Šťastné a šialené!

19:20

Darčeky. Nekonečný príbeh pre všetkých z nás. Existuje toľko príležitostí, kedy sa darčeky musia, chcú, alebo by sa mali dávať. A niekde tu možno nastáva ten problém. Musia, alebo mali by sa. A potom si nájdeme (v lepšom prípade aspoň) v krásne zabalenom balíčku také nezmysly, blbosti a zbytočnosti, že to svet nevidel. A teraz je to téma úplne aktuálna. O pár dní sú tu Vianoce a darčeky rieši úplne každý.
Na darčekoch si dokážete najlepšie overiť to, ako Vás ľudia poznajú, ale tiež to, ako poznáte Vy ich. Vidíte, či sa snažili niečo vymyslieť, alebo len kúpili prvú blbosť na benzínke ráno 24.decembra, len aby niečo bolo. 
Potom je tu ale tá druhá skupinka ľudí, ktorí z krásneho predvianočného obdobia urobia najstresujúcejšiu časť v roku. Pretože potrebujú všetko, pretože ich blízki potrebujú všetko. Čím drahší a väčší darček dáš, tým viac cool si a tým viac Ťa konkrétny člen rodiny bude mať rád. Ideálne by si mal tráviť v nákupnom centre približne 10 hodín denne, stresovať, že nič nestíhaš, že sú všade ďalší šialení ľudia ako Ty a že sa všetci asi zbláznili. 
Celý internet je plný tých najlepších tipov na vianočné darčeky. Firmy sypú veľké prachy do blogerov na to, aby do nebies vychválili práve ten ich produkt a aby ho ľudia v predvianočnom období kupovali ako zmyslov zbavení. Lebo to ľudia v tomto období robia celkom štandardne. Aby ste mali pocit, že tá pena na holenie, ktorú testovala tá krásna odchlpená blogerka, je ten najlepší darček pre Vášho chlapa pod vianočný stromček. Že Vaša maminka nebude nikdy krásna, ak nebude používať jeden z tých 15 krémikov, ktoré testovala ďalšia blogerka v priebehu posledných dvoch týždňov. A mimochodom, je úplne jedno, ktorý si vyberieš, všetky sú absolútne dokonalé. 
Všetci chcú všetko najneskôr hneď a preto nikto nič nestíha, dodacie lehoty čohokoľvek sú trikrát dlhšie a všetko je akosi padnuté na hlavu. 
A preto vopred hovorím, že za tieto recenzie darčekov si žiadna firma nezaplatila. A budem sa snažiť obmedziť konkretizovanie, aby ma náhodou nejaká nezažalovala.


Nechce sa Vám čítať? Vypočujte si PODCAST :)


Keď je všade plno inšpirácii a tipov, čo je najlepšie komu presne kúpiť, tu nájdete tipy na to, ako to nerobiť. A čo rozhodne nenakupovať. Alebo kúpiť, v prípade, že cieľ je trocha iný, ako potešiť. 
O tom, aké najhoršie, alebo skôr najviac zvláštne darčeky som darovala chlapom v mojom živote ja som už písala. Tentokrát som sa opýtala na Instagrame ľudí na to, aké najhoršie darčeky dostali, prípadne darovali oni.  

Toto je to najlepšie, čo ste mi poslali, pár mojich skúsenosti ukrytých tak, aby sa v nich niekto náhodou nespoznal a pár inšpirácii takých, ako ste u mňa zvyknutí. Tak trocha opačných:

1. ,,Mala som prvé rande s jedným fakt mega týpkom. Písali sme si dlhšie na Tindri a konečne sme sa mali stretnúť. Pred reštauráciou ma vítal s kyticou. Kyticou umelých kvetov. Štyroch umelých kvetov. Ani nechcem vedieť, odkiaľ ich vzal."

2. ,,Môj otec dával pravidelne mame pod strom štipce na prádlo. Neviem, či existuje ešte nejaký horší darček." 
Ale existuje. 4 umelé kvety na prvé rande. 

3. ,,Od môjho ex som dostala HLADKADLO mačiek! Mal mačku a ja som ju nemala rada a on mi kúpil na ňu HLADKADLO. Taká plastová debilina, ktorou vieš hladkať mačku tak, že sa jej nedotkneš."
Hladkadlo na mačku získava moje osobné ocenenie - Blbosť roka. 

4. ,,Minulý rok dostala sestra od manžela balíček cestovnej kozmetiky, kde na zadnej strane bola nálepka, že sa jedná o nepredajnú vzorku s dátumom spotreby: 31.12.2017. Takže o pár dní."
Podobných príbehov som dostala niekoľko. Nepredajná vzorka, tester. To by ma zaujímalo, kde na to tí chlapi chodia. Však z názvu ,,nepredajná" je zjavné, že sa nedá kúpiť.

5. ,,Na narodeniny som dostala takú čajovú sadu - čajník a dve šálky s logom Kauflandu. Priateľ tam pracoval a toto mi doniesol ako darček."
Kaufland merch? Ale to nemá každý!

6. ,,Na narodky som dostala od priateľa starý a tvrdý perník s nápisom ,,Milujem Ťa, chrústik", ktorý som predtým videla u neho doma na poličke. Zrejme darček od EX."
Zrecykloval. Ekológ. 

7. ,,Od tety k 18.narodeninám som dostala búdku pre vtáky aj s kŕmením. Podotýkam, že z nich mám hrôzu."
Ale to je tiež darček pre vyššie dobro. Chápem. 

8. ,,Bývalý sa vždy choval, ako by bol najväčší podnikateľ a strašne bohatý. A tak mi dal na Vianoce poukaz na víkend niekde preč, podľa môjho výberu, v hodnote 10 tisíc českých. Hovorila som mu, či sa úplne zbláznil, že mi dáva niečo takto drahé. Výletu som sa však ani za rok nedočkala. Vytlačiť ,,poukaz" bol asi super spôsob ako zamaskovať, že žiadne peniaze nemá. Doteraz nechápem, ako niekto dokáže byť taký klamár aj na Vianoce."
Najlepšie sú tie darčeky, ktoré nikdy neprídu. Tiež som raz tak dostala na narodky darček, ktorý ,,je na ceste." Stále je na ceste už 5 rokov.

9. ,,Priateľ mi na jedne Vianoce daroval knihu 50 odtieňov šedej a také tie príšerné plastové chlpaté ružové putá. Balíček som si odbalila pekne pred celou rodinou a nikdy som sa necítila trápnejšie ako vtedy."
Ďalší pán Grey v procese? Daruj mu nabudúce Ty análny kolík a uvidíš, či to myslí vážne. 

10. ,,Ja musím tiež prispieť, aj keď ja to považujem za dobrý darček. No on mi zaň daroval kopačky.  Asi dosť dobrý nebol. Kúpila som mu permanentku do fitka, no on sa nekonečne urazil. Lebo že by som ho mala mať rada takého aký je. Pár dní sme sa spolu hádali a na Nový rok sa so mnou rozišiel. Že nedokáže byť s niekým, o kom vie, že s ním nie je spokojný."
Tak v tomto prípade dostalo ego veľmi silnú facku.

11. ,,Narodeniny oslavujem v lete, v auguste a od svokry som dostala stolový katolícky kalendár. Na rok, ktorý už bol v polovici."
Z toho, čo som mala česť vidieť z darčekov od svokry, je toto vlastne ešte veľmi dobrý darček. 

12. ,,Môj prvý frajer mi na meniny dal pamäťovku do telefónu, ktorú vytiahol z bratovho mobilu, vymazal a následne daroval. Naunúval sa ju ani zabaliť. Len mi ju proste podal."
Balenie = zbytočný odpad. Malý krok pre človeka...

13. ,,Moja babička pravidelne dáva čokolády po záruke, bonboniéry a podobne. U nás je to v pohode, ale ako vysvetliť malému dieťaťu, že to nesmie jesť? Ale mala ešte lepší zápich, keď chcela nám vnúčatám dať nejakú drobnosť, mali sme vtedy okolo 10 rokov a ona nám dala voskové postavičky. Že si ich máme zapáliť, alebo vystaviť. V skutočnosti to ale boli kondómy."
Napísala mi tiež slečna, ktorá dostala len kondómy. Od ocka na Vianoce. Family pack. Babička bola aspoň nechtiac kreatívna. 

14. ,,Manželke som dal ilustrovanú Stručnú históriu času od Hawkinga. Bolo to na prvé Vianoce v roku 2010."
Potvrdila to. Zabalený do Hello Kitty obalu. ,,Potom som dostala sadu na zdobenie koláčov, hoci dodnes sa mi smeje, že neviem zaliať ani čaj. A raz na Valentína mi povedal, že dostanem mega šupu a budem veľmi šťastná. Tak ja že asi prsteň a dostala som hokejový dres podpísaný od celej reprezentácie. No bola to mega šupa, to som fakt nečakala. A potom na ďalšie Vianoce som dostala také obrovské tenisky NIKE z kartónových krabíc, ale normálne nafarbené vodovými farbami a aj prevlečené šnúrky mali."
Tento materiál sa dostal do zlých rúk! Hakingova Stručná história času a dres podpísaný od hokejovej reprezentácie? SEN! Inak - formičky na pečenie som dostala raz tiež. V tvare srdca. Využila som ich raz. V Prostřenu, asi o 4 roky neskôr. A naposledy. 

15. ,,Ja som jeden zo svojich najhorších darčekov dostala, keď som mala tuším 14 rokov. Babička mi  dobrým srdcom darovala obliečky .Biele s fialovými a žltými kvetmi. Gýč ako bič. A pridala slová: To máš do výbavy, vieš, až sa vydáš, bude sa Ti to hodiť."
Aj moja babička chystá výbavu...

16. ,,Od ocka som raz na Vianoce dostala balenie čistých CDčiek. Okomentoval to, že si tam napálim pesničky aké chcem a môžem ich počúvať v aute."

17. ,,Hrniec som dostal. Na Vianoce. Jeden 4 litrový."

18. ,,Darovala som darčekové balenie marhuľovice babkinmu priateľovi. Až neskôr som sa dozvedela, že bol dva mesiace predtým na alkoholovej odvykačke."

19. ,,Najhorší darček, aký som kedy dostala bol otrasný erotický kostým sestričky vo veľkosti XS. Ja sama nosím veľkosť L. Aspoň viem, ako by ma bol mal môj teraz už ex najradšej."
Podobný darček som raz dostala tiež. Tiež veľkosť XS. Tiež to bolo otrasné. Obliekla som to po členky. 

20. ,,Od priateľa som na narodeniny dostala puzzle. Raz sme sa o tom bavili a hovorila som, že to absolútne neznášam a nechápem, ako to niekto môže skladať. Zapamätal si to zle a dostala som rovno 15 000 dielikov."
Nebola to jediná správa, kde človek dostal presne to, o čom predtým hovoril, že to neznáša, že to je blbosť, alebo zbytočnosť. 

21. ,,Od otca som dostala poľnú lopatku s nápisom Česká sporiteľňa, firemné bločky, alebo pero. Pod stromček."
Poľnú lopatku som si musela vygoogliť. A vyzerá to ako rýľ. Ten som zase darovala ja. Asi by som konečne mala napísať aj tento príbeh. 

22.  ,,Môj drahý ma raz zaskočil veľmi originálnym darčekom. Daroval mi vlasový príčesok! Taký ten pripínací prameň vlasov. Občas som prehodila, že by som mala radšej husté vlasy a on mi asi chcel urobiť radosť."

23. ,,Od milenca! Stojan na pero v tvare mŕtvoly, háčik na uterák a čínske paličky. Ešte teraz sa mi chce plakať, keď si na to spomeniem."
Tento príbeh poznám. A viem aj to, čo na tieto Vianoce darovala slečna jemu. Peňaženku Guess a fľašu drahého vína. 

24. ,,Manžel mi hovoril, že matka ex darovala pod stromček hajzel papier a vnučke omaľovánky, ktoré už boli sem tam vymaľované."
Ušetrená práca. Niekto by bol rád. 

25. ,,Od dnes už manžela som na naše prvé Vianoce dostala prívesok na kľúče v tvare hovienka. Jemu to prišlo strašne vtipné, mne sa chcelo skôr plakať."
A to nevieš, že to mohlo byť ešte horšie. 

26. ,,Na narodeniny som od priateľa dostala veľmi originálny darček. V električke nás chytil revízor a ja som nemala lístok. Presne v deň mojich narodenín. Priateľ to za mňa zacvakal, lebo som nemala hotovosť, ale že si vyberiem a vrátim mu to. Večer doma mi povedal, že mu to nemusím dávať, že to mám brať ako darček na narodky a že sme vyrovnaní. Do dnes to nechápem."

27. ,,Moja kamarátka dostala od svokry sťahovacie nohavičky a ústnu vodu."
Svokry vedia.

28. ,,Ja som nedávno počul o slečne, ktorá dostala na 30 narodky hrobové miesto."
Presne o tomto mi hovorila aj mamina. Dúfam, že hovorili o tej istej slečne a toto sa stalo len raz.

29.  ,,Moja ex frajerka trpela veľmi zvláštnym druhom humoru. Na Vianoce mi darovala hrnček s nápisom ,,Najlepší ocko na svete", ktorým mi chcela oznámiť, že je tehotná. Tehotná samozrejme nebola, mal to byť vtip."
Asi si sa nesmial, čo?

30. ,,Mamina dostala na 10 výročie svadby od ocka nové vrecká do vysávača. Veľmi sa kvôli tomu pohádali."

31. ,,Na narodeniny som dostala štipce na prádlo od svokry."
Štipce sa vyskytli v darčekoch viackrát. Prečo? PREČO??

32. ,,Známa dostala od priateľa čističku na striebro. Očakávala, že vnútri bude aj nejaký šperk, ale nebol."

33. ,,Mala som 15-16 rokov a očakávala som snowboard od našich. Všetko tomu nasvedčovalo a pod stromčekom bol odkaz, že darček je na povale. Tak sme sa so sestrou vybrali na najstrašidelnejšiu povalu, svietili si baterkami...A našli sme tam nové matrace. Hawk."
Prekvapenie sa rodičom asi podarilo.

34. ,,Kamoška v strese kupovala darček otcovi a už nevedela, že čo kúpiť. Tak zobrala prvé, čo jej prišlo pod ruku. Kúpila mu šampón na vlasy, ale až keď si rozbalil darček si uvedomila, že jej otec je plešatý."

35. ,,Od ex priateľa tesne pred rozchodom som dostala erotické prádlo. Veľkosť o 3 čísla menšia, ako som normálne nosila. Nutno povedať, že sme v tej dobe už asi dve mesiace spolu nespávali a on ma po rozbalení nútil obliecť si to a mať s ním sex. Že by mi to mohlo pomôcť sa ODBLOKOVAŤ!"

36. ,,Moja kolegyňa z práce poslala svojmu bývalému do práce zabalený sloní exkrement, pekne s mašľou a cez PPL priamo do openspace office..."
Hovorila som, že prívesok je len slabý odvar toho,  čo je na poli darovania exkrementov možné. 

37. ,,Po pár mesiacoch vzťahu som dostala legíny na chudnutie. Paradox je v tom, že som mala asi 50 kg a teraz po dieťati mám o 15 kg viac."

38. ,,Mama dostala od otca taký ten grilovací šuter. Proste tá kamenná doska. Lenže nemáme dvor, záhradu ani chatu, bývame v bytovom dome a ešte navyše to vyzerá ako náhrobný kameň." 

39. ,,Ja mám jednu tetu, ktorá ma fakt nemá rada. A keď som bola mladšia a všetky sesternice od nej dostávali kozmetiku, kulmu na vlasy, alebo oblečenie, ja som dostala PLASTELÍNU. A to som nebola najmladšia a už ani v plasteliniových rokoch."

40. ,,Na prvé rande mi chlap doniesol ponožky. Obyčajné ponožky zabalené v kvetinovom otrasnom papieri. Ten moment prekvapenia a očividne zdesenia v mojich očiach. Vydržala som sa s ním rozprávať tri minúty." 

41. ,.Nikoletka, už sa hanbím písať moje príhody, pretože asi vypadám ako úplný tragéd. Na toto ale musím reagovať. Minulý rok od leta som chodila s jedným chlapom. Bola to láska na prvý pohľad, ja som bola šialene zamilovaná a trúfam si tvrdiť, že ma aj on mal veľmi rád. K Vianociam ale (keď ja som mu dala celkom fajn darčeky a boli 4) - mi on dal vzorku parfému. VZORKU, ktorú dostal k nákupu svojho parfému s ktorým sa tak chválil. Bola som absolútne bez slov a neskôr som to oplakala v kúpeľni."
Vôbec sa nemusíš báť písať príhody, veľa ľudí sa z toho teší, že nie sú jediní tragédi. Aj ja.  

42. ,,Môj dedko raz dostal solárny odpudzovač krtkov."

43. ,,Moja teta je na toto expert. Raz mi v 9.triede dala testové materiály na prijímačky, alebo o niekoľko rokov neskôr mi dala naozaj škaredé tričko. To by sa dalo prežiť, ale že bolo veľkosti XS a ja mám väčšinou L, to už bolo fakt na smiech."

44. ,,Ex priateľke som daroval na Vianoce mamin hrnček na kávu. Nič som nestihol zohnať a to bola najvhodnejšia vec, ktorú sme doma mali. Problém ale nastal keď zistila, že bol používaný. Musela som ísť s pravdou von. Trapas teda dosť.
Dosť no.

45. ,,Na narodky som dostala mačku. Neznášam mačky a navyše som alergická na chlpy."
Zviera je teda super darček. Ja som darovala chameleóna. Lebo on ho ,,niekedy keď bol dieťa" chcel. Čo sa darčekov týka, tiež som mala vždy fantázie na rozdávanie. 

46. ,,Manžel mi na minulé Vianoc kúpil žehliacu dosku. Že aby sa mi tie košele žehlili lepšie."

47. ,,Mojej kamoške dala mama kožuch, ktorý sa jej vôbec nepáčil, lenže mama z toho bola taká nadšená, že ona sa niekoľko rokov každú zimu tvárila, že ho každý deň nosí do školy. Pred domom mala schovanú bundu, tam si to vždy vymenila a cestou domov zas naspäť."

48. ,,Ja som asi žiadnu takú šialenosť nedostala, ale môj otec zahviezdil, keď daroval mojej mamine na 50tku krhlu."

49. ,,Tuším, že budú naozaj horšie darčeky, ale nad týmto sa každý vždy pobaví. Raz som dostala od teraz už ex priateľa rúž značky Dior, bol to ale viditeľný tester bez obalu a ešte vo farbe, ktorú ani nemôžem nosiť. Strašne sa potom divil, ako som spoznala, že je to tester."

50. A na záver perla z Mamičkovského portálu s názvom menšieho nepárnokopytníka v odtieni RGB (84, 180, 255). Napísala mi slečna, ktorá pred nejakým časom robila na našom obľúbenom portály pre mamičky súťaž o to, kto dostal najlepší darček od svokry. Do TOP 5 sa dostali: Spodné prádlo s maďarskými ornamentami, kniha Zlatokopka, rozbalené Pampersky 15 rokov po záruke, alebo kniha Sexuální dysfunkce pre pár, ktorý sa snaží o dieťa. Ako som písala vyššie - svokry proste vedia. 


darček pre



Majte sa najkrajšie ako viete
Vaša 






















You Might Also Like

1 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST