Splň mi sny, 2016!

15:41

Rok 2015 je za nami. A aký bol? Prelomový a skutočne veľkolepý. Ďakujem Ti, 2015! Ďakujem Ti za všetko. Za všetko dobré aj zlé. Za všetky pády, príučky a životné lekcie, za ľudí, ktorých si mi dal, ale aj vzal. Za smiech ale aj slzy. Som neskutočne vďačná za to, že som si mohla splniť svoje sny, že som mohla cestovať, spoznávať nových ľudí, že som skončila školu a pomaly začala zisťovať, aké je moje poslanie na tomto svete. Že som mala každý deň toľko dôvodov na úsmev, že som si usporiadala rebríček hodnôt a pochopila, čo je v živote skutočne dôležité. Že som si začala vážiť všetko čo mám a naučila sa, že život je o maličkostiach a o tom byť šťastný aj vtedy, keď nemáme vôbec nič. Ďakujem Ti za každého jedného človeka, ktorý mi skrížil cestu a naučil ma niečo nové, pomohol mi a rozosmial ma. Ďakujem za celých Tvojich 366 dní, počas ktorých si ma naučil pokore viac, ako tých mnoho rokov pred Tebou dohromady. Ďakujem, že si zo mňa urobil lepšieho človeka.
Máme pred sebou nový rok. 2016. A ja verím, že bude rovnaké prelomový a rovnako rokom splnených snov, ako bol rok 2015. Prajem Vám len jedno - buďte šťastní, vďační a plňte si sny! Nech sú akokoľvek odvážne. Je to moje jediné predsavzatie do nového roka a presne to isté prajem každému jednému človeku, ktorý číta tieto slová. Nedávno mi jeden človek povedal, že byť šťastný predsa nie je novoročné predsavzatie. Že to nedokážeme ovplyvniť. Ale kto iný dokáže ovplyvniť naše šťastie, keď nie my sami? Odkedy je moje jediné novoročné predsavzatie byť šťastná, skutočne som. A to je viac ako to bežné - schudnúť, začať cvičiť, viac spať alebo prestať fajčiť.
Nech Vám rok 2016 prinesie čokoľvek - či už pekelne dobré alebo absolútne zlé, prijmite to s pokorou. Stojte vždy nohami pevne na zemi a keď padnete na kolená, nebuďte z toho smutní a nájdite si v živote niečo, čo Vás bude robiť šťastnými aj v tomto ťažkom, smutnom období. Skôr či neskôr zistíte, prečo sa Vám to stalo a budete vďační. Buďte vďačný za každú lekciu, ktorú Vám život dá. A bude ich mnoho. Aj ak to bude najprv bolieť, všetko sa deje preto, lebo sa to tak diať má. Keď zmeškáte autobus a niekde budete meškať nebuďte smutní, v ďalšom možno stretnete niekoho kto Vám zmení život.A keď toto pochopíte, budete omnoho šťastnejší.
Tešte sa zo života a užívajte si každú minútu, pretože žiadna sa už nebude opakovať. Buďte vďační za každú príležitosť, ktorá sa Vám naskytne ale nezabúdajte ani na každodenné bežné radosti života. Veľa sa usmievajte a hovorte ľuďom, čo k ním cítite. Milujte svoju rodinu, vážte si priateľov a každú chvíľku s nimi. Pomáhajte si navzájom a robte dobré skutky. Buďte tak šťastní, že keď sa na Vás pozrú iní, budú šťastní tiež. 
Verím tomu, že keď môj rok 2016 skončí, na tomto mieste dostane rovnaký prívlastok, aký dnes dávam roku 2015. Ten NAJLEPŠÍ ! A každý jeden z Vás si to o svojom roku 2016 bude môcť povedať tiež. VERTE, ŽE ROK 2016 BUDE ROKOM VAŠICH SPLNENÝCH SNOV A ON SKUTOČNE BUDE !

Tu je pár momentov, ktoré stálo zato zaznamenať, ktoré urobili môj uplynulý rok výnimočným a na ktoré budem ešte dlho spomínať.


1.1.2015

Začína nový rok a ja s potrhanými väzmi v členku, ortézou na nohe a barlami v ruke stále plačem a vzdávam sa svojho veľkého sna o korunke krásy, ktorému som venovala každú myšlienku uplynulého roka. Mám depresiu a tlačím do seba hory koláčov.

Viac TU: Najväčší zo všetkých


KASTING MISS SLOVENSKO

Niečo ma tam ťahá aj keď viem, že v plavkách vyzerám príšerne a postúpiť ani nemôžem. Balím lodičky, plavky, fotky a odchádzam na kasting MISS do Žiliny. Nepostupujem do tretieho kola, plačem na záchode, všetci ma ukľudňujú a hovoria, že prídem o rok a vyjde to. Som na hornej vekovej hranici, plačem ešte viac.



NIKTO NIE JE DOKONALÝ a REKLAMA na BORY MALL na JOJ - ke

Som v telke. Dokonca na dvoch programoch. Je to skvelé aj keď zisťujem, že kamera fakt pridáva veľa kíl. 



SÚSTREDENIE MISS SLOVENSKO 2015 - ZOCHOVA CHATA

Začali sa diať zázraky a ja odchádzam na sústredenie MISS na Zochovu chatu. Strieda sa vo mne toľko pocitov, že sa idem z toho zblázniť. Som 13. najšťastnejší človek na svete, ale aj napriek tomu prvý večer preplačem v jednej z najlepších postelí, v akej som kedy spala. Spoznávam úplne úžasných ľudí, pozadie súťaže, zažívam s dievčatami nádherné chvíle a na svete nie je vďačnejší a šťastnejší človek ako ja. Nikdy som netúžila byť súčasťou tejto veľkej MISS rodiny viac ako teraz.

Viac TU: ZO ZÁKULISIA MISS SLOVENSKO: SÚSTREDENIE ZOCHOVA CHATA

a TU: ZO ZÁKULISIA MISS SLOVENSKO : VYVEDIEM VÁS Z OMYLU


BLOGER ROKA 2015 

Som nominovaná v národnej súťaži BLOGER ROKA 2014. Po mesačnom hlasovaní ľudí postupujem do finále z krásneho druhého miesta, hneď za prvou Kristínou Farkašovou. Šťastie, ktoré pociťujem z toho, že ľuďom sa páči to, čo robím a o čom píšem je nekonečné. Galavečer je pre mňa veľkým sklamaním a to nie len preto, že po hlasovaní poroty končím na najhoršom 4. mieste. Vyplačem si snáď všetky slzy, no prichádzam na dôležitú vec.

Viac TU: GALAVEČER BLOGERA ROKA 2014 A VEĽKÉ ROZHODNUTIE ZMENIŤ SVOJ ŽIVOT. NAOPAČNEJ STRANE ZEMEGULE. NA BALI.





TLAČOVÁ KONFERENCIA MISS SLOVENSKO 2015

Zúčastňujem sa tlačovky MISS Slovensko, ktorá sa koná pár dní pred finále. Zase som s dievčatami a zase som neskutočne šťastná. Rozprávam sa s pánom Oklamčákom, ktorý mi prezrádza múdru vec, ktorá ovplyvňuje celý môj ďalší život.

Viac TU: ZO ZÁKULISIA MISS SLOVENSKO: MÁME NOVÚ MISS PRESS!


FINÁLE MISS SLOVENSKO 2015

Prichádza vyvrcholenie všetkých misskovských príprav a v prvých minútach prenosu zase plačem. Dochádza mi, že všetko končí, vrátane môjho misskovského sna. Dievčatá sú dokonalé, elegantné, krásne, strašne im držím palce a modlím sa, aby to zvládli na jedničku. Som na ne neskutočne pyšná, lebo to zvládajú ako absolútne dámy. Vyhráva Lujza a zase plačem. Na afterpárty sme zase spolu a som zase úplne šťastná. Prežívam jeden z najkrajších dní roka 2015.

Viac TU: NAJKRAJŠIA JE LUJZA! FINÁLE MISS SLOVENSKO 2015



PÍSANIE DIPLOMOVKY A UČENIE SA NA ŠTÁTNICE 

Najbližšie dva mesiace sedím nad exotickými jadrami a pátram po tom, ako vznikol svet. Z písania a rozmýšľania mi šedivejú vlasy. Mesiac vkuse sa učím na štátnice a trhám všetky svoje rekordy v množstve dát, ktoré som si za minimálnu dobu natlačila do hlavy. Tiež rekordy v množstve zjedenej čokolády. Týždeň pred štátnicami končím na pohotovosti, trhajú mi zub.



ŠTÁTNICE

Prichádza deň D a ja mám stres ako ešte nikdy. 10 minút pred odpoveďou plačem na záchode a vyhadzujem všetkých z miestnosti, kde odpovedám. Profesori sú neskutočne milí a každá otázka je ako uliata pre mňa. Stávam sa inžinierkou, som na seba skutočne hrdá, konečne som niečo dokázala. Na chodník maľujem svoje prvé ING pred meno.

Viac TU: SOM INŽINIERKA!


PROMÓCIE

Ďalší deň D, na ktorý zháňam šaty asi mesiac. Po toľkej zjedenej čokoláde mi nič nie je dobré. Nakoniec šaty zoženiem, no hneď ráno po zobudení ich pri obliekaní trhám a pár hodín pred začiatkom lietam po meste a zháňam nové. Mám šaty, prichádza rodinka, dostávam diplom, všetci mi tlieskajú. Som taká šťastná. Dostávam najnádhernejšie kytice, rádioaktívnu tortu a oslava s rodinou je absolútne dokonalá. Volajú mi z jednej super firmy, chcú aby som hneď nastúpila. Odmietam, idem na BALI.

Viac TU: AKO SOM PROMOVALA. TAKMER BEZ ŠIAT!


BALI

Odchádzam na celé leto na Bali a zažívam tie najkrajšie chvíle v živote. Zisťujem, o čom skutočne život je a môj rebríček hodnôt sa otriasa v základoch. Domov sa vraciam ako nový človek. Prestávam jesť mäso, kupovať minerálky v plastových fľaškách a na prechode neprejdem ani na červenú.

Články z BALI TU: BALI


POHOVOR v PROTÓNOVOM CENTRE

Veľa rozmýšľam nad svojou budúcnosťou a prichádzam na to, čo by som v živote chcela robiť. Píšem mail do Protónového centra, pozývajú ma na pohovor. Musím si urobiť atestáciu a prichádzajú mesiace a mesiace vybavovačiek a čakačiek.

Viac TU: KEĎ BUDEM VEĽKÁ BUDEM...



SŤAHOVANIE DO PRAHY

Sťahujem sa do Prahy. Milujem to tu. Prvý byt nič moc, po 2 mesiacoch sa sťahujem znova. Do väčšieho, krajšieho a hlavne blízko centra.



PRVÁ PRÁCA

Prichádza smutná správa z Ministerstva zdravotníctva o predpokladanom otvorení kurzu Radiologickej fyziky až na jeseň 2016. Som smutná, ale spomeniem si na slová pána Oklamčáka, že všetko sa deje preto, lebo sa to tak diať má a rozmýšľam nad tým, čo mi týmto zase chce život naznačiť. Beriem veci tak ako sú a začínam hľadať inú prácu. Pozývajú má na pohovor do Metroprojektu na pozíciu projektanta, prácu dostávam a najbližšie týždne vôbec neviem čo robím.



CROSSFIT

Zakladám si členstvo vo fitku, začínam znova chodiť na crossfit, makám každý deň. Aj napriek vykĺbenému ramenu a večným mozolom na rukách nevynechám jediný tréning, jem len zdravo, po 3 mesiacoch obliekam veľkosť S a som fakt šťastná.




VEKOVÁ HRANICA súťaže MISS Slovensko 2016.

Spúšťa sa kampaň na nový ročník MISS Slovensko 2016, zvyšuje sa veková hranica na 24 rokov. Poskakujem v práci po chodbe, plačem, volám Dade a dnes už skutočne na svete šťastnejší človek nie je. To čo si posledné mesiace predstavujem v najodvážnejších snoch sa stáva realitou. Značím si do diára 13.január.



KONIEC ROKA

Posledné mesiace ma straší pomyslenie na to, aby sa mi zase niečo nestalo ako pred rokom a preto si dávam na seba obrovský pozor. Beriem na vedomie všetky signály svojho tela a nič nerobím nasilu, tak ako pred rokom. Z Vianoc, koláčov a všetkého jedla mám stres mesiac dopredu, no nakoniec počas celých sviatkov nezjem jediný koláč a neporuším jediné svoje stravovacie pravidlo. Som na seba naozaj hrdá. Na konci roka absolvujem dve fotenia a veľmi sa teším z nových fotiek. Posledný deň v roku rozmýšľam nad celým rokom a nad tým, akým jedným slovom by som ho charakterizovala a mám to. Je to ŠTASTIE !  






Toto bol môj rok 2015. Aké slovo bude charakterizovať rok 2016? :)

Vaša 

You Might Also Like

2 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST