopýtať- A čo keď to bude ešte lepšie ako si to vôbec predstavujem? Nikdy sa to nedozvieme, ak to neskúsime. Nezabúdajme, že každá zmena bolí....aj ak prináša to, po čom sme veľmi túžili. To aký bol dnešok zistíte až zajtra. A nikdy dopredu nebudeme vedieť, či to čo robíme sa vyplatí. Ak si však vieme predstaviť, že to bude stáť za to- ono to tak skutočne bude.
Nedávno som v Barcelone v jednom parku napísala na papierik moje najhlbšie želanie a vložila som ho do popraskaného Stromu Prianí, ktorý mi to želanie má splniť. Na otázku kedy to bude mi bolo odpovedané, že keď sa strom rozhodne, že prišiel vhodný čas. Ja mu síce verím, ale urobím všetko preto, aby vhodný čas prišiel čo najskôr. Verte v svoje sny a verte stromom a sviečkam- ale hlavne verte sebe a svojej schopnosti dosiahnuť aj nemožné. Už nikdy nerobte to čo sa od Vás očakáva, robte to, po čom naozaj túžite!
Možno sa stane, že po rokoch zistíte, že vec, po ktorej ste kedysi tak strašne túžili sa vám mohla splniť. Stačilo otvoriť ústa a zakričať to do celého sveta. Neurobili ste to. A teraz to ľutujete. Raz pochopíte, že ľutovať to čo ste urobili je omnoho lepšie ako ľutovať to, čo ste nikdy neurobili. Odchádza niekto, koho nechcete stratiť? Tak ho zastavte. Ak mu to nepoviete odíde bez toho aby tušil, že tu niekomu bude chýbať. Hovorte- milujem Ťa a chýbaš mi ak to tak naozaj cítite. Ľudia to nebudú vedieť, ak im to nepoviete. Tešte sa zo života a usmievajte sa na ľudí. A oni Vám budú plniť Vaše želania....Byť šťastný je oveľa ľahšie, ako ste si kedykoľvek mysleli.

Dnes, keď už nie som to maličké kučeravé dievčatko, stále pri sfukovaní sviečok myslím na to, čo veľmi chcem. Aj keď už dnes viem, ako to skutočne funguje, aj tak si vždy po splnení mojich snov poviem- TO TIE SVIEČKY ! 
Aj keď viem, že za mojim úsmevom sa skrýva hrdé- to ja :)




Venované Tebe, Ty vieš...



You Might Also Like

4 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST