Banánovo - kokosový ,,koláč"

18:45

Veľmi som sa tešila na príchod poriadnej chladnej jesene a keď konečne prišla, ochorela som a môžem sa na ňu pozerať jedine tak cez okno. Už tretí deň ležím v posteli, nalepená na radiátore, pijem horúci čas a pokúšam sa čo najrýchlejšie vyzdravieť. Po pravde, sa ani nečudujem, že som ochorela, kedže posledné dni na tomto úžasnom intráku vôbec nekúrili a netiekla ani teplá voda. Koho čo po tom, že vonka je ledva 5°C a dnu v tejto rohovej izbe na prízemí nie oveľa viac.
Všetko to má ale aj jednu (žiaľ,len jednu) pozitívnu stránku a to fakt, že sa neliečim tak bežne ako inokedy - filmami a seriálmi. Tento krát píšem diplomovku a za posledné dni som napísala skoro 10 strán, čo je celkom dobrý výkon na to, že ma nenaháňajú žiadne termíny. V škole som ale nebola, predstava 4 hodín v labáku mi zvýšila teplotu ešte viac a preto som sa rozhodla predĺžiť si víkend. Žiaľ, aj čo sa cvičenia týka. Klamala by som keby som povedala, že som nerozmýšľala nad tým ísť už dnes cvičiť (však tretí deň len ležím), ale nakoniec (prekvapivo) vyhral zdravý rozum a nikam som nešla. 
Po celodennom písaní o živote kvarkov som potrebovala nejakú oddychovku a preto Vám dnes napíšem jeden veľmi jednoduchý recept na fakt dobrý a hlavne zdravý koláčik. Musím sa priznať, že som mala posledné dni dosť krízové. Stále som mala chuť na sladké a nedokázala som sa jej vôbec ničím zbaviť a preto som na internete hľadala nejaké zdravé mňamky. Našla som tento koláčik, ktorý teda nevyzeral ako hviezda medzi koláčikmi, ale aj napriek tomu som mu dala šancu. Nečakala som to, ale on chuťou naozaj prekvapil aj keď obsahuje len to, čo obsahuje. Rovnako dobre chutí teplý aj studený a som rada, že na intráku nemáme nič, kde by sa dalo piecť, lebo by som ho určite hneď chcela robiť :D Ak máte chuť na niečo sladučké a pritom zdravé, určite ho vyskúšajte :)  



Budeme potrebovať:

4 veľké banány
4 vajíčka
8 lyžíc gréckeho jogurtu 
4 lyžice strúhaného kokosu
mandle a kokos na ozdobenie

Postup:

Banány rozmixujeme (prípadne roztlačíme vidličkou), pridáme grécky jogurt, kokos (nedávajte ho ale viacej ako tie 4 lyžice, lebo po upečení sa Vám bude koláčik rozpadať) a nakoniec vajíčka. Všetko spolu dobre premiešame. Do tortovej formy dáme papier na pečenie a pripravenú zmes do nej vylejeme. Na záver posypeme kokosom a mandľami na ozdobenie (mandle dávajte fakt len v jednej vrstve, lebo Vám zhoria). Pečieme pri teplote 220°C asi 30 minút. 

Čo sa energetickej hodnoty týka, banány sú sladké, veľmi sladké a preto neodporúčam urobiť večer a pri telke zjesť. Zase až také zdravé to nie je. Skôr to berte len ako zdravú maškrtku, keď máte chuť zhrešiť. 




Dobrú chuť :)

You Might Also Like

12 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST