PhotoDiary: BIBINJE 2014

15:09

Naša tohtoročná druhá dovolenka bola zase niečím výnimočná. Kým som si pri prvej vyskúšala spanie v aute a lozenie na vysoké hory, tentokrát som absolvovala týždeň na lodi. Nebolo to také ľahké ako som si myslela, ale všetko sme úspešne zvládli. Loď sme nepotopili, nikto sa neutopil a všetci sme sa úspešne vrátili domov. Slaní, unavení a (ne)oddýchnutí. 

20 vecí, ktoré stáli za zaznamenanie:

1. Prežiť na lodi nie je také ľahké, ako sa zdá. Keď spíte, všetko sa hýbe. Keď sa hýbete vy, všetko sa hýbe mnohonásobne viac ako keď sa nehýbete. Pri rýchlejších pohyboch sa klepe celý sťažeň. Počuť to a hlavne VIDIEŤ !
2. Pri prvej plavbe na lodi mi bolo fakt zle. Dosť ma to prekvapilo, kedže mi nezvykne bývať zle ani na najstrašnejších kolotočoch. A to bol týždeň pred nami.
3. Naučila som sa, čo je kosatka a za ktoré lanko potiahnuť, aby sa napla. 
4. Kormidlovala som loď a išlo mi to lepšie ako s autom. No treba povedať, že Richard s loďou parkuje podstatne lepšie, ako ja s autom. PODSTATNE.
5. Produkty na zrecenovanie som fotila v noci, na cudzej lodi, pretože mala pekné okrúhle kormidlo.
6. Zistila som, že kotva nemusí vyzerať ako normálna kotva z rozprávok a Pirátov z Karibiku.
7. Naučili sme sa, že nie je dobré kupovať nepárny počet banánov, keď sme dvaja. Hrozí vážna hádka.  
8. Už po prvom nákupe v chorvátskom obchode sme zistili, že nemá zmysel hovoriť anglicky. Nikto nevie čo je CINNAMON a keď načrtnete (asi) logickú doplňovačku TEQUILLA- POMARANČE- ???, pani za pokladňou Vám ponúkne kondómy. Po tom ako sme zabavili celý obchod a pani pochopila slovenskému: ŠKORICA sme pri odchode počuli pobavených zákazníkov: PEČÚ KOLÁČE! 
9. Keď fúka 6-7 uzlov, je ideálny vietor na plachtenie.
10. Po vypití fľaše tequilly sa už nikdy nebudem snažiť pochopiť spoločenské hry typu: "Povedz väčšie číslo ako som povedal ja, v rozsahu sedmových kariet". Nie je to vôbec ľahké!
11. V reštaurácii v Zadare som si na obed dala to najhoršie jedlo v histórií všetkých jedál, ktoré som si kedy niekde objednala. Citrónovo-octová ryža s citrónovo- octovými morskými príšerkami. Richard zjedo.
12. Jeden deň mi robilo problém opiť sa z veľa tequilly a veľa whisky a na druhý deň stačil pohár vína. Počas romantickej večer. A kvôli vínu údajne trvala romantická časť len 10 minút.
13. Napísala som pohľadnicu domov, ktorú Richard okomentoval: ,. A Ty píšeš blog?" 
14. Suseda- maďara, ktorý býval na lodi vedľa, sme nazvali neverník. Neverník preto, lebo som podľa JASNÝCH indícií prišla na to, že jeden sobotný večer telefonoval manželke (maďarsky!) a ženská, ktorá je s ním na lodi, je jeho milenka. Keď však prišiel s rovnakou ženou na loď aj ďalší víkend, zistili sme, že je to neverník verný aspoň svojej milenke. 
15. Videla som, ako šialení Chorváti NA PLÁŽI opekali nad ohňom obrovskú KRAVU zapichnutú na dlhej tyči! Už budem fakt jesť len kura, ktoré nevyzerá ako kura.
16. V noci som liezla na cudzí skúter, pretože mi hra "Povedz väčšie číslo ako som povedal ja, v rozsahu sedmových kariet" nešla až tak dobre a dostala som "úkol".
17. Musela som umyť riad (dve nádobky) z čoho vznikla hádka na približne tri hodiny.
18. Nevylovila som žiadnu mušličku, pretože za týždeň som sa potopila celá do vody len 2 krát a z toho 1x násilne.
19. Prečítala som svetový bestseller "LÁSKA NA PRVÝ POHĽAD" a zistila, že keď napíšem o našom príbehu s Richardom, bude sa to dobre predávať. 
20. Dovolenku sme ukončili v Brne na romantickej večeri v KFC! Na záver ako BONUS pridávam fotky, ktoré vznikli pri testovaní webkamery na mojom novom notebook.










  
 




Vaša

You Might Also Like

3 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST