Zo zákulisia MISS SLOVENSKO : Vyvediem Vás z omylu

13:25

Už je to pár dní, čo som sa vrátila zo sústredenia MISS Slovensko domov, vstrebala som dojmy a môžem Vám o tom čo to bližšie povedať. V poslednej dobe som dosť čítala diskusie k článkom o misskách, ako sa o nich ľudia vyjadrovali a čo všetko o nich popísali a k niektorým komentárom by som sa rada vyjadrila tiež.

,,Aby sa na sústredení neprepracovali."
Toto vyjadrenie ma zo všetkých v diskusiach na internete pobavilo najviac. Každý deň mali baby nabitý program a nie taký ako si veľa ľudí pod pojomom ,,Sústredenie MISS Slovensko" predstavuje. ,,Zobudím sa, odfotím sa, naraňajkujem sa, idem do sauny, do bazéna, na obed, do vírivky, ešte sa pofotím, ešte si poplávam a už je čas večeru a potom ešte znova sauny a bazén." 
Každý deň baby trénovali chôdzu, čo sa zdá ako jednoduchá vec, však kto by nevedel chodiť hore dole, zakývať do kamery a usmiať sa?. Ale predstavte si, že chodíte 8 hodín, vo vysokánskych lodičkách, ktoré Vás pri každom pohybe tlačia, stále sa musíte sústrediť na to, aby ste to robili čo najlepšie a každú pripomienku zaznamenať, spracovať a čo najlepšie použiť pri svojom ďalšom vystúpení. Keď som prišla na sústredenie, baby práve chodili a cvičili choreografie na finále. Najprv mi nebolo jasné, načo majú len pri nácvikoch chôdze dokonalý mejkap, no v zápätí mi to niekto rýchlo objasnil. Baby počas toho, ako cvičili chôdzu súčasne fotili aj plavkové editoriály. Ráno ich vizážisti z Gosh -u nalíčili a kaderníci z Pierotu urobili nádherné vlasy a v priebehu celého dňa postupne z nácvikov chôdze odbiehali k bazénu na (nie najkratšie) fotenie plaviek. A či išli oddychovať, keď dofotili? Nie, išli naspäť chodiť.
Absolvovala som tiež nejedno fotenie a musím povedať, že zo začiatku je to vždy super, som plná energie, nápadov, ale vždy už po troch hodinkách nevládzem, nechce sa mi, prešla chuť aj nálada a hlavne vždy príde obrovská únava. Zdá sa to byť jednoduché, však každý si povie: ,,Veď len sedia pred foťákom a usmievajú sa", no také jednoduché to nie je. A za tým, čo vidíte v časopisoch a hlavne za finálovým večerom, ktorý bude trvať len niekoľko hodín je naozaj kopec nepredstaviteľnej driny a hodiny a hodiny nácvikov.
Ja som v podstate celý deň nič nerobila, len všetko sledovala a fotila, ale každý večer som padala do postele polomŕtva už o 10.

,Dajte im najesť"
Tieto komentáre ma dokážu vždy dojať najviac. Lebo keď som videla, čo baby dokážu zjesť a aké dokonalé postavičky majú aj napriek tomu, chcelo sa mi plakať. Takže postavičky im môžeme len závidieť. A to Vám môžem povedať, že baby mali tri krát denne fakt hody. Raňajky vo forme švédskych stolov, kde nechýbali klobásky, vajíčka slanina ale ani koláčiky. Na obed bolo vždy predjedlo alebo polievka, hlavné jedlo a ako sladká bodka - koláčik. Na ktorom si veľa z báb bez výčitiek pochutilo. A večera v podstate rovnaký štýl ako obed. Áno s ďalším koláčikom.


,,Namaľované v bazéne a saune"
Počas týždňa dievčatá absolvovali PRESS DAY s novinármi, z ktorého vznikli fotky, ktoré ste mohli vidieť na rôznych internetových portáloch. Celý deň mali do minúty naplánovaný a neostal im čas absolútne na nič. Začal znova niekoľko - hodinovým nácvikom chôdze, pri ktorom ale boli prítomní novinári, ktorí baby fotili pri každom pohybe. Čiže nie len že museli všetko robiť dobre, ako dni predtým, navyše museli pri každom pohybe vyzerať dokonale. Za zmienku stojí to, že baby nemali k dispozícii vizážistov ani kaderníkov a na stretnutie s novinármi sa museli pripravovať samé. Čo nie je najľahšia úloha, však povedzme si úprimne - ktorý novinár vyberá pre svoje články najkrajšie a vydarené fotky?
Po chôdzi nasledovali rozhovory pre SITU, čas.sk aj Najkrajšie modelky. Stanka a Kika z najkrajších modeliek baby vyspovedali a pofotili. Otázky, ktoré si pripravili boli naozaj veľmi zaujímavé a nad niektorými sa baby museli skutočne zamyslieť. Nový čas si pre ne ale pripravil niečo oveľa náročnejšie a to natáčanie videovizitiek. Že či mali niečo vopred pripravené? Nie, nemali, o tom, že sa idú natáčať videovizitky pre hlasovanie o MISS čas.sk sa dozvedeli tesne pred tým a nejednej slečne to spôsobilo niekoľkosekundový stres. 
Po rozhovoroch ich čakalo hodinové cvičenie s trénerom z FITUP - u, ktorý dal babám naozaj zabrať. Medzi rozhovormi a cvičením mali dve minúty na to, aby sa prezliekli a prišli do miestnosti, kde cvičenie prebiehalo. Kedže niektoré baby ani nestihli rozhovory dokončiť, na prezlečenie nemali vôbec žiadny čas a odpovedať na otázky museli večer, keď väčšina novinárov už bez sily ležala doma v posteli. A prichádzame k tomu najdôležitejšiemu. Cvičenie trvalo hodinu - od tretej do štvrtej, no o štvrtej už baby museli byť nastúpené pri bazéne a pripravené na fotenie v plavkách. Ak správne počítate, na to aby išli do izieb, prezliekli sa do plaviek, spamätali sa z cvičenia a prišli znova naspäť do wellnessu mali presne 0 minút. (A to som ešte nespomenula to, že wellness a izby dievčat boli od seba vzdialené niekoľko poschodí hotela Zochova chata). Nemali čas na absolútne nič a to ani nehovorím od odlíčení a spätnom nalíčení, na ktoré mali medzi fotením v bazéne a ďalším rozhovormi presne 0 minút času. Ale presne si viem predstaviť komentáre, keby baby na fotenie s novinármi prišli nenalíčene: ,, A to ich nemaľovať nevedia?"
Ale akonáhle novinári odišli a babám sa skončil povinný program, prvá vec, ktorú urobili bolo odlíčenie. A do wellness prišli prirodzene krásne :)


,,Biela ako vápno" 
Takto sa jeden účastník internetovej diskusie vyjadril k jednej z najtmavších finalistiek, ktorú odfotil počas toho, ako vychádzala z bazéna. Na svetlo sveta vyšla nepodarená momentka, pod zlým svetlom, ešte viac osvetlená bleskom z fotoaparátu iného novinára, následkom ktorej boli nemiestne komentáre a smutné oči slečny na nej zachytenej. Počas fotení s novinármi baby naraz fotilo aj 10 ľudí. A ani to, že ste misska a absolvujete miestami takmer ,,vojenskú školu" pre modelky Vás nenaučí pozerať sa naraz do 10 objektívov.
 
,,Toto bude asi prvýkrát,čo v súťaži nebudú žiadne silikóny"
Nie nebude to prvý krát. Na súťaži MISS Slovensko nie sú povolené žiadne chirurgické zásahy do tela a nikdy povolené ani neboli. A keď má niekto potrebu komentovať dievčatá v internetových diskusiách, nech si najprv zistí rozdiely medzi MISS Slovensko a MISS Universe. 

Niekedy by sa ľudia, ktorí prispievajú v internetových diskusiach mali zamyslieť nad tým, či to čo si práve napísali ako koncept na odoslanie je naozaj hodné toho, aby to vyšlo na svetlo sveta. A či je naozaj potrebné niekoho urážať,  často - krát niekoho, kto to v oveľa mladšom veku dotiahol oveľa ďalej.
A hlavne to, že missky sú tiež len ľudské bytosti, ktoré podobné hlúpe vyhlásenie trápia a bolia.
Dnes veľa fotiek :) MOMENTIEK ! :) Väčšinou baby nevedeli, že sú fotené aj mnou:)









































Nezabúdajte, že stále prebieha hlasovanie o BLOGERA ROKA. Ak máte radi môj blog, hlasovať môžete TU ! :) Zo srdca ĎAKUJEM! :)


S láskou
Vaša

You Might Also Like

8 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST