Bažant na Mlynoch 2014

12:57

5 hodín ráno. Z vonka počuť výkriky posledných živých a mne napadá len jedna otázka: Ako preboha ešte vládzu? Ja mám za sebou pár hodín spánku ale pocit, ako keby som ani nespala, neregenerovala, ale že ma v noci systematicky a nemilosrdne niekto bil a boxoval. Na otázku prečo teda ďalej nespim je ľahká odpoveď. Skupinka z tých "nevyčerpateľných" mi pred chvíľkou volala- že čo robím! No čo asi, o piatej ráno robím. Že mám prísť, pokračujeme na kuchynke. Na chvíľku som aj zaváhala, ale AsiSpomienky na uplynulú noc a AsiZlomenéRebrá ma vrátili do reality. Tiež sa pýtam, kde sa stratilo moje tvrdé odhodlanie piatkový večer stráviť nad Magnetickými a dielektrickými materiálmi a kedy a prečo sa vzorná študentka zmenila na nezastaviteľnú kopu ochotnú sa len baviť a odskákať si Iné Kafe v prvom rade pekla študentov pritlačená (aj keď neviem, či je to to správne slovo) na zábradlí ! Prvý krát v mojom živote som dúfala, že v mene mojich rebier, pľúc, hlasiviek a nôh ten koncert nebude mať dlhé trvanie. Počas celej hodiny som sa dokázala nadýchnuť len tak, aby som bola schopná ďalej existovať a hneď po skončení som si s AsiZlomenymiRebrami ľahla do trávy a užívala si pocit plných nádychov a výdychov. A zrazu som si rovnaký pocit užívala v mojej posteli. Informácie o mojej polohe medzi koncertom Iné Kafe a neznámym časom kedy som sa dostala do postele sú neznáme ale podľa mojich odoslaných smsiek v znení "Kde ste?" alebo "Prečo ste sa stratili?" som nebola ja tá stratená ! Aj keď... No na druhej strane môžem byť rada, že som vôbec prišla k sebe, na správnu izbu a nenasadla som napríklad na dedinský autobus a neodviezla sa do Malaciek, ako to po poslednej veľkej párty zvládol kamarát. V telefóne sú dôkazy len po začiatok koncertu IK, ale možno je dobré že nie všetko je zdokumentované. 
Ale čo sa stalo predtým? Začalo to ako príjemné posedenie na trávičke pri zvukoch koncertu Sám Sebou a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa dnes niečo veľké malo udiať. Až do okamihu, kým mi chalani nedali do ruky malú plastovú nevinnú fľašku s ÚdajneLenRedBullom. Red Bull čo si ja pamätám, chutí trocha inak, ale nedá sa povedať, že by som protestovala. Aj keď neviem čo som čakala. Keď si spomeniem na akcie s Robom, keď sme sa na Topfeste opili tak že som zaspala pri jazere a zobudila som sa po niekoľkých hodinách sama len s fľašou vodky alebo o rok neskôr keď sme boli najväčšou atrakciou TopFestu keď sme zápasili v bahne alebo na Terchovskom Budzogáni zlomili stan, keď sme na neho spolu spadli a prepichli sme ruku spiacemu chalanovi v ňom, keď sme mali asi 15 rokov a plávali sme vo fontáne v Martine, za čo som mala následne zaracha asi polovicu nasledujúceho života..:D Vlastne nič nenasvedčovalo tomu, že by to mala byť nudná akcia. Po pár chvíľkach sedenia, rozprávania, pitia a spievania som sa rozhodla obnoviť si vrstvu rúžu na perách, čo sa ale už o pár sekúnd ukázal ako veľmi zlý nápad. Neviem PREČO to urobil, ale on ten rúž zlomil a natrel mi ho na zuby a tvár. Tak som mu to vrátila a už sme sa len navzájom v tej tráve natierali a smiali a ľudia okolo sa pozerali, čudovali a fotili nás. SlečnaVždyPripravená zrazu z kabelky vytiahla toaletný papier a s jej pomocou sme sa skúšali trocha očistiť. Ale nebola to ľahká úloha, rúž to bol kvalitný, na perách vydržal aj celú noc!
Naša partia sa postupne zväčšovala, zábava bola v plnom prúde a tu niekde prichádza moment kedy už nie som si istá nadchádzajúcim sledom udalostí. Verím, že keď sa "nevyčerpateľní" zobudia, spoločne zložíme mozaiku. Dovtedy sa budem tešiť z úspešnej akcie bez nejakých väčších trápnych situáci.
Práve sedím na posteli, raňajkujem, namiesto bežného ranného po- akciového rituálu pilníkovania zlomených nechtov vyberám červený rúž na pery, ktorý mám za nechtami, pozerám sa na vo vetre vejúcu ruskú vlajku na balkóne a rozmýšľam, kto a kedy ju tam vyvesil, lebo keď som poobede odchádzala, určite tam ešte nebola a nemám spomienku na to, že by tu včera so mnou niekto bol. Tiež si nespomínam, že by som včera kupovala nejaký alkohol, no a napriek tomu som práve v kabelke objavila plnú fľašu vodky ! Párty? :)












You Might Also Like

0 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST