Ako najľahšie ochorieť, keď vedro s ľadovou vodou nestačí?

19:40

Veľká Noc bola super, po dlhej dobe som bola s rodinou, zjedla som celý svet jedla, plech krémešov a klobásu, pribrala 19 kg a ochorela. Po Veľkej noci sa to stáva často a hlavne vtedy, keď je vonka tak tesne nad nulou. Ja som síce jedno vedro schytala, no myslím, že dôvod choroby by sme mohli hľadať niekde celkom inde. Rada by som napísala, že moje počínanie malo logické základy, no asi by som sklamala fanúšikov ,,rozumovej stránky môjho JA". 
Ako to už na tieto sviatky na dedine chodí, za tých pár hodín v pondelok ráno, rodinu so ženami navštívi vždy pár susedov / príbuzných / kamarátov. To, že sa ja budem cez Veľkú noc nachádzať u starkej nikto nevedel, no za starkou prišlo niekoľko kupačov, ktorých moja prítomnosť len potešila. Vyhlásenia typu: ,,A Ty si tu tiež?" alebo ,,No keď si tu, oblejem aj Teba.." vždy potešia každé vyšibaniachtivé dievča. Starká je už ale dáma v rokoch a jej ,,kamoši" zvolili trocha menej agresívnu formu dodržiavania veľkonočných tradícií - smradenie smradmi voňavkami. Človek by si aj myslel, že fajn, netreba sa prezliekať, nebudem ma bolieť zadok zo šibania. No možno v prípade ak pár hodín potom necestujete niekoľko hodín autom. A nebudem si predsa umývať vlasy pred cestou, ešte by som náhodou ochorela ! Už po niekoľkých kilometroch mi bolo tak zle, ako keby som minimálne dva dni predtým pila nielen celú noc ale aj celý deň a ďalšiu noc a ďalší deň. Kombinácia všetkých tých lacných vonaviek dokopy a ostrých zákrut bola na nevydržanie. Tak som si otvorila okienko a počas jazdy som mala hlavu vystrčenú vonka. S pomyslením na to, že je lepšie trocha prechladnúť, ako pozvracať auto realtívne neznámym ľuďom, ktorí sa milo ponúkli, že nás s Richardom odvezú domov. Po príchode domov som mala jasné plány a to v najlepšom prípade aj hneď po príchode zavítať KONEČNE na crossfit a cvičiť vkuse asi mesiac.  Ale vzhľadom na to, že mi z voňaviek (a z vetra?) bolo zle ešte dva dni, crossfit sa nekonal. A nekonal sa ani ďalší deň, kedže som ochorela. Už druhý deň ležím v posteli a liečím sa. Robím okolo seba neporiadok, zhromažďujem taniere, poháre a všade okolo mám kopy vreckoviek a nadávam. Na Veľkú noc, nechutné voňavky a vietor. Včera som nedokázala vyliezť z postele a maximum čo som zvládla bolo pustiť celú (zase) 10- tu sériu Kostí. Dnes som dokonca bola v lekárni len tak v okuliaroch. Že a čo? No naposledy som z domu bez šošoviek vyšla asi v 15stich, kedy som pochybovala o celej svojej existencii a hlavne o svojom podivnom vzhľade. Ešte aj vtedy, keď som mala zapálené rohovky v očiach a nemohla som používať šošovky, som chodila bez okuliarov a niekoho som sa držala za ruku, aby som nenarážala do ľudí, dverí, stĺpov. Mať 6 dioptrie, to nie je sranda. Všetko vidíte len ako farbené vyblednuté obláčiky. Aj dnešný nákup v lekárni mi robil celkom problémy. Bolo to asi tak 300 metrov no aj napriek tej krátkej vzdialenosti som zakopávala o obrubníky a stále sa pozerala mimo sklíčok na nohy, ktoré som vôbec nevidela.
Odvtedy znova ležím v posteli a približne každé tri sekundy kontrolujem telefón, či mi neprišla sms - ka oznamujúca skvelú novinku, ktorá by mi túto debilnú chorôbku aspoň trocha spríjemnila. Že telefón, ktorý som si pred dvoma dňami objednala je pre mňa pripravený a môžem si ho prísť vyzdvihnúť. Ako som už neraz spomínala, môj súčasný telefón - HTC One sa mi podarilo celkom slušne roztrieskať opotrebovať - od jednej párty v lete mal rozbitý displej a dať za opravu 150€ sa mi zdalo dosť veľa. Zadný kryt vyzeral ako po vojne a tiež mi celom začalo vadiť to, že je vo francúzštine a teda aj Google PLAY je vo francúzštine a každá aj slovenská aplikácia je vo francúzštine. A tak som sa rozhodla, že to chce zmenu. Neostala som verná HTC, pretože od môjho posledného modelu by najnovšia vlaková loď nebola takmer žiadnou zmenou. A zmenu som potrebovala. No po vyradení HTC neostala iná voľba ako iPhone 6. Po pravde som ešte nedávno bola veľký odporca Apple, no pred dvoma dňami som obehla všetky predajne O2 v Bratislave, aby som jednu zlatú šestku získala! Kedže mali všade vypredané teraz musím čakať, kým mi ju dodajú. Neviem, či bola správna voľba kúpa iPhonu, kedže som dokázala rozbiť aj celokovový údajne nerozbitný telefón, no už sa ho neviem dočkať. Dnes celý deň pozerám rôzne crash a drop testy a asi budem musieť na moju novú lásku dávať veľký pozor. Dnes som ani vlastne nemala v pláne písať, ale pod vplyvom rôznych liekov som sa ani nenazdala a polovica článku o ničom bola na svete.  No viem, že akonáhle sa mi do rúk dostane nový telefón, týždeň pre mňa nebude nič iné existovať. Čo je vzhľadom na blížiaci sa deadline diplomovky veľmi nevhodný čas na kúpu nového telefónu. A keď sme už pri tej diplomovke - včera som sa sťažovala, že ani písať nemôžem, lebo mi je zle a strácam ďalšie dni, ale keď som dnes zvládla toto, prečo by som nezvládla niečo aj o exotických časticiach?

Na záver ešte jedná radostná novinka ! Dnes ráno bolo ukončené hlasovanie o finalistov BLOGERA ROKA 2014 a s potešením Vám chcem oznámiť, že ste ma svojimi úžasnými hlasmi posunuli do finále tejto skvelej súťaže !! Prednedávnom mi prišiel mail s informáciami a gratuláciou, z čoho sa nesmierne teším.  Keď som naposledy včera večer pozerala aktuálny stav bola som na druhom mieste v kategórii s krásnym počtom hlasov 530 za čo Vám chcem z celého srdca POĎAKOVAŤ !!! Organizátori ma požiadali o napísanie krátkeho textu o mojom blogu. O mojom blogu na 300 znakov vrátane medzier? Však to je jeden a pol smsky bez diakritiky ! Veľmi dlho mi trvalo, kým som sa s touto na prvý pohĺad ľahkou úlohou popasovala. Tu je výsledok: 

Break The Rules je o zdieľaní môjho života, mojich šialených zážitkoch a príhodách, úsmevných trapasoch, (ne)hlbokých myšlienkach, veľkých snoch,  o všetkých nezvyčajných veciach, ktoré sa mi denne stávajú a HLAVNE o porušovaní pravidiel. Chcem Vás pobaviť, rozosmiať a radšej neinšpirovať :)
 



Majte sa krásne a snáď čoskoro :)

S láskou
Vaša 


You Might Also Like

1 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST