MISS Slovensko 2014

19:54

 V sobotu sa konalo finále národnej súťaže krásy a ja som tam ako každý rok nemohla chýbať! Show bola veľkolepá, prehliadky krásne, dievčatá nádherné. Najviac sa mi páčila prehliadka Candyland, počas ktorej mali baby naozaj super outfity od bývalých missiek Romany Škamlovej a Márie Zelinovej a skvelé rekvizity ako napríklad lízatká, cukrové vaty a balóniky. 

Moje favoritky podľa fotiek boli čísla 1, 2, 4 a 7 ale počas prenosu som to zmenila len na 1 a 4, lebo Lucia a Laura si to finále naozaj užívali najviac a medzi ostatnými babami úplne vynikali. Musím však uznať, že minulý rok sa mi zdal program taký viac veľkolepý a honosnejší. Možno to niektorí vnímali inak, ale už napríklad televízne upútavky minulý rok boli ladené v takom luxusnom štýle, kým tento rok boli skôr veselé a bláznivé. Nehovorím, že to nebolo dobré, len v porovnaním s minulý rokom tomu chýbala tá noblesa. Tiež je pre mňa takým menším sklamaním prerobenie súťaže do štýlu prehliadky. Predtým boli súťaže viac o babách, o tom aké sú, o čo sa zaujímajú, čo študujú, čo by chceli robiť ďalej, jedna z disciplín bol aj rozhovor. Ale naposledy si ho pamätám myslím v roku 2009, kedy Ján Kraus spovedal finalistky. Od roku 2012 sú súťaže ladené v štýle prehliadok, bez rozhovorov. Čo je škoda, lebo ten rozhovor bol vždy takým oživením celého večera. Video vizitky sú tiež fajn, ale live je live. Ale zase chápem, že baby musia mať z toho live rozhovoru strašný stres. Tiež by som mala, aj keď nemám absolútny problém s rozprávaním na verejnosti alebo pred veľa ľuďmi. Na tomto ročníku sa mi veľmi páčilo, že priestor dostali minulé víťazky tejto súťaže. Navrhli šaty, ktoré predviedli baby počas večera a tiež na pódiu vystúpila aj minuloročná víťazka Karolína s naozaj úchvatnou hrou na husle. Krásny umelecký dojem ale dosť kazili "tanečnice", ktoré sa počas jej vystúpenia točili na tyčiach.
Keď však porovnám finále Miss Slovensko a Miss Universe je to ako 100 a 1. Miss Universe mi posledné roky pripadá ako (ne)nacvičené na posledné chvíľu. Ako keby išlo len o to, aby baby boli čo najviac umelé, čo najviac preafektované a aby mali na sebe čo najdrahšie šaty od svetových návrhárov a namaľované od chlapa, ktorý prišiel kdesi ktovie odkiaľ z Ameriky. Je to predsa slovenské finále a ja síce na jednej strane chápem, že hľadajú babu vhodnú pre svetové finále a tam to bude celé umelé, ale čo tak to skúsiť s prirodzenou krásou? Na druhej strane si však myslím, že by mohli dostať šancu slovenskí návrhári a slovenskí stylisty, vizážisti a fotografi, tak ako to je na Miss Slovensko.   
V sobotu bolo vidieť, že za tým, čo baby predviedli bol kopec driny a nácvikov. Všetko mali krásne nacvičené a ak sa niekde vyskytli nejaké chybičky, nikto si to určite ani nevšimol. S víťazkami som maximálne spokojná, lepšie to dopadnúť ani nemohlo. Po pravde som viac fandila Lucii ako Laure, ale v konečnom dôsledku som rada, že máme takú krásnu a hlavne skromnú missku. Dúfam, že nás Laura bude reprezentovať v Londýne aspoň tak ako Karolínka minulý rok. Nech si rok kraľovania užije najviac ako vie... :)











You Might Also Like

0 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST