NIE JE TO TEBOU, PROBLÉM JE VO MNE!

18:51

Nebolo to až tak dávno, keď sme sa s kamarátkami stretli pri fľaši vína u mňa doma a rozoberali sme tie najhoršie rozchody. Keď sme prešli tie základné a klasické typu: ,,Musím sa posunúť ďalej", ,,Nie som pre Teba dosť dobrý", ,,Vyprchalo to", alebo ,,Budem Ťa navždy milovať, no nateraz sa musíme rozísť", dostali sme sa k tým zaujímavejším. Jedna začala s tým, ako sa so svojim ex rozišla tak, že si ho zablokovala úplne všade práve vtedy, keď za ňou cestoval cez pol sveta z jeho rodnej Brazílie, aby mohol jej otca požiadať o jej ruku. Ďalšia prihodila príbeh o tom, ako jej bývalý obhajoval svoju neveru tým, že keď sa neurobil, predsa sa to nepočíta, prípadne to, že keď bol v nej len tak trocha, to ako keby ani nebol. Naša posledná spoločná kamarátka dostala kopačky kvôli tomu, že jej ex sa rozhodol do ich vzťahu prizvať tretiu osobu - konkrétne jej sesternicu.
Miestami som len krútila hlavou nad tým, čoho všetkého sú ľudia vo vzťahu schopní, miestami som plakala od smiechu, inokedy som ani za nič nechcela veriť, že toto sa fakt stalo. A vtedy sa začali vyťahovať fotky, screenshoty a zálohy SMS-iek. Lebo žena bez screeshotov, ako keby ani ženou nebola. 
Predchodcom tohto článku je ten o tom, aké zlozvyky majú Vaše polovičky a Vy ste ochotní to znášať. Dnes sa pozrieme na to, akými rôznymi, možnými aj nemožnými spôsobmi je možné ukončiť vzťah so svojou drahou polovičkou, keď už niečo znášať ďalej nechcete. Nižšie uvedené nie sú len skúsenosti mojich kamarátov, zozbierala som správy od desiatok ľudí, lebo síce si okolo seba združujem zaujímavé typy ľudí, nie až tak :)

Tento text nemá slúžiť ako návod ani inšpirácia. Slúži ako ukážka toho, že nech sa Vám už stalo čokoľvek, vždy to mohlo byť aj horšie. A oveľa.



NECHCE SA TI ČÍTAŤ? VYPOČUJ SI ČLÁNOK AKO PODCAST :)







1. ALE MILUJEM LEN TEBA!

Naozaj. Je jedno, čo som robil, myslel som len na Teba! Moje srdce patrí len Tebe. Ale ja som sa neurobil, to sa nepočíta! A to je pár nevier až taký problém? Mohli by sme sa aspoň sekundu sústrediť na to, že som použil ochranu?!
Hovorí sa, že nevera je stará ako ľudstvo samo. Existujú ľudia, ktorí sa pri prevalení nevery obhajujú tým, že človek nie je predsa stavaný na monogamiu. Sú dokonca aj takí, ktorí priznajú svoju chybu, no potom je plno takých, ktorých výhovorky a argumenty sú predsa len o čosi originálnejšie. 


1. ,,Keď som sa dozvedela o jeho nevere na služobnej ceste, argumentoval to tým, že čo mal robiť, keď som mu chýbala."

A miluje Ťa tak veľmi, že to nevie ustáť a musí sa rozísť, však?

2. „Raz ma môj bývalý priateľ vytočil omylom vo vrecku v čase, keď bol v práci. Telefón som zdvihla a vypočula som si rozprávanie o tom, s koľkými ženami ma podviedol. Nakoniec som bola ale ja tá zlá, pretože je drzé počúvať cudzí rozhovor."

Toto sa mi stalo tiež. Tiež ma raz vytočil omylom vo vrecku, ale vypočula som si príbeh o tom, ako po víkendovej párty grcal z balkóna do záhradky. Má pravdu, nech už si v tom rozhovore vypočuješ čokoľvek, je lepšie, keď to vedieť nebudeš. 

3. ,,Rozišli sme sa tak, že som si doma chcela vytlačiť nejaké veci a tlačiareň zahlásila, že došiel papier. Nahodila som nové balenie a automaticky to začalo tlačiť. No nie to, čo som si dala tlačiť ja. Von začali vychádzať nahé fotky našej spoločnej kamarátky. Ani sa to nesnažil poprieť."

Škoda, pretože z tohto mohol byť dobrý príbeh toho, ako sa tam tie fotky dostali bez toho, aby o tom vedel. Mňa by zaujímalo, prečo si to vôbec tlačil. Však fotky v telefóne utajíš skôr ako na A4 vytlačené obrázky. 

4. ,,Keď sa prevalila jeho nevera bránil sa tým, že ma vlastne nepodviedol, pretože počas sexu s ňou myslel na mňa."

5. „Môj bývalý sa svojim followerom na Instagrame pochválil záberom dieťaťa z ultrazvuku. Ja som ale dieťa nečakala."

To ste inak vedeli, že keď si niekoho zablokujete na Instagrame, aby ste pre ním niečo utajili a on to zistí, už neutajíte nikdy nič? Človek je tvor vynaliezavý a špeciálne ženská, pred ktorou sa niekto snaží niečo utajiť. Myslite na to.

6. ,,Po tom, ako som sa s ním rozišla sa ma opýtal, že čo také strašné okrem pár nevier akože urobil."

7. „S priateľom sme spolu chodili asi rok. Raz som išla venčiť nášho psa a v jeho výkale som objavila kondóm. Keďže ja používam hormonálnu antikoncepciu, pánsku ochranu sme spolu nepoužívali minimálne polroka, a tak mi bolo jasné, že ma podvádza. Keď som ho s tým konfrontovala, povedal: „Mohli by sme sa aspoň sekundu sústrediť na to, že som použil ochranu?!” Neverila som vlastným ušiam.”

Stále mohol povedať, že to ten pes zjedol niekde na ulici. Vlastne sa celkom čudujem, že povedal pravdu, lebo Tvoj dôkaz bol veľmi nepriamy. 

8. ,,Po prevalení nevery mi povedal, že sa rozísť nechce, však srdce má len pre mňa. A aj keď sa s ostatnými časťami delí, srdce je predsa najdôležitejšie."

Neklamal. Bez srdca by ostatné orgány nefungovali.

9. ,,Chodili sme spolu pár mesiacov, obaja sme boli veľmi šťastní. Jediná vec, ktorá mi na ňom prekážala bolo to, že je rozvedený. Stále som si ale hovorila, že to je jeho minulosť a to nebudem riešiť. Po nejakej dobe sme spolu ležali v posteli a bavili sme sa o budúcnosti a o tom, či si ma bude chcieť niekedy vziať. V tom z neho vypadlo, že nemôže, lebo on je rozvedený vlastne len MENTÁLNE."

Rozvedení mentálne by mali mať vlastnú kategóriu. Pretože tých je pravdepodobne ešte viac, ako tých rozvedených naozaj. Alebo ešte aj tí v rozvodovom konaní, alebo ,,žijeme spolu, ale je to pre mňa cudzí človek". 

10. ,,S Andreou som chodil necelý rok a vážne sme uvažovali o tom, že sa vezmeme a založíme si rodinu. Podľa môjho názoru sme mali pekný, vyvážený vzťah, ktorému nič nechýbalo. Jedného dňa mi oznámila, že pre nás rezervovala na večer stôl v luxusnej reštaurácii a že mi musí oznámiť dôležitú vec. Priznám sa, že ma okrem iného napadlo, že je tehotná a chce mi oznámiť, že spolu čakáme dieťa. Medzi predjedlom a hlavným jedlom mi pomerne závažnú vec skutočne oznámila. A totiž, že už dva roky chodí s niekým iným a budú sa brať. V prvej chvíli som si myslel, že si robí srandu, chvíľku som sa snažil o tom ďalej baviť a diskutovať, možno som dúfal, že by si mohla vybrať mňa. No potom to celé zakončila tým, že majú už všetko zariadené a berú sa za štyri dni."

Po skúsenostiach s ostatnými príbehmi bolo od nej vlastne milé, že Ti to povedala. A dokonca pred svadbou.

11. ,,Stretávali sme sa niečo cez 10 mesiacoch, keď som si raz cez víkend na jeho profil klikla cez účet kamarátky, ktorá u mňa spala. V jeho príbehu stálo, že je práve s manželkou na dokonalom romantickom víkende v Štrasburgu."

Ja som to hovorila. Nikdy nezablokujete dosť účtov na to, aby ste pred ňou niečo utajili. Nepomôže ani súkromný profil, každý chlap schváli príťažlivú ženskú s na prvý pohľad pravým profilom. A to je len jedna z miliónov možností.   

12. ,,O jeho nevere som sa dozvedela od jeho najlepšej kamarátky po dvojročnej známosti. Argumentoval to tým, že vlastne by som mala byť rada, že je úprimný a nie mu tam robiť scény. Však sa s inou vyspal LEN dvakrát a to z neho žiadneho hajzla nerobí." 

Lepší argument je už len ten, že sa vlastne neurobil a to sa nepočíta. 

13. ,,Mám jeden fakt bizár rozchod. Pohádali sme sa, podviedol ma, dozvedela som sa to, rozišla som sa s ním. Klasika. No potom prišiel jeho argument - jemu nikdy nikto nepovedal, že uzmierovací sex si má dať s tým človekom, s ktorým sa pohádal."

Tento to tu dnes argumentačne jednoznačne rozsekal. S niekým takým byť vo vzťahu musí byť dobrodružstvo, však ktovie, s čím príde nabudúce. 

14. „Jedného dňa prišli z východu do Bratislavy priateľovi rodičia a pozvali ma na obed. Počas obeda mi darovali darčekovú krabičku s mašličkou, v ktorej bolo oblečenie pre novorodenca. Ich syn sa im pochválil, že bude otcom a oni si pre mňa prekvapili toto podľa nich malé prekvapenie. Najprv som si myslela, že si z nich vystrelil a snažila som sa im vysvetliť, že o tom, že som tehotná by som niečo asi vedela. No on si nevystrelil, skutočne sa otcom stať mal, no nie so mnou."

15. ,,Chodili sme spolu viac ako dva roky, keď mi jeden kamarát prezradil, že ma počas nášho vzťahu opakovane podvádza. Že ma má rád a som super baba a už sa na to nemôže pozerať. Nechala som si to celé ešte od môjho ex vysvetliť a stále dokola opakoval to, že ostatné sú len záloha a ja som tá najdôležitejšia."

Ak srdce patrí len Tebe, mala by si to zvážiť!

16. ,,Môj najhorší rozchod bol s chlapom, ktorý jedného dňa prišiel ku mne domov a bez nejakých zbytočných emócií mi oznámil, že ma podviedol. Samozrejme by so mnou rád ostal, no žiaľ situácia sa nakoniec vyvinula tak, že Simona pred pár dňami porodila a keď to malé klbko lásky videl, nedokázal ho opustiť. A teda musí opustiť mňa, aj keď veľmi nechce, no so mnou dieťa nemá." 

17. ,,Priznám sa skôr, než Ti napíše on. Po tom, ako mi jeho milenka napísala mail a poslala fotku zo skrytej kamery, ako si to spolu rozdávajú, som mu z okna nášho spoločného bytu vyhádzala kompletne všetky veci. A to nie len oblečenie. A keďže pod našim oknom bola hlavná cesta, na nejakú dobu som odstavila premávku a v kolóne, ktorá sa vytvorila kým to odpratali, čakal aj on." 

Ženy v amoku reagujú rôzne, ale vyhádzať jeho veci na hlavnú cestu, to je už o level vyššie. Good job, to by som nedala ani ja!

18. ,,Z jeho nevery obvinil mňa, lebo keby som bola pristúpila na (predsa len jednu!) trojku, nemusel ma podviesť s ex a stále ma mohol milovať. Takže za všetko vlastne môžem ja."

A ešte si si to mohla aj užiť... 

19. ,,Rozchod začal s tým, že ma síce má rád ako človeka, veľmi si so mnou rozumie, no necíti zamilovanosť. Pokračoval s tým, že tú ale necíti ani k Lucii, s ktorou sa stretáva teraz, no všetko je také jednoduchšie, keď býva 300 metrov od neho."

A chlapi vždy volia jednoduchšie riešenia. To je fakt. 

20. ,,Po 4 mesiacoch stretávania a mojom návrhu, že by sme mohli začal spolu bývať, nech neplatíme zbytočne dva nájmy mi povedal, že nechce, aby to vyznelo blbo, no on už s niekým žije. Myslela som si, že myslí nejakého spolubývajúceho, no vysvetlil mi, že je to vlastne spolubývajúca. Ani na tom mi neprišlo nič divné, však si môže nájsť iného spolubývajúceho a on môže ísť ku mne. Na to povedal, že nemôže, je to totiž jeho manželka."

21. ,,Vôbec sa ani nesnažil niečo zahmlievať a prišiel s tým, že sa mu zo zahraničia vrátila dlhodobá milenka a neodolal. A keďže to nechce hrať na dve strany, rád by sa odmlčal. Navždy."

22. ,,Môj chlap po tom, ako som mu prišla na polročné podvádzanie a rozišla sa s ním povedal, že ju môže podvádzať so mnou."



2. ŽIADNA PANIKA, VIEM VÁS MILOVAŤ AJ OBE.

A koniec koncov môžeme fungovať ako trojica. Vo svete to nie je nič nezvyčajné. Ale ak to nebude klapať, nejako sa podelíme, neboj.
Ak ste si mysleli, že to najhoršie, čo Vám polovička môže urobiť je nevera, nie je to tak. Nevera je vlastne v porovnaním s tým, že by Váš drahý rád fungoval (minimálne) v trojici, vlastne celkom slabý odvar.

1. ,,Môj manžel jedného pekného dňa prišiel s tým, že má milenku, ale nemám robiť žiadnu paniku a zbytočne stresovať, pretože on verí tomu, že človek môže rovnako a plnohodnotne milovať aj dve osoby a náš vzťah tým teda vôbec neutrpí."

2. ,,Po viac ako ročnom randení, po tom, ako som mu prišla na neveru sa ma s prekvapením opýtal, či akože keď sa stretáva a spáva so mnou, či nemôže spoznávať aj iné ženy."

3. ,,Rozišiel sa so mnou s tým, že má vážnu chorobu, na ktorú ešte nie sú žiadne lieky, ale už sa niekde v Amerike vyvíjajú a testujú. Ukázal mi dokonca nejaké štúdie v angličtine a stránky, ktoré to údajne potvrdzovali. Táto choroba sa prejavuje tak, že okrem stálej partnerky má nutkavú potrebu mať tiež milenku."

4. ,,Že ma síce ľúbi, ale chce veľa žien, nie len jednu. Ešte desať minút predtým sme si dohadovali plány na ďalší deň. A týždeň po tom mi napísal, že ahoj ako sa máš, nepotrebuješ s niečím pomôcť...a nemáš chuť na sex?"

5. ,,Na tento rozchod nikdy nezabudnem: Milujem Ťa, ale nedokážem si predstaviť, že by som už nikdy nemal sex s niekým iným. Bola by si OK s tým, že by sme neboli len dvaja?"

U tohto pána oceňujem, že sa chcel opýtať na názor! A hneď rozchod. 

6. ,,Keď som mu prišla na niekoľko mesačnú neveru oznámil mi, že on by bol najviac spokojný, keby nás mohol mať obe, lebo sa vo všetkom dokonalo dopĺňame. Napríklad to, že ja sa neustále sťažujem na svoje telo, popritom som chudá, no ona je oproti mne tučná, ale má vysoké sebavedomie. Jeho riešenie situácie bolo, že by sme mohli fungovať ako trojica! Ale ak by to tak nefungovalo, že môže polku týždňa byť so mnou a druhú polku s ňou."

7. ,,Jeden z mojich rozchodov, na ktorý fakt nezabudnem bol od chlapa, ktorý mi po tom, ako bol neverný oznámil, že on s tým nevedel bojovať a nedokázať sa pri sexe pozerať na tú istú tvár."

8. ,,Náš rozchod argumentoval tým, že si ani len neviem predstaviť, aké to je byť chlap, ktorý je šesť rokov vo vzťahu, ktorému kamaráti neustále hovoria, aké to je úžasné striedať ženy."

9. ,,Po odhalení nevery a po xy dňovom ukľudnení som sa opýtala, ako to mienil praktizovať, keďže so mnou býval. Odpoveď: "Ju by som mal cez týždeň v práci a teba na víkendy doma."

10. ,,Napísal mi, že mu narúšam Instagram. Komentármi pod fotky. Že keď si to všimnú iné dievčatá, nebudú mu pod fotky písať srdiečka."

11. ,,Môj priateľ mi tvrdil, že sa nechce rozísť, chce si len dať pauzu na zrovnanie priorít. Medzitým kontaktoval svoju bývalú a chcel sa s ňou dať dohromady a k tomu mojej kolegyni v práci vyznal lásku. A to všetko stihol počas troch dní."

Aktívne zrovnávanie si priorít. 



3. NEKLAPE TO! 

Príliš nevoňavé hovienka, nedoplatky za vodu, infekcia, neschopnosť čítať myšlienky, reklamy v telke, alebo nové auto? Nie vždy v tom je niekto iný. Dôvodov na rozchod je toľko, že by človek neveril, čo všetko sa dá vymyslieť a použiť to ako argument vzájomnej nekompatibility.


1. ,,No po troch mesiacoch mi povedal, že vraj mu nečítam myšlienky a nerozumiem mu, keď mlčí."

Mne zase môj drahý zvykne hovoriť: Nečítaš hru. Vtedy ma ide roztrhnúť. Chlapi, ktorí nechápu ani slovám chcú, aby sme ich chápali aj bez nich. 

2. ,,Dôvodom nášho rozchodu bolo to, že som podľa jeho slov bola rozmaznaná. Po sprchovaní som totiž vždy púšťala ventilátor, ktorý MOHOL byť dôvodom nedoplatkov."

3. ,,Prepáč ale prechádzam samodeštruktívnym úbohým obdobím a bude lepšie keď odídeš, nech ťa nedeštruktujem tiež."

4. ,,Dôvodom, prečo sa so mnou rozišiel boli reklamy. On vždy prepínal, keď išla reklama, ja som ich milovala sledovať. Taká blbosť bola hlavnou témou našich hádok a nakoniec aj dôvodom rozchodu.
Počas nášho rozlúčkového rozhovoru mi oznámil, že to, že sledujem reklamy o mne vypovedá o tom, že som prízemná, jednoduchá a ľahko OVPLYVNITEĽNÁ."

5. ,,Dnes sa na tom už zasmejem, s akým idiotom som dlhé roky žila, no vtedy som mala pocit, že sa mi zrútil svet. Dve mesiace po tom, ako ma požiadal o ruku mi len tak oznámil, že si ma vlastne vziať nechce, pretože v poslednej dobe neustále rozmýšľa nad tým, ako bude vyzerať naše spoločné dieťa a nechce, aby vyzeralo ako ja. Dokonca si zaplatil nejakú aplikáciu, kde nahral moju aj jeho fotku a tá mu jeho obavy potvrdila. Také dieťa nechce."

Nevieš, ako sa tá aplikácia volá? 

6. ,,Mali sme sa radi, bol to taký ten bežný vzťah ,,nenadchne neurazí", no po polroku som to ďalej nevydržala. On súhlasil absolútne so všetkým, čo som kedy povedala. A žena potrebuje občas nejaké rodinné dusno. S ním sa ale nedalo pohádať a to som sa niekedy naozaj snažila."

Väčšina žien sa dokáže pohádať aj bez toho, aby do toho chlap nejakým spôsobom zasiahol. Asi si sa snažila málo.

7. ,,Náš rozchod prebiehal tak, že mi po sexe povedal, že je momentálne v tej životnej fáze, kedy chce veľa sexu a do toho mu ja nezapadám."

8. „Moja posledná frajerka mi povedala, že sa so mnou rozišla, pretože som bol neustále šťastný a ona sa kvôli tomu cítila zle.“

9. ,,Boli sme spolu len niekoľko mesiacov, no nič nenasvedčovalo tomu, že by sme mali nejaký problém. No aj napriek tomu jedného dňa prišiel s tým, že sa musíme rozísť. Jeho kamaráti z partie mu totiž povedali, že som neatraktívna a nepríťažlivá a on sa cez to nedokázal preniesť."

10. ,,Jeden z mojich rozchodov nastal asi po 4 mesačnej známosti po tom, ako išiel po mne na WC ráno po krásnom romantickom večeri pri víne u neho doma. Nerada by som to viac rozoberala, lebo doteraz mi to príde trocha blbé, no tesne po tom sa so mnou rozišiel, lebo taký smrad ešte nezažil a už ani nechce."

No keď bolo hovienko po víne problém, čo potom to po naozajstnej opici?

11. „Boli sme síce len prakticky na začiatku vzťahu, ale i tak som ešte nikdy nepočula, že by sa niekto rozišiel z podobného dôvodu. Aspoň však viem, ako plytko náš vzťah bral a som rada, že to skončilo tak skoro. A dôvod rozchodu? To, že bývam na šiestom poschodí domu, v ktorom nie je výťah. Už sa mu viac nechcelo pešo za mnou chodiť – za tri mesiace sa predsa nachodil dosť, nie?

12. ,,Najdebilnejší rozchod aký som kedy zažila bol s chlapom, ktorý ako dôvod rozchodu uviedol to, že už na mňa nebude mať čas. Kúpil si totiž nové auto."

Písala mi tiež slečna, s ktorou sa chlap odmietol dať dokopy, pretože mal rovnako nové auto a dúfal, že na neho bude baliť ženy. 

13. ,,Keď sa ku mne chcel vrátiť môj bývalý, tak som mu napísala, že by sa mal snažiť, že nech ma pozve na večeru, kúpi mi kvety, alebo môžeme ísť do kina. Odpoveď bola jasná - navariť si môžeme aj doma, film si môžeme potom stiahnuť a kvety dáva len na sviatky."

Dáva na sviatky kvety! Drž sa ho!

14. ,,Môj ex sa so svojou frajerkou rozišiel pretože na svoju výšku cca 160 cm mala vraj príliš veľké nohy - číslo 39. Prišlo mu to nechutné a nemohol s ňou byť."

15. ,,Uff, ja som sa s mojim frajerom po 10 rokoch rozišla deň predtým, ako mi chcel postaviť máj. Už mal všetko nachystané, jama u nás vykopaná, strom očistený o pár domov ďalej a ja som sa to náhodou dozvedela a zľakla sa, že ma chce požiadať o ruku."

Príbeh mal pokračovanie. Podľa tradície sa dievča s májom má do roka vydať. A tak sa aj stalo. Len ženích bol iný. Happyend!

16. ,,Rozišiel sa so mnou pretože som mu odmietla povedať, koľko som mala sexuálnych partnerov. Z toho vydedukoval, že ich bolo viac ako traja a akékoľvek číslo vyššie ako 3 je neakceptovateľné."

Neviem, prečo sú pre nich tieto čísla také zaujímavé. Však si ho možno len aktívne hľadala. Tento argument by mohol prejsť. 

17. ,,Môj bývalý priateľ sa so mnou rozišiel naozaj zaujímavo. Celý deň so mnou veľmi nekomunikoval, ale vysvetľovala som si to tak, že má možno len zlú náladu. Keď sme išli spolu do sprchy tak robil všetko tak, aby sme sa navzájom ani len nedotkli. To mi už prišlo naozaj divné. Keď sme potom spolu zaspávali tak som sa opýtala, čo sa deje, ale nič moc mi k tomu nepovedal. Nakoniec došlo aj na sex, počas ktorého ma ani raz nepobozkal a následne mi povedal, že sa so mnou rozchádza. Potom sa otočil na druhú stranu a zaspal. Ráno sa zbalil a odišiel."

18. ,,Moja mamina sa po 28 rokoch manželstva dozvedela, že sa s ňou nedalo žiť."

19. ,,Rozišiel sa so mnou počas môjho pobytu v nemocnici, kde som ležala s infekčnou chorobu. Na dverách som mala tabuľku - Nevstupovať, infekcia a on síce vstúpil, no s tým, že naposledy. Toto riskovať nemôže."

Viem o slečne, ktorá v nemocnici s infekciou ležala tiež. Riskol to, ochorel. Nakazil tiež manželku doma. 

20. ,,Počas rozchodu argumentoval tým, že keby sme žili v nejakom paralelnom vesmíre, tak by nám to určite bolo vydržalo."

V paralelnom vesmíre ste možno stále spolu. Ktovie. 

21. ,,Po nejakej dobe čo sa neozval som mu napísala, čo sa deje. Odpísal mi, že bude lepšie, ako sa začneme stretávať až vtedy, keď bude teplejšie, pretože mu vadí, že bývam od neho 40 km ďaleko a on nemá rád zimu. Ale pokojne môžeme sem tam spolu spávať, no budem musieť prísť ja. Čiže to je vlastne celé na mne."

Dal Ti možnosť voľby, nie každý ju mal.

22. ,,Povedal mi, že sa so mnou rozchádza, lebo som od neho malo mladšia (bola som o rok mladšia), lebo vieš, ženy skôr starnú (obaja sme boli vtedy na vysokej škole) a ešte máš na pravom stehne jednu celulitídovu dierku...(mala som ledva 50 kíl)."

23. ,,Ako dôvod nášho rozchodu uviedol to, že pri mne chradne a aj kamaráti sa ho pýtajú, či nie je chorý. Že to už ďalej nedáva."

24. „Telefonovali sme spolu. Povedala mi, že ma miluje, na čo som ja odpovedal, že ja ju ešte viac milujem. Na to nečakane a úprimne zareagovala: A vlastne asi máš pravdu... a začala mi vysvetľovať že by sme sa mali rozísť."

To máš zato, že Ti nestačí milovať rovnako.

25. ,,Mne bývalý v amoku povedal, že ak ho opustím, tak si dá tú námahu a ďalšieho môjho frajera dá sledovať a podsunie mu nejakú ,,profesionálku", aby ho zviedla a bude to mať všetko zaznamenané a s radosťou mi to pošle. Lebo že nikto ma nebude ľúbiť tak, ako on vtedy."

26. ,,Raz som po pár stretnutiach nežne odmietla jedného chlapca. Na druhý deň ma čakal pred prácou, strčil mi do ruky knihu Umenie milovať s PODČIARKNUTÝMI dôležitými pasážami. Požiadal ma, aby som si ju dôkladne preštudovala, a keď to budem mať hotové a pochopím, čo je to láska, smiem sa mu opäť ozvať. Knižku som po fľaši vína nahlas čítala kamoškám a následne som mu ju poslal poštou. Ale strčila som do obálky aj Fidorku."

Fidorka je veľmi obľúbený darček. Ja som ju dala jednému chlapovi tiež, no vyrobila som z nej medailu za najdebilnejšie rande.  

27. ,,Možno si budeš myslieť, že som idiot, ale toto som nedával. Rozišiel som sa s mojou priateľkou, pretože som za ňou musela stále zbierať VLASY. Boli všade. Na zemi, v posteli, vo vani, na sedačke, v kuchyni. Úplne všade. Nič iné som nerobil, len chodil za ňou a zbieral, vysával a zametal vlasy."

No tak ak sa so mnou Vladko raz rozíde, bude to presne kvôli tomuto. Nonstop sa sťažuje na to, že sú niekde vlasy. A tým, že ich mám veľa, husté, dlhé a čierne, on ich všade vidí. Na moju obranu však musím povedať, že ja tie vlasy na zemi nevidím. Fakt! Len neviem, na čo sa budem vyhovárať o pár dní, keď budem mať za sebou operáciu očí a budem mať aj papier na to, že už vidím. 

28. ,,Môj bývalý s ktorým som chodila takmer celú strednú školu, zarastal na celej hrudi a chrbte do tvaru takých chlpatých krídel. Zavolal mi, aby som po práci prišla k nemu, že niečo potrebuje. Tak som prišla. Strčil mi do ruky žiletku a poprosil ma, aby som mu ten chrbát oholila, pretože sa chystal na wellness víkend so svojou spolužiačkou (ktorú som poznala) a s jej kamoškou. Tak som mu rituálne na rozlúčku oholila chrbát a ešte som sa dosť divila, že je na mňa taký milý. Ja krava tupá, mala som mu na chrbte nechať tie chlpy, aby tá kamoška jeho spolužiačky, s ktorou potom začal chodiť, vedela, do čoho ide. To bol vlastne náš rozchod. Odvtedy sme sa už nekontaktovali, aby sme sa rozišli aj oficiálne.

To dorastie, neboj. 

29. ,,Vymyslel si, že má pokročilé štádium rakoviny a nechce aby som sa trápila, keď zomrie. Pár dní nato sa dalo dokopy s mojou susedou, s ktorou sú spolu doteraz už asi 5 rokov."

Neviem prečo, ale rakovina je tiež celkom častou výhovorkou. V jednom zo starších článkov sme mali príbeh slečny, ktorej napísala nová priateľka jej ex priateľa. Opýtala sa, ako to, že je živá, pretože on jej povedal, že zomrela na rakovinu a že s ňou bol až do konca a aj vtedy, keď už nemala vlasy. 

30. ,,Dala som sa dokopy s rozvedeným chlapom. Ľudia ma od toho odhovárali, ale my sme sa skutočne milovali. Po dvoch rokoch sa so mnou ale rozišiel s tým, že keď v práci hodnotia ženy, vždy mu vychádza, že najkrajšia žena ktorú kedy videl je jeho bývalá manželka. A to mi robiť nemôže." 



4. JE TO VO HVIEZDACH. 

Neber slovo veštice nadarmo! A keď raz hviezdy hovoria, že Vám to klapať nebude, tak Vám to klapať nebude a Ty naničhodný pozemšťan s tým neurobíš nič. Bodka.


1. ,,Môj teraz už ex priateľ bol na rozlúčke so slobodou svojho dobrého kamaráta. Okrem klasickej striptérky ale mali na párty tiež vešticu. Nechápem, čo za debila tento bizár vymyslelo, no malo to celkom úspech. Veštica postupne všetkým zúčastneným veštila z ruky a kariet. Keď prišiel rad na neho povedala mu, že lásku svojho života ešte len stretne a bude to čoskoro. Určite teda nemá ostávať vo vzťahu a riskovať, že by ju to mohlo odradiť. Po týchto slovách sa so mnou po návrate domov rozišiel."

Súhlasím s tým, že mať na rozlúčke so slobodou VEŠTICU, je dobrý bizár. Mala na sebe aspoň latexový korzet a počas vykladania kariet sa vyzliekala? 

2. ,,Keď som prišla na jeho neveru argumentoval to tým, že to bol proste osud a on nemal dosť síl na to, aby to zmenil."

3. ,,Najbizarnejší rozchod môj života bol vtedy, keď mi povedala, že jej bývalý bol blíženec a do toho znova nejde. Po polročnej známosti."

Tak toto úplne chápem. Blíženec je úplne NO GO. Ani neuvažuj. 

4. ,,Moja skúsenosť a zážitok nie je o rozchode ako takom, nakoľko sme s dotyčným vtedy chodili spolu len von, trávili čas, ale oficiálne sme spolu nechodili. A jedného dňa mi povedal, že to musí skončiť. A argument? Jeho bývalá partnerka bola u astronomičky a tá jej povedala, že žena, s ktorou a jej bývalý partner momentálne schádza, nie je pre neho tá pravá..."

5. ,,Nejaká šialená ženská jej vyložila z kariet, že so mnou šťastná nebude a ona mi to oznámila cez správu na Facebooku."

Zmenila si emotikon na vešteckú guľu?



5. UŽÍVATEĽ JE MOMENTÁLNE NEDOSTUPNÝ. ZAVOLAJTE NESKÔR PROSÍM

Pracovný názov tejto kategórie bol - superhrdinovia. Zahŕňa všetkých tých, ktorí nepovažovali za potrebné o tak nedôležitej a nepodstatnej veci, akou rozchod je, informovať svoju polovičku. Aj keď to, že si Ťa všade zablokujem vlastne je informácia. A celkom veľavravná.


1. ,,Teraz nemám čas, idem na električku, potom ti zavolám.. Povedala moja EX...... Pred 11 rokmi."

2. ,,Opýtal sa ma, ako si môže niekoho zablokovať na WhatsAppe. Potom, ako som mu to cez správy vysvetlila, som mu už nemohla znova napísať. Zablokovala si ma a to bol koniec nášho vzťahu."

3. ,,Ja som nezabudol, že spolu chodíme. Len som si myslela že pochopíš, že je koniec, keď Ti už neodpisujem."

4. „Chcel som sa večer ako obvykle porozprávať so svojou priateľkou, tak som jej zavolal. Zdvihla jej mama, ktorá mi povedala, že už nemám volať, pretože jej dcéra sa so mnou rozchádza.“

Celkom ospravedlniteľné. Keď máš 13 rokov. 

5. ,,Môj teraz už EX mi navrhol, že by sme si mohli dať len takú malíčku pauzičku na nejaké dva týždne, aby sme zistil, či si budeme chýbať. Už sa mi nikdy neozval."

Tieto pauzičky páni v ostatných príbehoch zvykli využiť na rôzne príležitosti. Dovolenka do Egypta s milenkou, prípadne kontaktovanie všetkých EX. Možno je fajn, že nevieš o tom, akú tú pauzu využil on.

6. ,,Po mesiaci čo mi neodpísal som sa ho dovolila opýtať, či to teda znamená rozchod. Odpovedal len - vyhrávaš zlatého Bludišťáka, gratulujem."

7. ,,Moja v tú dobu najlepšia kamarátka mi zavolala o 4 ráno, že sa so mnou môj už teraz ex priateľ rozíde. Viac mi k tomu nepovedala. Ale všetko som sa dozvedela od celého mesta na nasledujúci deň. A zrazu som mala nie len ex priateľa, ale tiež ex najlepšiu kamarátku."

8. ,,Oznámil mi, že dnes rande nestíha. A myslí, že ani zajtra a že tým chcel povedať, že už vôbec." 

9. ,,Vlastne nepovedal vôbec nič. Len som jedného dňa prišla domov a vedľa neho sedela iná slečna. Nepredstavil mi ju, len povedal, že si mám všetko domyslieť."

Neviem, kde končia tieto typy chlapov, no dúfam že na nejakom veľmi škaredom mieste. Už som raz navrhovala začať písať BLACK LIST chlapov, ale niekto mi poradil, že stačí že si o rozbitý nos koledujem týmito článkami. 

10. ,,Môj najvtipnejší, ale zároveň aj najsmutnejší rozchod bol na moje narodeniny. Chodili sme vtedy spolu rok. Chlapec prišiel na chatu asi o 22, ja som bola už žiaľ opitá a ráno o 5 odišiel s tým, že musí do roboty, no žiaľ už nikdy neprišiel a nikdy sa neozval. Možno spolu ešte chodíme."

11. ,,Raz mi prišla smska, v ktorej stálo: konečne som nabral odvahu aby som Ti povedal, že je koniec. Keď som chcela nejaké vysvetlenie, správu sa mi už odoslať nepodarilo. Kompletne všade si ma zablokoval."



6. K AKO KURVA

Ďalšia kategória patrí tým, ktorí boli trocha väčší hrdinovia a o tom, že chcú vzťah ukončiť svoju polovičku informovali. Čo po tom, že nie tak celkom osobne. Však z predchádzajúcej kategórie sme sa naučili, že lepšie aspoň nejako, ako vôbec.  
SMS rozchody nie sú ale ničím neobvyklým. Svoje o tom vedia aj vývojári aplikácie, ktorej funkciou je zvládnuť rozchod za Vás. Aplikácia ponúka pre inšpiráciu zoznam dôvodov, ktoré si môžete navoliť a tie budú ďalej zaslané Vášmu partnerovi aj s konštatovaním, že je koniec. Aké ľahké. 


1. ,,Rozišiel sa so mnou cez SMS, pretože som bola podľa neho emočne slabšia a bál sa, že by som to osobne nezvládla."

2. ,,Mne môj ex (a teraz pozor!) po dvoch rokoch vzťahu SMS-kou oznámil, že si našiel inú ženu a chcel by byť teda s ňou. Ale ak mi to nebude vadiť, rád bude so mnou spávať ďalej."

Páči sa mi, že chlapi majú na podobné situácie vždy nejaké cool riešenie. Škoda že v tomto texte bude chýba percentuálna úspešnosť realizácie ich návrhov. Celkom by ma to zaujímalo.

3. ,,So mnou sa v 15 chlapec rozišiel tak, že som sa jedno ráno zobudila a on ma na Facebooku zmenený stav na NEZADANÝ. Nakoniec to ale dopadlo dobre a sme spolu už desať rokov. Vrátili sme sa k sebe ale až po štyroch mesiacoch, potom ako si zrušil Facebook."

Ja som sa raz po jednej párty (na ktorú som mimochodom odchádzala ako úplne nezadaná) zobudila a na Facebooku som mala stav zmenený na ZASNÚBENÁ. Ešte v ten večer mi volala starká, že jej suseda povedala, že som sa zasnúbila a či sa to ona má akože dozvedieť z internetov. Neviem, či ten rozchod nie je niekedy aj lepšia varianta toho, čo Facebook ponúka.  

4. ,,Smskou mi oznámil, že to asi bude znieť hrozne, ale som pre neho žena, ktorú si chce vziať, ale nie taká, s ktorou by teraz chcel chodiť. Zaželal mi dobrú noc a viac sa neozval."

Povedala by som, že toto je presne tá správa, ktorú zaslala aplikácia. Inak si to neviem vysvetliť. 

5. ,,O tom, že sme sa rozišli ma informoval pomocou Facebooku a funkcie ZMENIŤ PREZÝVKU. Tú moju nastavil na: K ako KURVA."

Ojojooj to ale asi nebolo len tak. Škoda, že nepoznáme aj druhú stranu tohto príbehu.

6. ,,Boli sme spolu len niečo cez tri mesiace, keď mi raz napísal správu, že odo mňa odchádza za svojou ex, ktorá počas ich sexu na rozlúčku otehotnela a momentálne začína druhý trimester."

7. ,,Rozišla sa so mnou cez Instagram kvôli tomu, že som na Instagrame lajkoval fotky iným ženám. Pridala tiež screenshoty mojej aktivity, ktorú pravidelne sledovala."

Môžete sa dať znova dokopy, Instagram už túto funkciu zrušil. Jedine že by to vyhľadávala manuálne. A zase pri takýchto typoch žien nikdy nevieš. 

8. Že sa so mnou rozišiel som zistila tak, že si v našom četovom okne na Facebooku zmenil emotikon srdiečka na emotikon záchodu. Vysvetlenia som sa nedočkala, správu mu totiž doteraz neodoslalo."

9. ,,Jeden idiot sa raz so mnou rozišiel cez papierik. Na papierik, ktorý mi dal na rande napísal, že sa musíme rozísť. Povedal, že si to môžem prečítať až doma. Tešila som sa, čo tam bude a skoro som odpadla, keď som si to prečítala. Odôvodnil to tým, že čítal, že rozchod sa musí určite riešiť osobne. V žiadnom prípade nie online. Keďže to ale nedokázal povedať, napísal mi to, ale nie online. Na papierik, osobne!"

V duchu hesla ,,najlepšie na záver" získava tento počin toto čestné miesto. Rozísť sa osobne papierikom je celkom ideálny spôsob ako správu predať osobne, no nemusieť sa s človekom konfrontovať z očí do očí. 
Ja som inak tiež raz počas rozchodu strčila do ruky môjmu ex papierik s tým, že si ho má prečítať, keď bude sám. Stálo na ňom: ,,Možno sa naše cesty zase raz stretnú". Ja som bola tiež niekedy kvalitný kus idiota. 



7. NIE JE TO TEBOU, PROBLÉM JE VO MNE

Musím si dať svoj život dokopy. Musím na sebe pracovať, potom sa Ti ozvem. Bola si len medzizástavka v mojom živote a teraz sa musím pohnúť ďalej. Mám Ťa veľmi rada, ale idem vlastnou cestouMám pocit, že som zmeškal vlak. Veď aj tak si ma nikdy nemilovala tak, ako ja Teba. Zaslúžiš si niekoho lepšieho ako ja. Si na mňa až príliš múdra a dobrá. Mám sa pri Tebe až príliš dobre. Dávaš mi až príliš veľa lásky. Ja už iný nebudem, ale Ty máš ešte šancu! Neboj sa nikdy nezabudnem čo si pre mňa spravil. Milujem Ťa a stále milovať budem. Bola si pre mňa tá pravá, no ja pre Teba nie som ten pravý. Chcel by som Ťa milovať, ale nejde to. Nikdy som Ťa naozaj nemiloval. Aj tak si ma nikdy nemilovala. Milujem Ťa, ale len ako kamaráta. 


1. ,,Po 2,5 ročnom vzťahu (ja 32, on 34) mi zahlásil, že sa musíme rozísť, pretože on ešte neprijal to, že je dospelý."

Keď som túto správu zdieľala na mojom Instagrame v stories ako ukážku toho, čo všetko mi prišlo, ozval sa mi jeden chlap. Napísal, že buď to bude on, alebo je podobných debilov viac. A hádajte.  

2. ,,Tvorili sme pár už takmer tri roky, keď jedného dňa vyšiel zo sprchy s tým, že sa musíme rozísť, pretože on sa ešte na vážny vzťah necíti."

Inak sprcha a záchod to sú dve miesta, kde ja vždy získam nadhľad a prichádzam na veľké veci. 

3. ,,Po piatich rokoch vzťahu mi povedal, že on nie je na vzťah pripravený."

4. ,,Toto nie je môj príbeh, ale príbeh mojej kamarátky. Sedem ročný vzťah, mala 32, takže už najvyšší čas na vydaj a založenie rodiny. A vtedy to prišlo. Zavolal ju na večeru do romantickej a luxusnej reštaurácie. Vedela, že to je ten deň a že teraz ju už určite požiada. Namiesto prstienka ju ale čakal rozchod, lebo dotyčný sa naozaj veľmi snažil, ale za tie roky sa do nej proste nedokázal zamilovať."

5. ,,Po asi mesačnej známosti, kedy to začalo vyzerať, že by to mohlo klapnúť začal menovať svoje bývalé s tým, že ho nezvládli a takmer skončili na psychiatrií. A tomu ma vystavovať nechce."

6. ,,Náš rozchod po 4 rokoch argumentoval tým, že on nie je bežec na dlhú trať. Ale problém nie je vo mne."

7. ,,Po narodení nášho tretieho syna prišiel manžel s tým, že sa musíme rozviesť, pretože on zistil, že nie je rodinný typ."

8. ,,Moja najhoršia rozchodová skúsenosť bola s otcom mojej malej dcéry, ktorý mi dva mesiace po pôrode povedal, že on sa ešte necíti na to byť otcom a ozve sa, keď bude pripravený."

9. ,,Že ma prestal milovať. Zo dňa na deň. Musíme sa rozísť, ale vysvetliť mi to nevie, lebo ma miloval ešte včera."

10. ,,Chodili sme spolu už nejaký ten piatok, keď sa so mnou z ničoho nič rozišiel. Vo vzťahu so mnou mu totiž bráni jeho spontánnosť a naozaj nemá chuť sa mi spovedať, kde sa zdržal a u koho spal."

11. ,,Po polroku vzťahu som odišla na víkend ku starým rodičom a po návrate domov sa so mnou rozišiel. Ako dôvod uviedol to, že si počas tých dvoch dní uvedomil, že v pohode vie žiť bezo mňa."



8. K NARODENINÁM TI PRAJEM VEĽA LÁSKY! NO UŽ NIE SOM MNOU.

Vianoce, narodky, Valentín, výročia. To sú presne tie dátumy, kedy si predstavuješ, že v krásnej ozdobnej krabičke s mašličkou dostaneš kopačky. Blbé je, že v skutočnosti je to ešte aj bez tej krabičky.  


1. ,,Po piatich rokoch vzťahu mi na Valentína oznámil, že sa na neho nemám hnevať, ale v našom vzťahu mu niečo chýba. Na otázku, čo to je ale nedokázal odpovedať. Na odpoveď som si počkala pár dní, kým ho nevideli u nás na dedine s jeho susedou."

2. ,,Rozišiel sa so mnou deň pred jeho narodkami a celé to zaklincoval a odôvodnil vetou - zajtra mám oslavu narodenín, prepáč ale chcem si ju užiť bez Teba."

Tento by si ale zaslúžil bombu medzi oči ešte viac, ako ostatní.

3. ,,Mali sme výročie, tak som vytlačila naše fotky a urobila koláž fotiek a odkazov. Všetko bolo pripravené, ja som na neho čakala, privítal ma ako vždy s pusou, všetko bolo v poriadku. Po 15 minútach čo sme sa prechádzali sa zrazu zarazil, otočil sa a spustil: ,,Musíme sa rozísť, ale ďakujem za fotky, tie si nechám.""

4. ,,Rozišiel sa so mnou v deň mojich narodenín so slovami, že ma už nemiluje. Ako darček mi dal tangáče a retiazku v tvare srdiečka."

5. „S priateľom sme mali ísť na valentínsku večeru, no povedal, že je chorý a tak ostane radšej doma. Keďže sme mali rezerváciu, ktorú som nechcela zrušiť, vzala som do reštaurácie otca. Neďaleko od nášho stola sedel on spolu s dievčaťom, ktoré so mnou chodilo na chémiu. Otec mu to dal pred celým podnikom vyžrať. ”

6. ,,Počas rozbaľovania darčekov pod našim spoločným stromčekom po pár ročnom vzťahu mi začal hovoriť o jeho kamarátovi, ktorý sa pred pár dňami rozišiel s priateľkou, pretože je lovec a ju vo vzťahu loviť už nemôže. Odpovedala som, že to je hrozné a navyše ešte pár dní pred Vianocami. Na to odpovedal, že on je lovec tiež a vlastne ho k rozchodu inšpiroval."

Kamarát na Instagrame mi poslal príbeh, kedy sa jeho kamarát so svojou EX rozišiel najprv na Vianoce a potom aj na Valentína. Ktovie ale, čo bolo medzitým. 

7. ,,Rozišiel sa so mnou na našom spoločnom predĺženom víkende v Paríži, pekne pod krásnym vyblikaným Vianočným stromčekom hneď vo štvrtok, prvý deň po prílete. A keďže sme mali letenky až na pondelok ráno, čakal nás veľmi pekný, príjemný a romantický spoločný víkend." 

Uveríš, že som niečo podobné zažila tiež? Rozchody v Paríži na Vianoce majú ale svoje čaro. Lepšie sa Ti plače pod vyblikanou Eiffelovkou, ako na gauči doma v obývačke. Tu si nemôžeš hovoriť, že je svet škaredý, pretože vidíš, že nie je. 



9. A ČO FAJOČKA NA ROZLÚČKU?

Správny chlap vždy využije príležitosť na sex. A ten posledný by si nemal nechať ujsť. 


1. ,,Neviem, či to je smutné, vtipné, alebo bizarné, ale môj ex mi povedal, keď som si balila veci a sťahovala sa od neho, či by som mu ešte nevyfajčila, že to jediné mi išlo dobre."

Z dodatočných informácií k príbehu viem, že sa tak nestalo. Inak to ale bolo v nasledujúcom. 

2. ,,Bývalý mi pri rozchode povedal, keď som mu povedala, že je koniec, že by som sa s ním mohla teda vyspať. Naposledy. Boli sme na dovolenke a bolo mi to blbé, tak som súhlasila."

3. ,,Mala som 25 rokov, keď mi môj priateľ - rovesník oznámil, že som pre neho príliš stará na vzťah. No môžeme sa stretávať LEN TAK na sex, keby som chcela."

4. ,,Rozišli sme sa celkom v dobrom, teda v dobrom len do momentu, kedy sa neopýtal, či nebudeme spolu aspoň spávať, lebo že si nechce zvykať na horšie. Keď som povedala, že nie, stala sa zo mňa štetka pre všetkých jeho kamarátov. Ups. Uraz chlapovi ego a je z Teba prostitútka." 

5. ,,Vždy keď sme sa rozišli, vypýtal si ešte sex na rozlúčku. Keď sme sa rozišli definitívne povedal, že to bol vždy ten najlepší sex a preto mu tie pravidelné rozchody vôbec nevadili."



10. BONUS NA ZÁVER: POROZCHODOVÉ

Nie vždy bizarné situácie končia rozchodom. Niekedy prídu až ďaleko po rozchode, kedy ich vôbec nečakáme a niekedy prekvapia, inokedy šokujú. Hlavne pozor na rôzne Netflixy a Spitfaje, môžu narobiť porozchodovú neplechu.


1. ,,Po rozchode som dostal možnosť odkúpiť si veci, ktoré som jej dal v symbolickej hodnote 1500 €. Takže dva krát zaplatiť za tu istú vec. No nekúp to."

2. ,,Môj príbeh ani nie je tak rozchodový, ako porozchodový. Po nejakej dobe po rozchode mi napísal, že sme sa síce rozišli, ale bude musieť urobiť na aute celkom nákladný servis a bol by rád, keby som mu na to prispela. Však som tým autom tiež jazdila."

3. ,,Posielam môjho porozchodový príbeh od môjho ex. Dva týždne po rozchode mi napísal, že by odo mňa potreboval vyplatiť Spotify, pretože vyúčtovanie prišlo spätne. Tiež sa opýtal, či som OK s tým, keď mi to zruší, pretože inak by som to musela platiť ja, lebo inak to v RODINNOM účte nejde."

4. ,,Rozchod síce prebehol bez nejakých problémov, no potom u mňa býval ešte dva roky a nebol schopný sa odsťahovať. Nakoniec tak urobil až vtedy, keď som si do nášho ,,spoločného bytu" začala vodiť nového priateľa. A nie len na kávičky."

Ja som tiež bývala s EX ešte asi tri mesiace po rozchode. Síce som domov nikoho nevodila, no keď som prišla neskôr ako štandardne, odmietal sa so mnou baviť. 

5. ,,Takmer rok po rozchode mi prišiel MAIL (lebo všade inde som bol zablokovaný), kde mi moja ex oznamovala, že asi ušlo mojej pozornosti, no na Netflixe mi neprešla platba. Takže ona ešte rok po rozchode sledovala seriály cez môj účet!"

Celkom chápem, načo si platiť účet, keď má Tvoj.


A na záver ešte jedna zaujímavá informácia. Okrem aplikácie, ktorá za Vás vybaví rozchod existuje aj niečo, čo Vás z rozchodu dostane. Tak, ako existujú svadobné agentúry, ktoré Vám do detailov naplánujú svadbu, existuje to aj opačne. Síce pracovník agentúry za Vás nevyrieši akt rozchodu a nepríde si počkať Vašu polovičku pred prácu so slovami : ,,Milý pán XY, týmto momentom sa s Vami pani XY s okamžitou platnosťou rozchádza. Ako odôvodnenie tohto rozhodnutia uviedla dlhodobú vzájomnú nekompatibilitu a dlhodobé nenávratné zníženie Vašej sexuálnej výkonnosti", no o všetko, čo sa bude diať potom sa už postarať vedia. Pomôžu Vám napríklad so sťahovaním od partnera a hľadaním nového bývania. Najmú Vám terapeuta, kouča, psychológa či psychiatra, nájdu nových kamarátov, ale napríklad aj vyvenčia psa, kým Vy budete doma trúchliť. A ak sa už so svojim EX nechcete nikdy stretnúť, celé sťahovanie vyriešia bez Vašej prítomnosti.  
Škoda ale, že to funguje len v Amerike, rada by som si to vyskúšala osobne. Aplikácií a služieb už dnes existuje toľko, že by človek neveril. A nie všetky len v USA. Niečoho podobného, no možno trocha ešte viac kontroverzného sa bude týka aj ďalší sociálny experiment, na ktorom už pracujem! 

Zatiaľ Vám nepoviem nič viac, no pôjdeme opäť do terénu! A bude to teda niečo! :)



ako zvládnuť rozchod




Majte sa najkrajšie ako viete
Vaša


You Might Also Like

5 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST