Ako na ŽLTÚ ?

11:44

September sa pretočil do svojej druhej polovice a nie len dátum ale aj počasie vonka signalizuje, že sa jeseň hlási k slovu. Obdobie, ktoré väčšina ľudí nemá rada, ale ja si myslím, že je to najkrajšie ročné obdobie. Síce sú dni kratšie a slniečka je menej, jeseň je veľmi pokojné a príjemné obdobie. Nie len preto, že začína spolu so školou (na začiatok ktorej sa ja každý rok vždy teším :)), ale tiež začína v čase mojich narodenín a prináša so sebou krásne farby, melanchóliu, ale aj radosť pred prichádzajúcou zimou. A čo je hlavné, jeseň to znamená kabátiky, čižmičky, klobúčiky a nejeden milovník módy si príde na svoje. Väčšina ľudí začne siahať po zemitých farbách, ktoré mne ale nie sú po chuti. Musím sa priznať, že v celom mojom šatníku by ste nenašli ani jeden kúsok v tak veľmi populárnej hnedej farbe. Možno sa to čoskoro zmení, ale momentálne je to tak. Nemyslím si, že veselé farby by sa mali nosiť len v lete a s posledným letným dňom by mali ostať zabudnuté v útrobách šatníkov. A presne o jednej z týchto farieb to dnes bude. O žiarivej žltej. Milovanej aj nenávidenej. Z titulu najmenej nosenej farby na Zemi vyplýva, že skôr to druhé. Na druhej  strane, psychológia farieb hovorí, že žltá farba je farba spojená so smiechom, šťastím a optimizmom. A to je o dôvod viac, prečo ju nosiť. 
Väčšina ľudí však nemá odvahu na veľké kúsky v tejto žiarivej farbe. V tomto prípade stačí keď do svojich outfit - ov vnesiete trocha sviežosti v podobe žltej na doplnkoch, kabelkách alebo topánkach. Rozžiari Vás a medzi ostatnými "jesennými hnedými" budete krásne vynikať. Ak sa rozhodnete siahnuť po väčších kúskoch v žltej, nech sú vždy vo vašom outfit - e dominantné a jediné. Pretože, ako sa hovorí "všetkého veľa škodí", ani so žltou to netreba preháňať, lebo bude mať opačný efekt než ten, o ktorý sa snažíte. So žltou je najlepšie kombinovať neutrálne, telové, svetlé farby. Ja mám však najradšej kombináciu žltej s kráľovskou modrou a s čierno - bielou. V mojom šatníku sa momentálne nenachádza veľa kúskov v žltej farbe ale túto chybu som nedávno napravila a objednala som si žiarivo žltý kabát, o ktorom už teraz môžem povedať, že bude (po niektorých lodičkách) najvýraznejším prvkom môjho jesenného šatníka. 
Často sa stretávam s názorom, že žltá je len pre tmavé typy pleti a nemôže si ju dovoliť každý. To však nie je pravda a ako to platí aj s červeným rúžom- nosiť ho môže každá, ale záleží na odtieni. Ako každá iná farba aj žltá má mnoho odtieňov od citrónovej, mangovej, šafránovej až po horčicovú a neónovú a podľa farby pleti a vlasov si každý vyberie tú správnu práve pre neho. 










You Might Also Like

7 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST