Toto ešte neviete!

22:21

V posledných dňoch sa na Instagrame rozšírila reťazovka, v ktorej označoval každý každého navzájom. ,,Napíš o sebe 5 faktov, ktoré o Tebe nikto nevie a označ ďalších ľudí."

Keď prišlo prvé označenie mne, rozhodla som sa to ignorovať. Veď každý, kto denne sleduje moje Instastories, alebo číta blog, o mne vie úplne všetko. Potom som ale nad tým začala rozmýšľať a uvedomila som si, že za pár minút som dokázala vymenovať niekoľko vecí, ktoré o mne nevie nikto, alebo len veľmi málo ľudí z môjho najbližšieho okolia. Nakoniec mi 5 faktov v Instastories nestačilo a rozhodla som sa urobiť pokračovanie článku spred 4 rokov 50 FAKTOV O MNE a doplniť niečo k článku TAK CELKOVO O MNE. Nakoniec mi to dalo celkom zabrať, no podarilo sa: 

1. Jeden chlap mi raz povedal, že sa narodila ,,DO ZLEJ PLANÉTY".

2. Niekoľko desiatok ďalších chlapov to povedalo tiež. No so správnou predložkou. 

3. O mimozemské civilizácie a celkovo vesmír som sa ale začala zaujímať dávno predtým. Už na základke som chodila na súťaže o vesmíre a s absolútnym nadšením som sa naspamäť učila encyklopédie vesmíru. Stále si pamätám na to, ako sa ma na ústnej časti pýtali na to, čo je to súhvezdie a koľko ich poznáme a ja som si za odpoveď do mikrofónu pred všetkými vyslúžila len 14 bodov z 15! Doteraz neviem, kde som ten jeden bod stratila.

4. Raz mi mamina omylom zlomila prst. Encyklopédiou vesmíru. Neviem či bude rada, keď to tu uvidí. 

5. Typy chlapov, ktoré sa mi páčia nikto nechápe. Vrátane mňa. Nemajú spoločné absolútne nič. Žiaden vyhradený typ. Ani náhodou. Oveľa príťažlivejšie ako veľké svaly sú ale pre mňa 2 veci. Inteligencia a veľké objatie. A potom tie svaly. 

6. Keď sa nejaký chlap ocitne v kategórii vyššie, v momente, ako sa dostaneme do spoločnej konverzácie, akákoľvek moja schopnosť byť nad vecou v každej situácii je v prdeli a ja sa správam ako na hlavu padnutá 15 ročná puberťáčka. 

7. Vždy som si myslela, že je nespravodlivé, že tí najlepší chlapi na svete už majú svoje najdokonalejšie priateľky. Dnes si myslím, že nespravodlivé je, že najlepší chlapi na svete už majú svojich najdokonalejších priateľov.

8. Väčšinu správ, ktoré kamarátky používajú na balenie chlapov, im píšem ja. Veľakrát som dostala telefón s otvorenou konverzáciou a výzvou, aby som s tým niečo urobila. A potom chcem niekoho zbaliť ja a v prvej vete sa mu ani nepozdravím.

9. Mám úplne najlepšie nápady na miesta na rande. Väčšinou. Raz som na prvé rande zavolala chlapa na cintorín. Ticho, žiadni ľudia. Aspoň živí teda nie. Ideálne miesto na nerušenú konverzáciu. Benefity tejto lokality ale vôbec neocenil.   

10. V medziľudských vzťahoch som tak trocha chlap. Dobyvateľ. A rovnako ako chlapovi mi v medziľudských vzťahoch nedochádzajú veci a súvislosti. Ani trocha. 

11. Často ukončujem telefonický hovor bez pozdravu. Často vlastne bez pozdravu hovor aj začínam. A tiež písomnú konverzáciu.   

12. Keď ma niekto zaujíma, pozerám sa, či videl moje Instastories. Každú. Po nejakej dobe mi ho Instagram začne dávať navrch. Toľko ušetreného času. 

13. Tento človek si v mojich Instastories často krát môže nájsť rôzne skryté znamenia a odkazy. Neviem ale, či nie sú skryté až príliš dobre.

14. Som extrémne súťaživý typ. Vo všetkom. Vždy musím vyhrať. Neexistuje iná možnosť. Porazíte ma v ,,Človeče, nehnevaj sa" a už s Vami nikdy neprehovorím.

15. Čo ma dokáže absolútne vyviezť z rovnováhy je to, keď ma niekto hladí dlhšie na jednom mieste. Po chvíľke sa na to začnem sústrediť a netrvá dlho a strašne vybuchnem. Rovnaký efekt má aj to, keď hrá hudba, v ktorej sa stále dokola opakuje rovnaká pasáž. Alebo, keď niekto na niečo pravidelne klepe.

16. Mám dioptrie -7. Môžem si za to ale sama. Pozerala som sa na zatmenie slniečka bez sklíčka. 

17. Už v 5 rokoch mi namerali IQ takmer 150. To toho slniečka som sa pozerala až potom.

18.  Často krát sa tvárim, že nerozumiem veciam, ktorým v skutočnosti rozumiem. Že som nepočula niečo, čo som počula. Že som väčší debil, než v skutočnosti som. Toľko krát to ale schválne fakt nerobím. 

19. Som absolútne racionálny a logický typ. Vo všetkom. Okrem jednej veci. Rada čítam horoskopy. Nie že by som im verila, ale čítam ich rada. Keď sa s niekým zoznámim, takmer okamžite sa pýtam na dátum narodenia. 

20. Fakt horoskopom neverím, no som presvedčená, že sa ku mne najviac hodí to najviac psycho znamenie a to blíženci. A ešte váhy. Ako ja. Vrámci zachovania môjho duševného zdravia sa už blížencom vyhýbam.

21. Absolútne neviem spievať. Aj napriek tomu to robím. 

22. Na preventívkach u očného som sa vždy naučila písmenká naspamäť, kým sa doktor rozprával s maminou. Vždy mi to prešlo. A potom tam raz namiesto písmen a čísel mal nejaké podivné útvary. Vysvetlil mi, ako to s tými útvarmi funguje, no ja som sa trávila, že absolútne nerozumiem, čo odo mňa chce. V skutočnosti som ledva videla, kde je tabuľa a nie to ešte čo je na nej.

23. Uhynula mi úplne každá rastlina. Aj kaktus. Od spolubývajúcej som na Vianoce dostala púštnu kvetinu s odkazom, že ak nejaká rastlina prežije moju starostlivosť, je to táto. Neprežila. Stratila som ju.  

24. Niekoľko rokov som chodila do umeleckej školy na výtvarku. Môj učiteľ si myslel, že som veľmi talentovaná, s čím som dosť bojovala. A keď prišiel s tým, že namaľujem výkres do súťaže ,,Vesmír očami detí", bola som rozhodnutá, že do žiadnej súťaže nejdem. Z A0 výkresu som odstrihla rohy, aby nevyhovoval rozmerom, ktoré mal mať, obliala som ho atramentom a potom zmizíkovala a nakoniec som ho namočila do snehu a celé umelecké dielo sa rozpilo. Pán učiteľ bol nadšený. Tento počin na súťaži vyhral 1.miesto. 

25. Mám fotografickú pamäť. Pamätám si všetko, čo vidím. Keď mi niekto niečo napíše, ja si to pamätám aj polroka potom. Doslovne. Nemá zmysel tvrdiť, že to tak nebolo. Pre prežitie na poli medziľudských vzťahov by možno bolo niekedy vhodnejšie pamätať si menej. Alebo najlepšie nič. 

26. Nedokážem ako autoritu rešpektovať človeka, ktorý je hlúpy. Spôsobuje mi to v živote nemalé problémy. 

27. Nejem mäso, ryby, všetky prílohy, hrušku, mrkvu a všetky odrody cibule. Každá moja objednávka v reštaurácii obsahuje nejaké ALE. Väčšinou to je niekoľko ALE. Na miestach, kam chodím pravidelne si ma už pamätajú. Pamätajú si aj každé moje ALE. 

28. Odmietam jesť hrušku, pretože ma v škôlke nútili učiť sa básničku o tom, ako nejaká debilná hruška nedozrela, obila si kolená a potom plakala na zemi. Nedávno som ju vyskúšala a nebolo to až také zlé. Ten psychický blok je ale silnejší.

29. Mala som niekoľkokrát zápal pľúc, zápal mozgových blán, rozštiepený krčný stavec, niekoľkokrát po sebe zlomený rovnaký prst, zlomené obidva predné zuby, vykĺbené obidve ramená, pomlaždené prsty alebo natrhnuté väzy v členku. Každý úraz sa stal veľmi neštandardne, kuriózne a často krát vtipne. 

30. Často mám pocit, že všetko čo som kedy dokázala bola len akási super šťastná zhoda náhod. A ono to tak najskôr asi aj bolo.

31. Často na Instagrame mažem odoslané správy, keď si to rozmyslím. Ide to. Podržať a unsend. Zmaže obidvom stranám. Magic!

32. Vždy keď sa na nejakej akcii hrá hra ,,Never have I ever" vždy skončím najhoršie. Neexistuje veľa vecí, ktoré by som ešte nezažila. A zákonite pijem každé kolo. 

33. To, že som mala v maturitnom ročníku 4 zo správania som už spomínala. Ale to, že ju mala aj moja sestra a aj brat, to ste asi nevedeli. Celkom pozoruhodná rodinka. A nie za nechodenie do školy. My sme tam chodili, ale robili problémy. Keď som ju dostala vtedy ja, ľudia si mysleli, že 4 zo správania neexistuje. Ono možno predtým ani neexistovala. 

34. Moje najšťastnejšie dni v živote boli keď som postúpila do semifinále MISS Slovensko a vyhrala Blogera roka. 

35. Často sa mi snívajú sny v ktorých prežijem niečo, čo sa mi páčilo a potom sa o to snažím aj v reálnom živote. To, že ide často krát o úplne nelogické a nereálne veci asi nemá zmysel hovoriť. Veľakrát sa mi to ale podarilo uskutočniť. 

36. Všetko zrovnávam a uhlaďujem. Podľa farby, veľkosti a iných logických postupnosti. OCD nemám diagnostikované, aj keď to často od ľudí počúvam. 

37. V oblasti akýchkoľvek citov som na tejto planéte absolútne stratená. Chodievala som na sedenia ku psychologičke, ktorá ma učila hovoriť veci typu: ,,Mám Ťa rada", alebo: ,,Chýbaš mi." A že sa na takéto veci neodpovedá: ,,Aha, dík."

38. Na gympli som vždy písala extrémne dlhé slohy. Keď sme mali napísať aspoň 2 strany, ja som napísala vždy o 15 strán viac. Na súťaž v recitovaní Hviezdoslavov Kubín som sa naučila 20 stranovú rozprávku a bolo mi smutno, keď som ju nemohla dohovoriť do konca. Dlho som bola presvedčená, že som to nevyhrala len preto, že sme nedošli k vyvrcholeniu príbehu. 

39. Celý život robím úplne šialené spontánne rozhodnutia. Len tak. Páči sa mi ten pocit zmeny. Jedno z posledných bolo, keď som sa rozhodla vykašlať na doktorát z časticovej fyziky a išla pracovať do reklamky. 

40. Po tom, ako ma na základke prvý krát poslali ku psychologičke a ona mi povedala, že som absolútne v poriadku, som k nej odmietla chodiť, pretože som mala pocit, že to ona potrebuje pomôcť. Stále si to myslím. 

41. Jediná vec, ktorá by ma presvedčila vrátiť sa na Slovensko je práca v rádiu alebo telke. Do rána viem byť zbalená.

42. Mám pesničku, ktorú počúvam vždy, keď mám mínusovú bipolárnu fázu. Volá sa ,,Čo cítiš" a je od The Paranoid. ,,Čo cítiš, keď všetko na Teba padá, stojíš alebo hľadáš, dôvody na smiech. Chceš dúhu, musíš si zvyknúť na dážď..." Tak vystihujúca. Nedávno som videla obrázok kdesi na Instagrame. Bol tam chlap, ktorý umýva auto v strašnom lejaku. A k tomu text: Keď si smutný a pustíš si smutnú pesničku. 

43. Môj šatník obsahuje na 99,9% veci ktoré sú čierne, biele, ružové a šedé. To 0,1% tvoria modré, ktoré som si kúpila, pretože niekto povedal, že mi to pôjde k očiam. Ide, no odkedy som to kúpila, som to oblečené nemala. 

44. Môj biologický otec je Srb, ktorého som naposledy videla, keď som mala 5 rokov. Doniesol mi banány, bicykel a viac sa neukázal. O 13 rokov neskôr si ma našiel na Facebooku a napísal mi, že mu chýbam a že ma miluje. Človek sa ani nemôže čudovať, že som citová brzda, keď mi môj biologický otec napíše jeden krát za 13 rokov, že ma miluje.  

45. Mám tri roky po VŠ, ale stále by som dokázala zložiť dokopy otázky zo všetkých skúšok, ktoré som kedy mala. Myslela som si, že to je úplne normálne a keď mi niekto povedal, že si hodinu po skúške nepamätá otázky, myslela som si, že klame. 

46. Moja pani učiteľka zo škôlky mi stále píše listy. Vraj som bola to najviac pozoruhodné dieťa, aké za svoju kariéru stretla. Asi by som ju mala navštíviť a porozprávať jej o mojom živote potom. 

47. Neverím na lásku.

48. Všetko spochybňujem. Hlavne lásku. Často pri mne ľudia potrebujú veľmi dobré argumenty. 

49. Nikdy som nebola na žiadnej svadbe. Teda bola, no mala som jeden rok a ešte som nevedela rozprávať. Myslím, že sa ľudia boja pozvať ma. Ale ja by som svadobčanom nehovorila, že láska je len chemická reakcia a spoliehať sa ohľadom vlastného šťastia na prchavú povahu chemikálii je mimoriadne hlúpe. ASI nehovorila. 

50. Nezaspím, ak mi z postele vytŕča perina alebo noha. Nikdy. Nikdy nevieš, čo sa skrýva pod posteľou a bude mať na Teba dosah.

51. Často sa usmievam na cudzích ľudí a čakám, ako budú reagovať.

52. Robím si srandu z úplne všetkého. A hlavne zo seba. Každú druhú vetu myslím buď ako vtip,  ironicky alebo sarkasticky. Ťažko sa v tom vyznať. 

53. Najčastejšia otázka, akú mi ľudia v mojom živote kladú je:
,,NIKOLETA, SI NORMÁLNA?!" Odpoveď neviem, ale na tú asi ani nikto nečaká. 







Majte sa najkrajšie ako viete!
Vaša



You Might Also Like

5 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST