Tak možná že to není štěstí, ale je to fajn

12:27

Ďalší týždeň za nami, Všetci už žijú Vianocami, pečú koláče, organizujú vianočné večierky a nakupujú darčeky. Neviem, kedy táto nálada príde aj na mňa, no dúfam, že skôr ako minulý rok, keď mi 23.12 na letisku v Paríži došlo, že zajtra sú Vianoce. Posledné dni boli pre mňa dosť psychicky náročné a únavné. Po celom týždni som sa dokázala vyspať až dnes. Kedže semester finišuje a spolubývajúce ignorujú fyziologické potreby svojho organizmu a v noci zásadne nespávajú, nespávam ani ja. Ja by som aj chcela, ale vzhľadom na fakt, že mi vadí každý zvuk. hudba, svetlo, všetko, nejde to. 
Včera sme prvou skúškou zahájili skúškové obdobie a musím povedať, že ako štandardne u mňa, bol zase celý svet dôležitejší, ako učenie na skúšku. Povedala som si však, že keď som sa dokázala naučiť na 8 skúšok za jeden týždeň vo francúzštine typu Kvantová fyzika, Teória zrážok alebo Jadrová astrofyzika, na toto bude v pohode stačiť jeden deň. A tak sa pôvodných 7 dní vyhradených na učenie scvrklo do 7 hodín a to nie je ani zďaleka dosť času na prečítanie 360 - stranovej knihy o Podnikateľskom manažmente. Aj keď v slovenčine. Kedže určite nemám v pláne si nikdy zakladať žiadnu firmu ani nič podobné, nepokladala som za dôležité nejako to siliť a aspoň sa posnažiť naučiť sa to. Pri niektorých predmetoch by to mohlo byť celkom nezodpovedné (ako mamina raz povedala - mala som ísť radšej študovať žurnalistiku, tam nehrozí, že vyhodím svet do vzduchu), ale pri tomto som naozaj nemala žiadne výčitky. Asi nemá zmysel hovoriť, že som dokopy prečítala 9 strán z knihy a týchto 9 strán zahŕňalo obidve otázky, ktoré sme na skúške dostali. Aby som ale nebola sebec, v noci pred skúškou som spolužiakom v spoločnom chate na Facebooku napísala, nech si pozrú Strategické plánovanie, lebo ja nemám v pláne učiť sa nič iné a to tam bude. A bolo. Keby ma konečne začali počúvať, nemuseli by plytvať svojim časom a zbytočne sa zahlcovať informáciami nepodstatnými pre život. Má niekto na tomto svete viac šťastia ako ja?
Zvyšok dňa sa niesol v duchu nakupovania vhodných tenisiek na crossfit. V Sportdirecte mi pán predávajúci povedal, že som najnáročnejšia zákazníčka, akú tam kedy mal a že tenisky, aké som mu opísala ešte nikto neušil a ani nikdy neušije. A že keď mi nestačia tri poschodia tenisiek, mám cvičiť bosá. No niet nad ochotu predavačov. V ďalšom obchode samozrejme moje vysnívané tenisky mali, no tu bol predavač zase až príliš ochotný a premotivovaný a po zaplatení mi na bloček napísal svoje telefónne číslo. Okrem Gatu, kde mi nedávno predavač kúpil šaty (dal mi ich odložiť v druhej predajni, lebo oni ich nemali a po príchode tam ma čakal šok a zaplatené šaty s odkazom ,,Aby si si to nerozmyslela") sa budem musieť vyhýbať aj obchodu Nike v Auparku.  
Počas nákupov som prišla na to, že síce si s Deniskou, s ktorou som sa zoznámila na crossfite (paradoxne lebo obidve sme ten typ, čo zokopáva aj vlastnou ľavou nohou o pravú pri obyčajnej chôdzi) skvelo rozumieme (a hlavne pri cvičení som sa ešte nikdy na svojej neschopnosti nenasmiala tak ako s ňou) existujú veci, ktoré môžu medzi nami potencionálne vyvolávať konflikty a mali by sme sa im vyhýbať. Napríklad výber oblečenia pri nákupoch alebo hodnotenie chlapov. Na najviac úžasný oranžový kabát z Manga povie, že by si ho neobliekol ani bezdomovec, ktorý býva pod mostom a najviac sexy chlapa, akého som kedy videla (na Slovensku pre uspresnenie :)) ohodnotí neuveriteľným číslom 6 z 10. Šestkou, ktorá sa dáva priemerne vyzerajúcim a priemerne pôsobiacim ľuďom a nie trénerom crossfitu, vďaka ktorým tréningy nadobúdajú nový, celkom nepoznaný rozmer... :)

Konečne po dlhej dobe sme s Ľubom absolvovali fotenie na blog a musím povedať, že to bolo strašne super a strašne som si to užívala. Fotky vznikli v nákupnom centre Bory Mall a nesú sa vo Vianočnej atmosfére. Dnes ma čaká pokračovanie nakupovania s Deniskou, kedže včera nás z nákupného centra po záverečnej vyhodili a zajtra RRCFT Vianočný večierok, o ktorom nabudúce. Prajem Vám krásny a veselý (pomaly aj) predvianočný víkend :)













You Might Also Like

9 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST