Prečo mi k meninám (takmer) nikto negratuluje?

21:48

Boli časy, kedy som bola smutná z toho ako sa volám. Nikto (okrem starkej, ktorá sa asi vždy zľutovala) mi nikdy negratuloval k meninám, lebo som vlastne žiadne nemala. Vždy ma strašne štvalo, keď mi v škole hovorili NIKOLETA- OMELETA alebo NIKOLETISKO išlo na smetisko!  Ale tiež som nemala rada, keď mi hovorili Nikola (aj KEĎ meniny by som na ňu chcela oslavovať! )
Keď som do googlu napísala "Charakteristika mena Nikoleta" vyhodilo mi: "Mali ste na mysli: Nikola?". Keď práve píšem o mojom životnom trápení, každú Nikoletu mi ešte aj Blogger ironicky podčiarkne!
Ľudia sa mi často smiali, že nie len že sa volám VUJISICOVÁ, som ešte aj NIKOLETA. Bežne moje meno nevošlo do chlievikov na formulároch a administratívni pracovníci vždy zazerali keď som si nejaké chlieviky dokreslila. 
Raz som síce našla kalendár, kde bola aj Nikoleta, ale bolo to nejaké špeciálne rozšírené vydanie kde okrem Nikolety bol aj Stojan, Kvintiliána, Tobogán, Xenofób a Šeherezáda. Vtedy som uznala, že v porovnaní s týmito menami, môžem byť rada, že som Nikoleta. Veď väčšina ľudí mi aj tak hovorí Nika a to občasné Nikoletaaaaaaa od maminy alebo brata prežijem. No čo je horšie je to, že mi k meninám stále takmer nikto negratuluje. (A to je ten moment, kedy závidím všetkým Katkám, Aničkám a Evkám.) 
Dôvody sú rôzne. Buď proste len nechce ALEBO.....Rokmi a skúsenosťami som mojich (NE)gratulantov rozdelila do niekoľkých skupín:

1. Tí, ktorí ani nevedia, že som Nikoleta, pretože na Facebooku to nemám.

2. Tí, ktorí síce vedia, že som Nikoleta a keď v kalendári uvidia Nikolu, nespomenú si na mňa, pretože som Nikoleta a to bude v kalendári inokedy. Lenže, nebude. 

3. Tretia skupina sú moji obľúbení - tí, ktorí vedia, že som Nikoleta, vedia že nemám meniny na Nikolu ale ani nikdy inokedy ale len sa zasmejú, že vlastne meniny nemám nikdy.

4. Potom tí, ktorí vedia že som Nikoleta, vedia že na Nikolu meniny nemám ALE vedia aj to, že Nikoleta už v kalendári nikdy nebude a preto si na mňa spomenú a práve oni mi vždy urobia najväčšiu radosť. 

Minulý rok v novembri, za mnou prišiel Richard a doniesol mi víno s kvietkami s tým, že mám sviatok. Bola som v šoku, pretože som teda v novembri nikdy žiaden sviatok nemala. ALE v Česku áno. Nechápal, prečo som taká prekvapená, ale to vtedy nevedel, že na moje meniny si nikto nespomenie ani keď ich mám a nie to ešte vtedy, keď ich vôbec nemám :) To bude moja 5. skupina :)

Týmto článkom Vás nechcem vyzvať k tomu, aby ste mi teraz všetci gratulovali. Len som sa chcela zdôveriť s mojou životnou traumou. Dnes, keď som znova hľadala charakteristiku môjho mena vyskočil mi na jednej stránke zoznam prezývok nositeliek mena Nikoleta. A hľa:

Nika, Niki, Nikol, Nina, Nikuška, Nikuš, Nikica, Niky, Nikolka, Nikola, Nikča, Nikuska, Niko, Kika, Nini, Nicol, Nikoletka, Nena, Niks, Nikus, Nikki, Nike, Nicki, Colie, Nikolet, Lettie, Nik, Nikokoleta, Nikušííík, Nikoľeta, Nico, Kiki, Nicole, Nikić, Nixon, Ninita, Nici, Neta, Keti, Leta, Kinoleta, Niga, Kikuš, Niknik, Enká, Ina, Nicolet, Ňuňka, Nicol, Nikol, Nikoleta, Ny, Nikša, Nena/Nana, Nigis, Nikuší, Ninuša.

No neviem ako by som sa tvárila, keby mi niekto hovoril NIKOKOLETA, NIXON, NIGIS alebo NIKNIK. Zase som vďačná, že mi občas niekto povie aj presne tak, ako sa volám. 
NIKNIK, NIKNIK, NIKNIK, NIKNIK :D
Dá sa ešte premenovať blog?

Tak na záver by som chcela popriať krásne meninky všetkým Nikám, Nikolkám ale hlavne NIKOLETÁM :)


A jedna fotografia urobená dnes mojim novým meninovým foťáčikom :)





You Might Also Like

17 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST