SUGARDATE - alebo vzťah, ktorý má HODNOTU?

19:51


Vždy keď si myslím, že ma už vo svete podivných medziľudských vzťahov a rôznych internetových zoznamiek nič neprekvapí, zákonite VŽDY niečo príde. Tentokrát som ale ostala prekvapená asi úplne najviac.
To, že existuje zoznamka pre katolíkov, alebo homosexuálov, to som vedela. Zistila som tiež, že existuje zoznamka pre ŠKAREDÝCH (lebo ako inak lepšie čeliť krutej realite, keď nie takto?), ale aj zoznamka pre ľudí s psychickými poruchami, kde si partnera vedia nájsť aj tí, čo majú to, že sú šiši aj na papieri. Nie že by som nefandila láske pre každého, ALE neviem si predstaviť zdravého človeka, ktorý by hľadal niekoho napríklad so schizofréniou, prípadne dvoch bipolárnych pacientov, ktorí by tvorili vzťah. Ale proti gustu...
A potom mi jedného dňa prišiel mail v ktorom stálo, že by som si mala ,,nájsť vzťah, ktorý bude mať hodnotu." Pomyslela som si, že ja predsa mám vzťah, ktorý má hodnotu, no skutočnú definíciu nimi myslenej hodnoty som pochopila až vtedy, keď som si na stránku klikla. ,,SUGARDATE - Zoznamka, ktorá otvára bránu do sveta, po ktorom všetci túžime." - znel veľký nadpis, ktorý ma na webe vítal. Nie že by som o existencii tohto druhu randenia nevedela, jasné že som počula o tom, že niekde na svete existujú ženy, ktoré cestujú po svete s bohatými staršími pánmi, nechávajú si platiť za spoločnosť, nosia pravé Louis Vuitton kabelky, luxusné oblečenie, jazdia na drahých autách a vlastne nikto nevie, čím sa v skutočnosti živia. To je asi taký klasický model, ktorý pozná úplne každý. Alebo o ňom aspoň počul. Že to niekde v Amerike takto funguje. Nejako som ale netušila o tom, že niečo také funguje a celkom aktívne aj u nás na Slovensku.

Nechce sa Vám čítať? Vypočujte si článok ako PODCAST :)


A tak som sa rozhodla, že sa na chvíľku zahrám na Sugar Baby a zistím, ako to vlastne v tomto svete celé funguje. Naštudovala som si na nete to, ako by sa pravá Sugar Baby mala správať, čo je pre ňu typické a čo od takého vzťahu vôbec môže čakať. Pri prechádzaní rôznych internetových stránok som narazila na ďalšiu zaujímavosť. Na to aby som sa stala dobrou Sugar Baby existuje normálny kurz - ,,Sugar Baby - atraktívna spoločníčka | ako nájsť a zbaliť bohatého Sugar Daddy". Podľa ich slov je Sugar Dating Training výborná možnosť, ako nájsť muža podporovateľa a zabezpečovateľa na Vašej životnej ceste, pretože veľa žien by Sugar Daddyho chcelo, no nevedia kde začať. Cieľom kurzu je nájsť si zabezpečeného, galantného a štedrého muža, ako ho zaujať a dostať do obojstranne výhodného vzťahu. Naučíte sa, ako z takého vzťahu získať pre seba čo najviac tak, aby boli obidve strany spokojné. Kurz prebieha zážitkovou formou a je veľmi intenzívny. Naučí Vás všetky techniky a tipy pre úspešný osobnostný rozvoj, zlepšenie sociálnych a komunikačných zručností, vedomostí a know - how, napríklad aktívne zoznamovanie a zvádzanie si účastníčka vyskúša priamo na kurze. Následne získané vedomosti pod dohľadom inštruktorov aplikuje v praxi. A ako sa ďalej dozvieme, tých 110€, ktoré si pýtajú za minimálne poldenný kurz, by mohla byť celkom dobrá investícia do života.
Ja som to ale zvládla bez toho a moju identitu som si naštudovala len s pomocou internetu. Dorota (moje štandardné meno v utajení), bola tentokrát celkom príťažlivá blondínka so super postavou, krásnym úsmevom, ktorá sa o sebe stará a bola naozaj ukážkovou Sugar Baby. Vhodné fotky som našla na Instagrame a bez označenia zdroja som si ich vypožičala od sympatickej Lei z Francúzska. Týmto sa jej hlboko ospravedlňujem. Zadala som pár povinných údajov a klikla na REGISTROVAŤ.
Pri registrácii si môžete vybrať či ste chlap alebo žena. V prípade chlapa sú možnosti dve - Sugar Daddy alebo Sugar prípadne Toy Boy. Prvý prípad je klasický model: bohatý chlap - mladá ženská. No existuje aj druhý prípad, kedy ide o mladého ,,zajačika", ktorý hľadá Sugar Mamičku. Rovnako si môžete zvoliť, o aké pohlavie máte záujem. Ak zvolíte aj aj, bude Vám ako Sugar Baby ukazovať nie len Sugar Oteckov, ale tiež Sugar Maminky, ktorým rovnako nezáleží na pohlaví. Na tomto mieste si vyberie si skutočne každý.
Kto ale vlastne ten Sugar Daddy je? Je to veľmi úspešný chlap, ktorý vie, čo od života chce. Má perfektnú kariéru alebo vlastnú firmu, plno prachov a rád by sa s nimi podelil s budúcou partnerkou. Sugar Baby je príťažlivá žena na úrovni, ktorá hľadá bezstarostný život. Sugardate zoznamka by mala byť ideálnym miesto, kde toto klapne. Tak nejako by to možno fungovalo, no na tomto mieste rozhodne neboli len chlapi, ktorí by sem patrili. Vyskytli sa tu aj tí, ktorí zmysel buď nepochopili, alebo ani nechceli. No a potom tí, ktorí pochopili, že jediná možnosť, ako si niekoho nájsť je zaplatiť si ho. Niektorí to v profile aj priamo priznali.
Pretým, než Vám profil schvália a zverejnia, ho musíte vyplniť na 100%. V profile sa nachádzajú okrem štandardných informácií ako výška, váha, farba očí alebo získané vzdelanie, tiež tie menej štandardné. Ročný príjem, majetok a tiež životná úroveň. Kategória ,,životná úroveň" označuje, akú sumu očakávate mesačne od budúceho partnera, ktorú by investoval do nášho vzťahu. Rozdeľujú sa do piatich kategórií od minimálnej, kde je Sugar Daddy ochotný mesačne investovať od 100 do 250€, až po luxusnú, kde to je mesačne nad 2000€. Moja Dorota sa neuspokojila len tak s niečím a jej požadovaná úroveň bola tá najvyššia.
Na tomto mieste Ti ľudia ponúknu čokoľvek. Od rýchlovky v aute za 400€, byt na lukratívnej adrese v Bratislave, cez vzťah, opatrovanie detí, umelé kozy, až po luxusnú dovolenku na Seychellách a tučné vreckové k tomu. A nie len podľa týchto znakov som ich rozdelila do niekoľkých kategórií:


1. SUGAR DADDY NA PRVÝ POHĽAD

Veľmi početnou (no na počudovanie nie najväčšou) skupinou boli presne tí páni, ktorých by som na tomto mieste bola čakala. Úspešní, starší, s vlastnými firmami, prípadne na veľmi vysokých pozíciách, ťažko za vodou. Deliaci sa na tých, ktorí hľadajú partnerku na úrovni, so spôsobmi, inteligentnú, ktorú môžu brať so sebou nie len na dovolenky, ale tiež do vyššej spoločnosti a nemusia sa báť toho, keď otvorí ústa. Niekoho, kto bude svojim správaním a vystupovaním na rovnakej úrovni. Do druhej skupiny patria tí, ktorí na seriózny vzťah kvôli práci nemajú čas a tak hľadajú niekoho, s kým si vedia život rovnako užívať, no nezáväzne.
Väčšina z týchto pánov patrila do najvyššej kategórie nie len, čo sa životnej úrovne týka, ale tiež majetku a ročného zárobku. U niektorých to bolo ,,len" od 1 do 5 miliónov €, no niektorí tvrdili, že ich majetok presahuje sumu 150 miliónov €. Rovnako mali najvyššie požiadavky aj na ich partnerku. S niektorými som prehodila pár viet a nemali problém dať za jedno stretnutie 500 a viac €. Za mesačné pravidelné stretávanie ponúkali 1500 - 2000 €. Niektorí tvrdili, že finančný limit nemajú a ak im ich Sugar Baby bude dávať všetko čo chcú, vedia jej platiť úplne neobmedzene.
Na Instagrame sa mi anonymne ozvali dve slečny, ktoré sa touto ,,profesiou" živia a tieto sumy obidve potvrdili. Čo ma dosť zaskočilo bolo, že jedna z nich tvrdila, že sme kamošky a píše mi anonymne, lebo nechce, aby som to vedela. Škoda, mohli sme si nad túto tému sadnúť s fľašou vína a článok rozšíriť o ďalší veľmi zaujímavý rozmer. Možno inokedy.
Väčšina zo Sugar Daddies mala v profile uvedené, že podnikajú. U pánov nad 40 mi na tom neprišlo nič divné, no u tých, ktorí ledva dosiahli plnoletosť, to predsa len vyvolávalo pár otázok. Jeden na moju otázku týkajúcu sa miliónových majetkov v tak mladom veku odpísal, že keď vieš, ako na to, vôbec nevadí, že máš len 20 rokov. Druhý, že je povolaním syn. To musia byť rodičia ale veľmi hrdí. 
Celá konverzácia sa niesla v takom ,,neromantickom" bussiness duchu a viedla k pomyselnému podpísaniu obchodnej zmluvy. Okrem frekvencie stretávania a sumy za služby, sme si tiež dohodli podmienky a to, kto od koho čo očakáva. Niektorí požadovali všetky druhy pôžitku, ako to nazývali, iní tvrdili, že na sexe až tak nezáleží. Dámy, ktoré mi napísali na Instagrame potvrdili, že sex je prirodzenou súčasťou každého vzťahu a že ak niekto tvrdí, že ho nepotrebuje, asi nebude hovoriť pravdu.

A tu je ukážka toho, čo všetko som v profiloch chlapov, alebo v mojej súkromnej pošte našla (pri niektorých som si dovolila opraviť diakritiku, no chyby som nechala tak, ako boli v originálnej správe):

,,Ahoj. Ak hľadáš seriózne kamaráta a milenca na úrovni, mne by bolo cťou tá spoznať a ponúknuť ti úroveň slušnosť serióznosť solventnosť a všetky aspekty ktoré k tomu patria. Verím že môj vek nie je prekážka. Nakoľko zrelý slušný muž, ktorý dbá o seba, o svoj vzhľad, a úroveň, ti vie ponúknuť to čo hľadáš. Hľadám ženu : ktorá miluje sex ako ja, ktorá je bez zábran, ktorá nie je hanblivá, vie si užívať život, rada sa nechá rozmaznávať. Má rada zdravú dominanciu muža. Cestuje, spoznáva nové kultúry a hodnoty, vie byť trošku submisívna, nechá sa rada viesť. A všetko čo k tomu patrí."

,,Ahoj rád by som ťa spoznal... som zrelý pracovne vyťažený sympoš a hľadám teraz len jednu ženu na príjemné stretnutia .. také v pohode ... ako priatelia milenci ...aspoň 1-2 krát týždenne..niekedy len obed káva, inokedy večera , kino, drink...výlet wellness ...neha....1500-2000€ mesačne... (To je čisto pre teba ... k tomu samozrejme všetky výdavky na našich výletoch večerách hoteloch atď hradím ja). mala by si o niečo také záujem ? Chcem sa stretávať len s jednou tak len očakávam keď tak to isté od teba ..Tak ja by som rad také ozaj v pohode stretnutia... niekedy len káva, obed.. inokedy večera drink... niekedy výlet wellness... alebo ísť do kina ... proste pohoda ... čo sa nám bude chcieť po dohode ...popri neha dotyky bozky... aj si len tak cez deň napísať zavolať ..."

,,Hľadám MLADÉ dievča, ženu - krásnu, sympatickú, reprezentatívnu a s rozumom. Kombinácia ktorú u dnešných žien nachádzam veľmi ZRIEDKA. Ale možno Ty si výnimka :)) uvidíme... Nehláste sa mi prostitútky a podvodníčky. Nemám tiež záujem o hlúpe ženy a ženy zúfalé, či priemerné. Ponúkam Ti luxusný životný štýl, peniaze a dovolenky. Win-Win" všakže moderné žieňa dneška .-)"

,,Rád ťa rozmaznám ak si zaslúžiš. Mám rád dobré večere, cestovanie a šport. Hľadám dievča ktoré vie čo chce a vie ako to dosiahnuť. Chcem míňať peniaze aj na niekoho iného ako na seba ak za to dostanem niečo aj ja."

,,Ahoj neznáma! Som športovo založený, úprimný, cieľavedomý a úspešný muž. Hľadám princeznú, ktorú môžem rozmaznávať, milujem cestovať hlavne do exotických krajín a možno ti ukážem aj moju zbierku motýľov ;)"

,,Hľadám niekoho koho by som mohol sponzorovať :))))"

,,Úspešný mladý dedič a podnikateľ. Som vtipný, pozorný a snažím sa vždy aby sa pri mne slečna cítila v bezpečí. Hľadám peknú mladú slečnu do ktorej budem investovať svoje financie, samozrejme keď mi bude za to stáť."

,,Stretnutie sa za veľmi štedrú a LUXUSNÚ odmenu pre teba, VŠETKO PRE TVOJU SPOKOJNOSŤ. Hľadám štíhlu 18 - 26 príjemnú spoločnosť na príjemné chvíle. Wellness, výlety, dovolenky. večere, vášeň, rozkoš."

,,Som muž s dostatočným intelektom, zodpovedný, spoločenský a určite sa so mnou nudiť nebudeš. Mám rád zábavu, chodím na koncerty kapiel a sem tam do klubu, ale aj prírodu, ryby, huby. Dovolenky si užívam naplno. Podnikám. K môjmu životu by som potreboval krásnu a príjemnú ženu, s ktorou si budem rozumieť."

,,Ahoj! Nemám čas teraz písať o sebe, som veľmi zaneprázdnený v posledných dní, ale rád odpoviem na každú správu. Som iba naživo, 25 ročný a rád by som ťa spoznal, ak si drahá, inteligentná, mladá žena! Hľadám ženu/dievča ktoré vie čo potrebuje a chce od života a vzťahu, nehľadám žiadnu pretvárku ani ženu ktorá keď otvorí ústa rozbolí hlava. Vyhľadávam spoločnosti na úrovny ktorá vie sprevádzať na roznich akciách večierkoch a podujatiach. Bližšie info na správu a napíš mi prvá a viac než 1 slovo ďakujem vopred za tvoj čas. :) "

,,Hľadám mladú, sympatickú a energickú dámu pre úprimný vzťah, ktorá sa nerada nudí, vie čo v živote chce a touto cestou si hľadá partnera pre svoje nesplnené sny a zážitky a svoj vysnený život."

,,Hľadám vyrovnanú ženu, ktorá vie čo je to úcta a rešpekt a zároveň to vo vzťahu aj aplikuje ... a samozrejme rozumiem tomu, že topánok a kabeliek nie je nikdy dosť ;)"

,,Som mladý muž. Ktorý hľadá zábavu a vzrušenie, milujem cestovanie a život na vysokej nohe. Hľadám mladé sympatické dievča ktoré by som ňou chcelo precestovať celý svet a zabávať sa."

,,Mám veľa peňazí a málo času, veľký dom, drahé auto, luxusné dovolenky. Mám vyberaný vkus a málo čo spĺňa moje vysoké nároky. Hľadám slečnu ktorá mi splní najtajnejšie priania, bez záväzkov ale odmena stoji za to."

,,Ahoj, volám sa Peťo, som single po viacročnej známosti a keďže som pracovne dosť vyťažený hľadať niekoho konvenčne, skúšam to tu. Podnikám v Londýne, takže by bolo super keby si rada cestovala. Chodím pravidelne, pomerne často na Slovensko, ale rád chodím aj na dovolenky. Nemám žiadne špecifické úchylky, som skôr vášnivý romantik ktorý rád cestuje. Hľadám možno aj viac ako len milenku, ale či budeme kamaráti s výhodami, milenci alebo partneri sa naplánovať nedá. Ak hľadáš niekoho kto ovláda pravopis a vie sa o ženu postarať, som tu. Žijem na striedačku v Londýne a na slovensku, takže by som lietal za tebou, Ty za mnou, alebo by sme šli niekam na dovolenku, Ty by si ma zahrnovala vášňou a nehou a ja Teba darčekmi a financiami, neviem, akú máš predstavu Ty."

,,Ahoj som mladý podnikateľ z BA (33) vysoký športová postava mam veľa záľub a mám zmysel pre humor. Hľadám dievča ktoré budem dobre finančne rozmaznávať za diskrétne stretnutia so mnou. Túto formu som si zvolil kvôli tomu že nestojím o žiadne obmedzovanie. A predstava si dievča takouto formou rozmaznávať sa mi páči. Dával by som ti veľa peňazí. V albume nájdeš moju fotku."

,,Finančne nezávislý s vysokým príjmom. 41 rokov, mladý vzhľad. Hľadám cicku, ktorú budem rozmaznávať a ktorej budem dávať čas svojho príjmu."

,,Hľadám si Sugar baby, ktorá vie čo od života chce. Ponúkam luxusne dovolenky, darčeky, auta, byt na lukratívnej adrese v BA."

,,Som investor, na dôchodku od 33-och. Rok a štvrť som sa poflakoval, došiel k záveru, že žijem ako decko a odvtedy znova pracujem. Síce už nie na peniazoch, ale pracujem. A tak mám veľmi málo voľného času... Motto: Človek sa už naučil plávať ako ryby aj lietať ako vtáky. Teraz sa ešte musí naučiť kráčať ako človek."

,,Hľadám inšpiratívnu bytosť. Štíhlu inteligentnú príjemnú spoločnosť na rôzne aktivity od športu cestovania po kultúru."

,,Hľadám kamarátku, ktorá sa so mnou bude zabávať a bude vedieť kedy je čas odísť a nechať ma pracovať. Neobťažovať ma hlúposťami a vedieť sa so mnou radovať zo života, ja jej za to dám pozornosť, úctu a všetko čo budem môcť a vedieť, aby bola šťastná."

,,Hľadám príjemnú slečnu, ktorá sa o seba stará a hľadá muža na úrovni, ktorý ju vie oceniť."

,,Stačí mi málo, dám ti ale veľa. Viem potešiť a zároveň odmeniť. Milujem romantiku a výlety."

,,Som úspešný podnikateľ a majiteľ 4 firiem, ktoré 2 z toho som zdedil po otcovi. Mám rád rýchle autá, dobre jedlo, sladké víno a sexy baby. Hľadám sexy kočku s ktorou by som chcel udržiavať sugar daddy sugar babe vzťah. Žiadne viazanie čisto obchod, pretože už ma tie zlatokopky nebavia a takto budem vedieť na čom som . :D Čím si mladšia tým lepšie :)

,,Ahoj, sám neviem čo napísať. Som podnikateľ, manažér, cestujem hlavne Slovensko, Česko a Poľsko, sem tam Madrid, Rím, Dubaj, New York. Hľadám v Tebe v podstate niekoho, kto by bol mojim spoločníkom, kamarátom, bútľavou vŕbou. Hľadám v tebe osôbku, s ktorou by som sa cítil príjemne, dobrodružne a zároveň ako kus chlapa. Musí byť medzi nami vzájomná sympatia a pokoj v duši.."

,,Rád sa podelím o to čo mám nech ma to neťaží... ponúkam korektné jednanie. Mám prevažne prízemné záujmy: cestovanie, nakupovanie, chodenie po horách, divadlo a iná kultúra. Nič z toho nie je podmienkou pre naše stretnutia. Dlhodobú, rozumej nie na jednu noc, známosť, s ktorou sa budem cítiť dobre.. Na postave, veku, vzdelaní nezáleží, trochu záleží na orientácii a prirodzenej ochote vyzerať inteligentne."

,,Hľadám reprezentatívnu do spoločnosti, stará sa o seba. Rád Ťa odmením, auto, vreckové, nákupy, dubaj, dovolenky..."

,,Peknú, normálnu, príjemnú, zábavnú. Rovnaký som ja. S výhodami pre oboch.. spoločnosť na wellness, výletoch, pri cestách.."


1. SUGAR DADDY NA PRVÝ POHĽAD
PODKATEGÓRIA: DOVOLENKY A SLUŽOBNÉ CESTY

Tiež sleduješ na Instagrame slečnu, ktorá buď stále študuje alebo neštuduje, no v živote nikde nepracovala, ale aj napriek tomu je každý mesiac v inej exotickej krajine, na fotkách je vždy sama, prípadne so svojou luxusnou kabelkou YSL za 3500€? Tak teraz zbystri pozornosť, možno viem, kto je na druhej strane fotoaparátu.
Nie všetci Sugar Daddies hľadajú seriózny Sugar Vzťah. Veľkou podkategóriou boli tí, ktorí cestovali po svete a hľadali niekoho, kto by im na týchto cestách robil spoločnosť. V niektorých prípadoch išlo o služobné cesty do rôznych svetových destinácií, inokedy len o služobné cesty po Slovensku. Tie boli výhradnou záležitosťou ženatých pánov, ktorí síce majú stabilný a fungujúci vzťah, no neradi by na služobné cesty cestovali sami. Manželku by rozhodne nikdy podvádzať nechceli, no keďže pracuje, alebo sa stará o deti, služobné cesty počas týždňa v jej prípade neprichádzajú do úvahy. Takže vlastne to, že ju podvádzajú, nie je ich chyba. Keď som sa opýtala, či manželka o tom, akú chybu vlastne robí vie, odpovedal, že nie. Takže to musí byť 100% diskrétne, aby sa to ani nikdy nedozvedela.
Jeden z dotyčných mi hneď ako prvú správu napísal, že mu ide len o služobky a za jednu dvojdňovú ponúka 450€. Ďalší napísal, že za 2-3 dňové golfové výlety po okolitých krajinách ponúka 600 € za jeden výlet. Luxusnejšie dovolenky sú väčšinou za barter, no prišla mi aj ponuka na Maldivy s vreckovým 300 € na deň. Niektorí páni mali dovolenky v rámci mesačného paušálu a nenaceňovali ich zvlášť. Čiže je jedno, či s ním pôjdeš 5 x mesačne na kávu, alebo na jednu dovolenku do exotiky, Tvoj ,,plat" sa nezmení.

Tu je výber toho najlepšieho z podkategórie prvej kategórie:

,,Voľný čas najradšej trávim cestovaním. A tam je "pes zakopaný". Väčšina žien má od zamestnávateľa 20-25 dní dovolenky, to mi je nanič. Ja od partnerky chcem týždeň v zahraničí každý mesiac, 2 týždne každý 3-tí. Teda 16 týždňov do roka. Vieš mi to dať? :-))"

,,Hľadám krásnu a inteligentnú ženu ochotnú si užívať spoločné neskutočné dni a schopnú reprezentovať ma počas mojich pobytov v Equadore."

,,Som muž, ktorý hľadá mladú ženu na nezáväzné stretnutia, ako sprievodkyňu pri pracovných cestách, ale zároveň hľadám osobu s ktorou je možné tento čas stráviť príjemnou konverzáciou."

,,Niekto, kto bude so mnou cestovať a sprevádzať po svete na stretnutiach. Keď si padneme do oka, nebránim sa, aby bolo niečo viac. Zabezpečím všetko, cez zábavu, smiech, pozornosť. No krásou ma musíš očariť len ty."

,,Nehľadám vzťah v ktorom by sme sa navzájom k niečomu zaväzovali. Hľadám niekoho s kým by som cestoval po svete a užíval život."

,,Hľadám neviazanú ženu bez záväzkov (pracovných, osobných), ktorá by so mnou rada cestovala po svete a spoznávala nové krajiny a zároveň aj samú seba."

,,Hľadám dievča ktoré ma rado dobrodružstvo a bude mi robiť spoločnosť na cestách po svete."

,,Som syn bohatého podnikateľa ktorý veľa cestuje a nemá čas na hľadanie dievčaťa ktoré by ho sprevádzalo po akciách a podobných veciach. Viac info v správe."

,,Hľadám diskrétnu, mladú, sexy, štíhlu, ktorá by ma keď jej to čas dovolí, sprevádzala na mojich služobných cestách po EÚ krajinách. Mala rada zábavu, príjemné reštaurácie, kultúru, šport a sex ;-)"

,,Ahoj. Som 26 ročný šťastne ženatý podnikateľ a hľadám dámu, ktorá by ma sprevádzala na mojich pravidelných služobných cestách. Najčastejšie sa jedná o cesty po Slovensku, no občas aj do susedných krajín. Zabezpečím všetko od prepravy, luxusného ubytovania až po drahé darčeky a odmenu pre teba. Od teba očakávam 100% diskrétnosť a schopnosť plniť moje sexuálne túžby."
                  
,,Žijem svoj sen, je divoký, surový a vzrušujúci. Sailourworld. Ukončená prehliadka Južnej Ameriky a užívanie si sviatkov v SK. Potom späť k moru a Karibiku alebo možno do Tichého oceánu. Mluvím česko-slovensky (tak napul), hej;)"

,,Stále ma baví život a stále som hravý tip, nemám rád nudné ženy. Keby si mala aj dobrú kamošku na spoločnú dovolenku, tak môžeme ísť v štvorici aj s mojím kamošom. Ženu do voza aj do koča, ktorá má čas a chuť byť rozmaznávaná. Mám jednu skromnú podmienku, nesmie ti vadiť chodiť so mnou spolu do živého kasína a podieľať sa na mojich výhrach, všetko podľa tvojej oddanosti, budeš milo prekvapená, ak aj ja budem milo prekvapený."


2. LUXUSNEJŠIA KURVA NA 9.

Čo sa týkalo tejto skupiny Sugar Daddies, tí už takí štedrí neboli. Štandardná suma za stretnutie bola okolo 200 - 300 €, niektorí ponúkali len 100. Predstava stretnutia bola ale jasná. Diskrétne na (hodinovom) hoteli, 1-2 x týždenne. Nechcú vzťah a vlastne ani žiadne iné stretnutia. Keď si to ale vypočítame na hodiny, možno najvýhodnejšie je byť touto, ako som to nazvala – Sugar Kurvou.
Pýtala som sa, prečo si niekoho na sex hľadajú takto a nejdú niekam do zariadenia na to určeného, v konečnom dôsledku ich to vyjde lacnejšie a navyše neriskujú to, že si fotku vystavenú na internete nenájde niekto, kto ich pozná. V bordeli ale nemajú záruku, že bude dáma ochotná a schopná konverzácie a to nechcú riskovať. Och, rozumiem, o konverzáciu tu ide.
Nech si hovorí kto chce čo chce, ale keď niekto hľadá niekoho len na sex, za ktorý chce platiť a je jedno či prachmi, dovolenkami, alebo luxusnými kabelkami, honosným názvom SUGARBABY toho dáma na druhej strane veľa nezamaskuje. Mrzí ma to moja, nie si žiadna Sugar Baby, si obyčajná kurva.

A čo písali oni?

,,Zachovalý, garážovaný, model 74, jazdený po dobrých cestách, interiér zachovalý, exteriér zodpovedá opotrebeniu a veku avšak vo veľmi dobrom technickom stave, výbava slušná, obhliadka množná po dohode, skúšobné jazdy nedávam.... :-) Zdravím, Všetci máme dôvody prečo sme tu. Nie vždy sa nám dostane to po čom túžime a preto to tu funguje (alebo aj nie :-) ). Nateraz ja hľadám diskrétny milenecký vzťah založený na vášni, korektnosti a dôvere. O detailoch si skúsme popísať..."

,,Ahoj. Hľadám ženu pravidelné diskrétne stretnutia na hoteli za finančnú odmenu."

,,Mám 30r. som z Košíc a hľadám ženu ktorá si chce užiť a popri tom aj niečo privyrobiť. Ak máš záujem napíš tvoju ponuku a určite sa dohodneme. Hľadám štíhlu ženu do cca 35 rokov, čistotnú a najlepšie by bolo z vlastným bytom domom, ale nie je to nutné."

,,Hľadám si dlhodobú milenku, ktorej by som mohol vypomáhať. Vieš, ako to myslím ;-)"

,,Pravidelne a diskrétne. Nemusí ísť vždy len o sex a domov. Môže byť aj napríklad wellness so sexom, alebo pokec spojený so sexom."

,,Nemám záujem o rande, mám záujem len o príjemné stretká za odmenu. Všetko diskrétne, som ženatý."

,,Som auto maniak a všetko okolo mňa sa točí okolo aut, žien a luxusu :) Hľadám niekoho na pravidelný sex za každých okolnosti, Mám rád rôzne praktiky a som otvorený úplne všetkému."

,,Nezadaný 65- ročný pohľadný muž hľadá milenku. Nehľadám vzťah, môj zámer je naplnenie mojich sexuálnych túžob. Túžim po mladej dáme, najlepšie do 25 rokov, ktorú za jej služby budem môcť vyvážiť zlatom."

,,Hľadám ženu, ktorá je sama a bude mi k dispozícii podľa mojich potrieb."

,, - Neustále má boli hlava, pán doktor .... - Máte priveľmi tesne utiahnutú svätožiaru. Tak som sa rozhodol s tým niečo spraviť :) Hľadám časovo nenáročnú známosť na dlhšie. Nejak ma nebaví opakovane riešiť známosť na jednu noci."

,,Miluješ sex a chceš si privyrobiť? Napíš mi. Ponúkam viac, než ktokoľvek iný."


2. LUXUSNEJŠIA KURVA NA 9.
PODKATEGÓRIA: ,,DÚFAM, ŽE NEVADÍ, ŽE SOM ŽENATÝ."

Do nákupného centra Ťa nakupovať nevezme. Vlastne okrem hodinky až dvoch na nejakom hodinovom hoteli ťa nevezme nikam. No zaplatí ti a dokonca trocha viac, ako keby si bola obyčajná kurva. A to sa oplatí.
A dostali sme sa k skupine najpočetnejšej. Vlastne nebudem klamať, že by som to nečakala. Každý, s kým som sa bavila o tomto experimente mi hovoril, že to bude plné starých, ženatých chlapov. No pravda to bola len z polovice. Ženatí boli a bolo ich bezkonkurenčne najviac, no neboli starí. Priemerný vek bol okolo 35 rokov, no vyskytli sa aj takí, ktorí nemali ani 30. A to mi príde teda naozaj smutné.
Ako dôvod prečo sa rozhodli podvádzať (v niektorých prípadoch aj celkom čerstvú) manželku uvádzali to, že im niečo chýba, stereotyp, stres z dieťaťa, že ju už nemilujú a stratila sa vášeň, no niektorí na rovinu napísali, že im nechýba nič, majú úplne všetko, dokonalú rodinu, milujúcu manželku, krásne deti, no chceli by ešte niečo. Jeden mi dokonca napísal, že má ročné dieťa a potrebuje sa z toho stresu nejako zbaviť. Super.
Niektorým stačilo stretnutie 1 x mesačne, iní chceli 2-3 x týždenne. Jedine ale počas dňa, kedy je manželka v práci, prípadne s deťmi. Cenovo to bolo veľmi podobné, ako tí, ktorí si hľadali ženu na sex a nikto na nich doma nečakal, no u tejto skupiny bolo niečo oveľa dôležitejšie a to - diskrétnosť. Za tú si boli ochotný priplatiť. Jeden pán mi napísal, že mu nerobí problém zaplatiť za sex pokojne aj 400€ za hodinu, no pri stretnutí podpisujem papiere o mlčanlivosti.  Čo prosím? Slovenský Christian Gray?
Byť milenkou ženatého chlapa ale nie je jednoduché. A to prevádzkovatelia tejto stránky dobre vedia a preto na to budúce Sugar Babies chcú pripraviť. Na stránke majú článok o tom, aké to je byť cukrovou milenkou a pár tipov a trikov, ako na to. Rady znejú: nezamilujte sa, buďte uvedomelá a opatrná. Nechovajte nevraživosť a nechcite od neho, aby sa rozviedol. Manželka je ukazovateľom jeho statusu, Vy ste pre neho len sponzorovanou milenkou na dobu určitú. ,,Ste ženou, ktorá stelesňuje jeho nesplnené túžby. Žena, ktorá ho uspokojuje emočne aj sexuálne. Ponúkate mu niečo, čo mu bežná partnerka nevie dať. Plná pozornosť a žiadne výkyvy nálad. Ste stále vďačná, spokojná a nič neberiete ako samozrejmosť. Ste únikom z jeho šedej reality. A aj keď váš vzťah neskončí tým najpríjemnejším spôsobom, ani len nepomyslite na odplatu. Aktivity ako „osvietenie jeho ženy“ či vyhrážanie sa odhalenie vášho pomeru. Necíťte sa vinná, keď obidvaja zo vzťahu prosperujete a nikomu tým neubližujete. Nie je na tom nič škodlivé." Vlastne je to všetko v absolútnom poriadku. Ste kurva ktorá rozbíja vzťah, rodinu a navyše si za to necháva platiť. Len tak ďalej.

Pár ďalších ukážok toho, čo som našla v profiloch Sugar Daddies, prípadne, čo mi prišlo do súkromnej správy:

,,Hmm, krásna. Máš aj na niečo chuť? Všetko diskrétne, som ženatý."

,,Nemôžem sa sťažovať. Mám dokonalý život, top prácu, krásnu milujúcu manželku a dve úžasné deti. Chýbaš mi ale TY."

,,Ženatý...no a? ak ti to prekáža, ja za to nemôžem."

,,Som ženatý, vo vzťahu neuspokojený. Mám rád humor. Hľadám milenku. Ženu na prežitie krásnych erotických chvíľ."

,,Mám v živote všetko čo potrebujem, ale trochu sa nudím. Hľadám milenku, nie domácu pani. Vášnivú a zmyselnú sexy ženu na občasné stretko, na vzájomné spríjemnenie si života, ktorú môžem rozmaznávať a ktorá mi naopak okorení život. Karty na stôl, som zadaný, mám rodinu a nič na tom nechcem meniť. Vybehnime hocikedy na obed alebo kávu, ale večer len niečo diskrétne. Som veľmi príjemný spoločník."

,,Som ženatý, takže vieš, čo to znamená. Nehľadám žiaden vzťah, city, nežnosť. Chcem ťa len na sex, vtedy, keď na to budem mať chuť."

,,Hľadám milenku, ktorej by neprekážal nezáväzný vzťah.....som ženatý"

,,Som muž ktorý hľadá nehu a únik zo stereotypu partnerského života"

,,Hľadám sugarbabe, ktorá bude pravidelne plniť moje sexuálne túžby a dávať mi to, čo mi v manželstve chýba. Zaplatím ti toľko, koľko budeš chcieť, no musím vedieť, že zato stojíš."

,,Som večný optimista, ktorý si svoju princeznú rád rozmaznáva. Chceš to vyskúšať? Niečo výnimočné, čo nebude ráno zúrivé a večer ospalé."

,,Som inteligentný, pohodový a komunikatívny chlap so zmyslom pre humor. Úplne nevhodný do vzťahu na cely život."

,,Som 41r muž, VŠ, športovo založený 188/90, ženatý a pracovne zaneprázdnený - manažér a podnikateľ. Hľadám vzťah na úrovni. Podmienka je príťažlivosť (optimálne ak je obojstranná), inteligencia a diskrétnosť a hlavne vášeň a ešte raz vášeň. Obojstranne výhodný vzťah je zárukou spokojnosti. Vzhľadom na rodinný svoj stav ti viem garantovať 100% diskrétnosť a slobodu...:-) Okrem toho, viem oceniť to čo je dobre...."

,,Hľadám milenku. Jednu. Nebudem písať Tvoj požadovaný vek, to nie je podstatné. Dôležité je aby sme si sadli."

,,Hľadám dievča ktoré vie pochopiť muža ktorí us nemá slobodu ale chce si ju občas užiť."

,,Koniec tridsiatkových narodenín sa blíži, treba si to užiť ;) Hľadám mladú slečnu na pravidelné občasné stretko počas dňa."

,,Hľadám dámu s umelými prsiami, ktorá mi bude robiť spoločnosť na služobných cestách mimo mesto. Milujem tiež opálenú pleť a zväčšené pery. Nie je však podmienok, tou sú len tie prsia. Som ženatý, takže jej to nesmie vadiť. Nezáväzne. Preferujem, ak ona bude sama. Nie je podmienkou."

,,Mám 35 rokov. Som ženatý preto očakávam max diskrétnosť a úroveň. Príjemnú na úrovni slečnu. Najlepšie 18-25 rokov. Avšak nie je podmienkou. Prioritou si sympatia a spokojnosť."

,,Som ženatý, 36 ročný chlap a hľadám stredoškoláčku na pravidelné sexuálne stretnutia. Podmienkou je mladistvý vzhľad a veľké prsia."

,,Hľadám mladú a atraktívnu ženu, ktorej nevadí chlap so záväzkami."

,,Hľadám si milenku na pravidelné stretnutia, bez narúšania súkromia, všetko je vec sympatií a dohody, vek cca od 25 do 40r, ZS a IQ nutné."

,,Som, aký som...som hľadajúci a emocionálne a sexuálne hladujúci... s túžbou napiť sa z Tvojích dlaní..."

,,Som relatívne mladý sugar tatko, aj keď z pohľadu maturantky to tak celkom byť nemusí, uznávam. Som šťastne ženatý, mám dve deti a prácu ktorá ma nesmierne baví. Som pracovne exponovaný 7 dní v týždni, takže hľadám oddych a relax v náručí citlivej duše so schopnosťou empatie. Uprednostňujem prirodzenosť. Priťahuje ma jednoduchosť a čistota."

,,Normálny chlap. Nie športovec a nie boháč. Ale mám rozum, dobrú fantáziu a tajné túžby...Hľadám ženu na tajné stretká. Páčia sa mi pekné nohy, vkusné nechty, osolárkovana pleť. Ale to nie je podmienka."

,,Ahoj. Som 27 ročný, čerstvo ženatý, no v manželstve mi niečo chýba. Manželka je poklad, veľmi dobrá a slušná žena,no ja potrebujem na občasné úlety poriadnu kurvičku, ktorá by mi splnila všetky moje túžby. ZN: Za velké a umelé prsia si viem dobre priplatiť."

,,Športovo založený majiteľ IT firmy, vraj zábavný :) Hľadám jednu ženu na pravidelné stretnutia najlepšie s priestorom. Hľadám to čo mi v manželstve chýba."

,,Mám 27 som právnik a áno som zadaný to je jasne a čo hľadám uvidím čo sa tu dá nájsť snáď niečo veľmi príjemné a zaujímavé. neboj sa mi ozvať. som viac obdarený ak by to nijakej náhodou vadilo"

,,Ženu na vykecanie ktorej sa môžem vyrozprávať zo všetkého, mojej sa nemôžem a pokecať si o živote."


3. TÍ, KTORÍ SI POMÝLILI ZOZNAMKU

Nebolo ich málo a predstavy mali jasné. Odmietajú ženu živiť. Hľadajú takú, ktorej rozhodne nejde o peniaze, takú, ktorá sa dokáže uživiť sama a najväčší ban dostali všetky zlatokopky. Zaradila som sem aj tých, ktorí sa ale na tomto mieste museli ocitnúť úplnou náhodou. Tentokrát nemám žiadne sumy, títo ,,Sugar Daddies" sú totiž bez ,,Sugar".

Ich správy vyzerali napríklad aj takto:

,,Hľadám fajn dievča ktorej nebude záležať na peniazoch ktorá bude skromná a by bude ma mať rád taký aký som."

,,Hľadám šikovnú, inteligentnú a atraktívnu slečnu, ktorá má svoje ciele, hodnoty a neposudzuje silu vzťahu cez hmotné veci..."

,,Som rozvedený 54 ročný muž, mám 3 deti a hľadám ženu, ktorá sa o ne postará."

,,Hľadám sexi zaujímavú ženu, ktorej v skutočnosti nejde o peniaze."

,,Hľadám ženu, ktorá ma vlastný život. Ženu ktorá nehľadá asistenta a ani zabávača. Ženu ktorá chápe že slovné spojenie nákupná maniacka je urážka a nie kompliment."

,,Ak je niečo, čo fakt neznesiem, je to to, keď žena od chlapa žmýka prachy. Hľadám takú, ktorá toto rozhodne robiť nebude."

,,Možno to niekoho šokuje, ale existujú ženy, ktoré sú skvele šoférky, milujú sex, nerozprávajú počas filmu, nechcú od chlapov peniaze, vedia sa fakt z chuti najesť a vždy hovoria presne to, čo si myslia."

,,Hľadám ženu, ktorá vie čo chce a ide si za tým. Takú, ktorú rozhodne nebudem musieť živiť."

,,Žijem sám na svojej chalúpke . Po kúsočku si to prerábam. Varím si, pečiem si sám, keď je nejaká kráska so mnou v kuchyni tak má to aj baví .. Ak by sa nejaká na mňa ulakomila posnažím sa aby to neľutovala . Chceš ma ??? Zbaľ ma !!! Nechceš ma ??? Nevadí môžeme byť kamoši !! Chceš SEX ??? Tak nerieš blbosti a poď na to !!"

,,Ahojte volám sa Oli,mám 30 rokou,som slobodný,som z dediny,dedinský chlapec,a hľadám babu na trvalý vzťah. Hľadám nenáročnú babu skromný a nenáročnú,nezadanú."

,,Ak máš niečo pokazené, alebo potrebuješ niečo poskladať, opraviť, prerobiť, zmontovať, kľudne sa na mňa obráť, som hodinový manžel:-)"

,,Ženu úprimnú, skromnú, s čistým srdcom. Tolerantnú, ktorá vidieť vo mne človeka s veľkým srdcom. Nehľadá zlo, ale dobro duše."

,,Volám sa Pepik101086, som 31 ročný a hľadám dievča, ktoré by ma vedelo potešiť. Všetko sa začína so správou, teda neváhaj a napíš mi! Podrobne potom v správach. Obyčajnú ženu nenamyslenú !!!"

,,Hľadám ženu ktorá je fajná a má rada domáce práce ..."

,,No čo, dôchodca, čo ešte k tomu dodať. Som trošku retardovaný. Hľadám si ženu, ktorá sa bude o mňa starať keď nebudem vládať."

,,Hladam babu na chodenie aj dovozu aj do koča hladam prijemnu milu babu mala bit mila ku detom mala bimad rada zvieratka hladam nefajciarku ale sa nebranim kebi fajcila nevadi kebi fajcila aka bimala bit hlavne mila."


3. TÍ, KTORÍ SI POMÝLILI ZOZNAMKU
PODKATEGÓRIA: DLHODOBÝ A CELKOM ŠTANDARDNÝ VZŤAH

Čím som sa dostávala od najvyššej požadovanej kategórie k nižším, výrazne sa menili nie len chlapi, ktorí si hľadali partnerky, no tiež ich požiadavky, nároky a životný štýl. V najnižšej kategórií životnej úrovne bol chlap ochotný do vzťahu investovať mesačne 100-250 €. Najväčšou skupinou boli tí, ktorí si hľadali seriózny, normálny a rozhodne ,,nesugar" vzťah.
Objavila som tiež niekoľko pánov 65+ hľadajúcich si niekoho, kto sa o nich postará a s kým dožijú, ale tiež mladších pánov, ktorí hľadali niekoho na vzťah, kto sa ale súčasne postará o ich malé deti z minulých vzťahov. Pár z tých, ktorých som sa opýtala na sumu, ktorú za tento vzťah dostanem ja, sa celkom čudovalo, že chcem nejaké peniaze. Jeden mi napísal, že som zlatokopka a s takou sa nemá o čom baviť a ďalší dokonca napísal, že mesačne od neho dostanem 350€, no z tejto sumy musím zabezpečiť domácnosť, dve deti a čo ostane je pre mňa. Kategória obsahuje tiež všetkých tých pánov, ktorí si uvedomili, že jediný spôsob ako si niekoho nájsť je, zaplatiť si ho.

Výber toho najlepšieho z tejto kategórie:

,,Ahojky. Mám Vážny Záujem Sa Zoznámiť Volaku Osamelú Ženku Ktorá Má Vážny Záujem O Vzťah."

,,Žijem na dedine na strednom slovensku a nemám vôbec možnosť ako sa s niekím stretnúť. Mám statok a hľadám niekoho, kto by mi s ním pomohol"

,,Hľadám nejakú súcu nevestu na vydaj, ktorá vie dobre variť :))))"

,,Ženu s ktorou budem šťastný už do konca svojho života"

,,Hľadám šikovnú žienku do môjho wigwamu. Žienku nenáročnú, ktorá ma bude mať rada až do samého konca."

,,Som 30-ročný podnikateľ z okolia Bratislavy, hľadajúci si týmto spôsobom dlhodobý vzťah."

,,Som stredoškolský profesor, hudobný skladateľ a literát. Zaoberám sa aj teoretickou fyzikou. Som veľmi sexuálne založený. Hľadám ženu aj na trvalejší vzťah /poprípade ako matku môjho budúceho dieťatka/, ako aj mnoho lásky a sexu. Vzdelanie nie je podmienka."

,,Som zdravotne postihnutý muž, ale pracujúci. Mám slušný príjem, pracujem ako vedúci oddelenia na ministerstve. Už dlhšie hľadám ženu, ktorej by nevadili moje zdravotné problémy a chcela by so mnou skúsiť kamarátstvo s výhodami. Na viacerých zoznamkách sa to nepodarilo, tak to skúšam aj tu. Dúfam, že konečne nájdem."

,,Láskou a životom sklamaný. Prešiel som všetky zoznamky a tak skúšam aj tu. Aj keď už ani nedúfam. Peňazí nazbyt nemám, ale verím, že tu nájdem aj niekoho, komu nejde len o to."


4. TÍ, KTORÍ MALI O PARTNERKE ÚPLNE JASNÉ PREDSTAVY.

Kategória posledná. K nej nie je ani čo viac povedať. Usúďte sami. Možno len to, že veľa ľudí končí strednú a ešte nemá ani 18. Tak bacha na to. 
Správy pánov v poslednej kategórii:

,,Krása je rozhodujúca. Napíš len ak si myslíš, že si skutočne krásna."

,,Som náročný a vyberavý. Musíš mať od 18 do 25 a od 45 do 55 kg."

,,Dá sa tu niečo nájsť? Ak áno tak chcem tu najlepšiu a najkrajšiu čo tu je."

,,Som zabezpečený 55 ročný podnikateľ. Hľadám tu mladé dievča, najlepšie krásnu stredoškoláčku, ktorá by sa rada občas stretávala za odmenu."

,,Hľadám odvážne, štíhle, mladé dievčatá do 20 rokov."

,,Nehľadám Žiadne Barbiny, ani testovačky estetickej medicíny. Nutná inteligencia."

,,Ahoj. Mám úchylku na dámy trocha pri tele. Milujem veľké prsia a veľké zadky. Ak spĺňaš, určite napíš, dobre ťa odmením."

,,Som 32 ročný inteligentný muž hľadajúci si ženu podľa mojich predstáv. Vysoká od 174-180 max centrimetrov. Váha 55 - 60 (ale len pri 180 cm). Blond vlasy, najlepšie prirodzené. Opálená pokožka a modré oči. Maximálne 25 rokov, nie viac! VZDELANÁ. A žiadna sociálna práca, právo v Sládkovičove a podobné stoky. Normálna škola. Pekná kamoška veľké plus. BA. Priamo v meste, žiadne diery v okolí."


Po preskúmaní ,,SugarDaddy" časti webu som si urobila tiež profil ako Toy Boy, no nenašla som nič zaujímavé. Sugar mamičiek bolo len pár a z toho skutočne len dve pochopili zmysel toho, o čo tam ide. O trocha úspešnejšia som bola v roli ,,Sugar Daddyho". Urobila som si profil veľmi sympatického a bohatého tridsiatnika Alexandra z kategórie prvej, aby som mohla pozrieť aj to, čo má v profile napísané moja konkurencia. Popozerala som si profily dievčat vo všetkých kategóriach a nečakalo ma takmer žiadne prekvapenie. V kategórii najvyššej boli presne také ženy, ktoré by ste tam čakali a v kategórii najnižšej také, ktoré by ste na mieste, kde chlapi platia za spoločnosť žien nečakali ani náhodou. Jedna vec ma ale prekvapila. Drvivá väčšina z nich mala v profile uvedené, že hľadá gentlemana s veľkým srdcom. Čakala by som, že na tomto mieste by hľadali veľké niečo iné. Už chápem, prečo mi zablokovali profil, keď som si do neho po pár dňoch, z dôvodu urýchlenia komunikácie, napísala CENNÍK. Na toto miesto, kde nikomu nejde o peniaze a hľadá čistotu a dobro duše, som sa naozaj ani trocha nehodila. 
Od okamihu schválenia registrácie mi začali chodiť od Sugar Babies správy, no najčastejšie sa jednalo o správu s textom: ,,ahoj". Najzaujímavejšia ponuka, ktorá mi prišla bola od nejakej slečny, ktorá ponúkala nie len seba, ale aj svoju kamarátku s ktorou by rady lietali po svete. Pôvodne som chcela od nich dostať nejaké informácie, no keď ste chlap, za zoznamku si musíte zaplatiť. Tak možno nabudúce :)


sugardate

sugardate skúsenosti

sugardate slovensko

Sugardate, alebo vzťah, ktorý má hodnotu





A inak, Milka to tu nesponzoruje. Aj keď by mohla. To je moja forma sugar randenia :)
Majte sa najkrajšie, ako viete!
Vaša




You Might Also Like

1 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST