Po prvom týždni !

20:21

Po 6 dňoch tu, sú dve veci, ktoré ma naozaj štvú- jedna je, že sa posledné dni neviem vôbec vyspať, pretože tu vôbec nemajú ploché vankúše a ja na inom spať neviem. A druhá dôležitejšia vec je to- že stále nemám na izbe internet! Som z toho smutná, lebo nie som poriadne s nikým v kontakte, pretože môj superšpicaúžasný mobilný net funguje len niekedy a len obmedzený čas. Tiež nemôžem nič písať sem, lebo kým mi aj teraz načítalo stránku na pridanie nového príspevku prešli 3 diely Kostí :)

 Pred dvoma dňami som z toho mala depresiu a preplakala som celé dva filmy- lebo som si chcela pozrieť Nákupné maniačky a počúvať francúzske rádio ale nečítavalo mi to CELÝ deň. A tiež som bola smutná z toho, že celý jeden deň sa mi vôbec nikto neozval. Večer to na mňa nejako doľahlo a to bol úplný koniec. Lebo potom som len plakala a plakala. Keď som sa ráno zobudila zase som bola najšťastejšia na svete, že som tu. Aj keď bez internetu.
Inak je všetko úplne perfektné a nikdy sa nechcem vrátiť domov :D Francúzsko je úžasné, milujem to tu !Konečne som si to tu začala poriadne užívať. Zajtra to bude už týždeň čo som tu a celkom som si za ten čas zvykla. Pomaly začínam ľuďom aj rozumieť, ale veeeeeeľmi pomaly :) A hlavne- keď niečo hovorím nenapadajú mi len anglické slovíčka. Prevažne áno ale už aj francúzske. Ale v pohodičke ma väčšina rozumie aj keď dávam anglické vsuvky :D
Včera som sa zoznámila s dvoma Francúzmi, ktorí sú úplne super. Najlepšie na nich je to, že mi všetko aj 5x zopakujú- francúzsky pomaly, najpomalšie, anglicky, slovensko-české pokusy...niekedy ani potom nerozumiem :D Ale oni sú úplne chápaví a vôbec im to nevadí, že som niekedy ako retard. :D Je to super, veľmi sa mi páči, ako sa naučili za každou vetou hovoriť "Dobľe dobľe".  Tiež si super rozumiem s babami z Talianska. Naše rozhovory si budem asi nahrávať a niekedy keď budem vedieť perfiš francúzsky si to pustím a budem sa smiať. Vlastne, už sa na tom smejem aj teraz. Lebo keď niečo neviem FR poviem to anglicky, keď neviem ani anglicky, poviem slovensky s prízvukom :D A Arianna ma rada dopĺňa talianskymi slovíčkami.
Dnes prišli do Clermontu nejakí ľudia z Čiech, ale Robert ma s nimi nechce zoznámiť, lebo by sme sa nerozprávali francúzsky... Ale ja ho nejako prehovorím. Celý deň počúvať cudzí jazyk a snažiť sa chápať je veľmi unavujúce. Dnes som po pár hodinách prišla na izbu a v momente som zaspala. Stále som unavená- v noci sa mi nedá spať, ráno sa skoro budím a poobede som unavená. Dnes som sa zobudila o 4 ráno lebo sa mi snívalo že som niekomu po francúzsky hovorila že naozaj nemám chuť na kávu. Preboha nech sa mi aspoň sny snívajú slovensky !!!!
Konečne sa mi po týždni podarilo kúpiť v obchode presne takú minerálku akú som chcela. Doteraz som kúpila buď bez bubliniek alebo s málo bublinkami ale ochutenú. Bola som nervózna aj z toho, že som nemala dosť bubliniek ! :) A dnes som si v obchode vypýtala vodu s bublinkami. Vo vete som použila "voda s " po francúzsky ale "bublinky" anglicky a celkom to pani pochopila. Zasmiala sa a dala mi minerálku "s plynom" ako to tu volajú :D A konečne mám vodu akú som potrebovala! s veeeľa bublinkami !
 Chalani mi ukázali reštiku, kde sa chodia stravovať ale ja by som tam mala prestať chodiť lebo vrámci jednému menu tam máte až 4 veci. A to sa mi nepáči, lebo veľa jem a veľa sladkého ! V obchode som sa vyhýbala kupovaniu si sladkostí, pretože všetko je balené po veľa kusov a viem že keď si kúpim niečo 6x tak to zjem 6x :D
Dnes sme si boli s chalanmi sadnúť v parku a od dnes budú vedieť všetci Francúzi, ktorí tam vtedy boli, že tie biele zvieratká na vode sa volajú- LABUŤKYYYYYYYYYYYYYYY !!! :D :D
Pokúsim sa písať častejšie, lebo dúfam že od pondelka budem mať konečne net tak potom sem hodím všetkyyyyy fotky, ktoré som zatiaľ porobila :) Teraz sa nejdem ani pokúšať o nejaké nahrávanie fotiek, lebo ma z toho naozaj porazí :)) Tak sa zatiaľ majte krásne a užívajte si posledné slnečné dni :))))

You Might Also Like

0 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST