Užívajte si, my to ututláme!

19:00

To, že si v dnešnej dobe dokážete kúpiť čokoľvek, na čo si spomeniete, už asi viete. Možno ale ešte netušíte, že si dokážete kúpiť aj to, čo by vám možno ani len nenapadlo, že sa kúpiť dá. Dokonalé alibi pre mimomanželské úlety? Otestovanie vernosti vášho partnera, či úplné rozvrátenie podľa vás nežiadúceho vzťahu? Žiaden problém, na trhu je agentúra, kde položka z MENU ako Deratizátor, Skúška vernosti, či Kamarát na mobile je len štipkou z toho, čo všetko je možné si objednať. Staré známe zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať stratilo význam, pretože vy už nemáte čo zatĺkať. Bolo len otázkou času, kedy podvádzanie niekto povýši na novú olympijskú disciplínu a neverníkom sa zablýska na lepšie časy. Amorálna spoločnosť si vyžaduje amorálne služby a ultimátna požiadavka na partnerskú vernosť poskytuje ideálnu príležitosť. A síce v našich zemepisných šírkach za neveru nehrozí ukameňovanie, ubitie vo vreci, smrť spôsobená vypitím veľkého množstva octu, ani vás nikto pravdepodobne nepoleje kyselinou, nikto si nechce pošpiniť česť a riskovať svoj vzťah. Podvádzať tak môžete skutočne na úrovni. A tak nie len že taká agentúra existuje, ona existuje už takmer 10 rokov a pýši sa desiatkami zákaziek mesačne. Bol by hriech si ju nepreklepnúť a nepovedať vám o tom. A to celkom zblízka, z pozície niekoho, kto služby priamo vykonáva. Ale postupne.


Nechce sa Vám čítať? Vypočujte si PODCAST :)

 

Portfólio služieb tejto agentúry je skutočne široké a kým sa dostaneme k službám naozaj zaujímavým a najvyužívanejším, tu je zopár tých, ktoré ponúkajú tiež a tiež znejú minimálne veľmi kontroverzne. Služba, ktorá je rozsahom aj komplexnosťou v rámci agentúry na najvyššej úrovni, dokáže poskytnúť preukázanú neúčasť na čomkoľvek na kľúč len pre vás, okrem trestnej činnosti. Vzhľadom na pomenovanie zhodné s názvom agentúry (a tiež francúzskou komédiou z roku 2017 s rovnakým podnikateľským zámerom), ho pre zachovanie anonymity vynecháme. Rovnako sú pozmenené aj názvy ostatných služieb. 
V rámci tejto služby vám vytvoria vierohodný a uveriteľný príbeh, kde klient môže byť jeho hercom, režisérom aj scenáristom. Následne vám agentúra zabezpečí všetko, čo na dokonalú realizáciu príbehu budete potrebovať. Pozvánky od existujúcich firiem či agentúr na pracovné meetingy a konferencie, fotografie s vami z ľubovoľného miesta na svete, reklamné predmety, či vstupenky, odvšadiaľ, odkiaľ len budete chcieť. Plánujete namiesto služobnej cesty v Prahe, víkend s milenkou v Tatrách a potrebujete zahladiť stopy? Sadra na nohe inscenujúca zlomeninu do druhého dňa? Vec života a smrti kvôli ktorej sa žiaľ nemôžete zúčastniť rodinnej oslavy, či stretávky so spolužiakmi z univerzity? Alebo by ste potrebovali úplne inú identitu na to, aby ste na niekoho urobili dojem, či si len chcete vyskúšať, ako chutí život na vysokej nohe? Na tomto mieste nie je nič nemožné. 
Podkategóriou tejto služby je služba NA POSLEDNÚ CHVÍĽU, ktorá vám zabezpečí alibi tiež, no na udalosť, ktorá sa už stala.  Niektoré situácie sa predsa dejú nepredvídateľne a človek môže byť ľahko zatiahnutý do záležitostí, ktoré neplánoval a rád by ich následne udržal v tajnosti. To tiež nie je žiaden problém a táto agentúra si poradí aj s už ,,rozliatym mliekom". Či sa už stalo niečo, čo by vás mohlo kompromitovať pred niekým, na kom vám záleží, vyzradilo sa dôležité tajomstvo, ktoré ohrozuje váš súkromný život, či manželka začala mať pochybnosti o vašej poslednej služobnej ceste? V rámci tejto služby pre vás dokážu pripraviť akékoľvek doklady, potvrdenia, fotografie, pozvánky, e-maily, či telefonické hovory presne tak, aby príbeh dokonalo korešpondoval s niečím, čo sa stalo a dokázal to vierohodne obhájiť bez nežiadúcich vedľajších následkov. Koordinátor vám pomôže zostaviť scenár, dodá hercov - aktérov a naaranžuje akúkoľvek situáciu, akú si dokážete predstaviť. 
Ďalšou ponúkanou službou je KAMARÁT NA MOBILE, no po predchádzajúcich dvoch vás jej náplň asi vôbec neprekvapí. Štandardne ľudia využívajú kamošov, no ani na tých najlepších sa nemôžete vyhovárať donekonečna. Váš virtuálny kamarát vám zavolá vždy vtedy, keď potrebujete urobiť čokoľvek, čo by sa doma nemuselo stretnúť s pochopením, zachrániť z nevydareného rande, alebo mať proste len čas na seba. Potrebovali by ste ale takého ,,priateľa na telefóne" aj reálne? Aktéra si môžete prenajať a ten vám pomôže zahrať akúkoľvek situáciu a príbeh, aký len budete chcieť a ostatní vám ho zaručene zožerú aj s navijakom. Vraj. Potrebujete rodine predstaviť partnera, aby ste túto tému mohli konečne zmiesť zo stola? Dostanete úplne dokonalú polovičku, ktorú môžete predstaviť rodičom, a zbaviť sa tak ich všetečných otázok. Chcete, aby váš partner žiarlil? Vyberú vám ctiteľa či ctiteľku na mieru, ktorí vo vašom partnerovi vzbudia plameň žiarlivosti a ukážu mu, že nie je jediný na svete, kto má o vás záujem. Alebo máte svojho vysnívaného partnera a potrebujete naaranžovať situáciu, z ktorej vzídete v jeho očiach ako dokonalá polovička? V rámci tejto služby dostanete AKTÉRA NA POŽIČANIE presne podľa vašich požiadaviek. 

Vyššie menované služby síce agentúra ponúka, no ako sami tvrdia - absolútne gro všetkých zákaziek tvoria služby dve, na ktorých to celé stojí - SKÚŠKA VERNOSTI a DERATIZÁTOR
Zastavila ťa pri ceste pôvabná blondínka, že dostala na aute defekt a sama to nedokáže opraviť? Možno to nebude náhoda a dáma je najatá touto spoločnosťou, ktorá má preveriť tvoju vernosť. A tú si zaplatila tvoja partnerka. To, čo na prvý pohľad znie ako scéna z amerického (alebo francúzskeho) filmu, môže byť pokojne realitou aj v našich zemepisných šírkach. Neviete ako sa rozísť s partnerom? Chcete sa rozísť, no vinu za krach vzťahu by ste radi hodili na partnera? Zaujíma vás, či vaša partnerka odolá, keď sa v sobotu večer pri bare po pár pohárikoch zjaví niekto, kto je presne 100% jej typ? Potrebujete sa zbaviť milenky vášho manžela? Radi by ste získali naspäť svojho ex partnera a tak potrebujete rozbiť jeho nový vzťah a znechutiť mu jeho nového partera? Máte tesne pred svadbou a radi by ste si svoju nastávajúcu polovičku predtým preklepli? 
Skúška vernosti je služba, ktorú agentúra ponúka v dvoch variantoch. Prvý variant je preverenie pomocou sociálnych sietí či zoznamiek, ak ich daná osoba využíva. Tie totiž poskytujú nekonečné možnosti a svet internetu je ideálnym miestom na flirtovanie a rôzne formy online nevery. No a tá je už údajne len na skok od tej skutočnej. Po dôkladnej analýze a profilovaniu dotyčnej osoby ju aktér z agentúry osloví a cieľom je zistiť, ako ďaleko je osoba schopná a ochotná zájsť. Realizácia prebieha jeden týždeň, čo je podľa mňa dosť krátky čas na to, aby si z človeka dostal zaujímavé informácie a obzvlášť čo sa nevery týka, ale skúsenosti agentúry hovoria, že to zrejme stačí. Pre mňa osobne by ale negatívny výsledok po týždni písania nebol nijako smerodajný. Uskutočnená korešpondencia je klientovi zaslaná formou screenshotov buď priebežne, alebo naraz po ukončení služby. Pred realizáciou je potrebné dodať agentúre aspoň základné informácie o záujmovej osobe, vrátane profilu na sociálnej sieti. Cena za túto službu je 150€. 
Skúška vernosti LIVE znie ale o trocha zaujímavejšie. Predsa len sa ľudia v online svete častokrát predvádzajú a správajú úplne inak, ako by sa správali v reálnom živote. V rámci tejto služby je záujmová osoba podrobená dôkladnej analýze, ktorá vedie k zinscenovaniu reálnej situácie, počas ktorej bude dotyčný naživo testovaný aktérom alebo aktérkou agentúry. Táto reálna situácia by mala byť na mieru ušitá presne na konkrétnu osobu a ideálne tak, aby dotyčná osoba nadobudla pocit osudového stretnutia. Aby však bolo toto možné, je agentúre nutné dodať vyčerpávajúce informácie o záujmovej osobe. Od toho, aká je, ako sa správa, kde pracuje, čo rada robí a kde rada chodí, o akých ľudí sa zaujíma, až po to, s kým si rozumie a ako vyzerá jej ideálny typ partnera. Hovorí sa, že príležitosť robí zlodeja. Dali by ste za svoju polovičku ruku do ohňa, že by v tomto teste obstála? Realizácia tejto služby trvá 14 dní a jej cena je 470€. Výstupom z tejto služby je kompletný obrazový a ak to situácia dovoľuje aj zvukový záznam.
Suverénne najkontroverznejšou službou je služba Deratizátor. A presne tak, ako názov napovedá, je to služba, pri ktorej sa budú ,,ničiť škodcovia". V rámci tejto služby je možné objednať si rozchod, alebo rozbitie či už svojho alebo nejakého iného, podľa neho nežiadúceho vzťahu. Jedná sa o komplexnú službu s náročnou realizáciou, ktorá môže trvať týždne, ale aj mesiace. Od toho sa odvíja aj suma za službu, ktorá sa môže hýbať v tisícoch eur. Aktér v rámci tejto služby pôsobí ako profesionálny zvodca, ktorého cieľom je rozbiť vzťah.  Na konci realizácie obidvoch vyššie spomenutých služieb prebieha niečo, čo sa nazýva konfrontácia. Nevedela som presne, čo si pod tým mám predstaviť. Napadla mi scénka ako na konci Zámeny manželiek, kde si všetci sadnú za jeden stôl a pekne na seba kydajú. Nezdalo sa mi ale to, že by akýkoľvek klient chcel byť takto vyzradený. Čítala som o prípadoch, kedy si manžel najal agentúru na svoju manželku, pretože sa s ňou chcel rozísť, no chcel, aby vinníkom rozchodu bola ona. Tak na ňu poslali jej vysnívaného chlapa, s ktorým podviedla svojho manžela, ktorý sa s ňou potom rozviedol kvôli jej nevere. Takýto človek by ale rozhodne nechcel byť pri nejakej konfrontácií prezradený. 
Nakoniec som ale zistila, že konfrontácia prebieha tak, že sa NÁHODOU na jednom mieste stretne subjekt, klient aj aktér. Po tom, ako bude aktérka v práci ,,úspešná" a dohodne si so subjektom rande, na miesto stretnutia akoby náhodou dorazí aj klient, ktorý si za túto službu zaplatil. 
O morálnej stránke tohto podnikania a ponúkaných služieb pochybuje každý, kto sa do kontaktu s touto agentúrou dostane. Oni sami ale tvrdia, že nič zlé nerobia. To ako keby ste nechali na ulici pohodenú peňaženku a je len na tom, kto ju nájde, či ju vráti majiteľovi. Vzťahy nerozvracajú, len konštruujú modelové situácie a preverujú subjekty ako zareagujú. Tvrdia však, že keby si to konzumný spôsob života, aký vedieme nevyžiadal, nikdy by neuspeli. To im ale musíme nechať za pravdu. 
Môže vám napadnúť, že je absolútne zvrátené a nemorálne sa pokúšať rozbíjať inak fungujúci vzťah. Oni sa obhajujú tým, že keby to bol naozaj pekný vzťah, tak to skúsia tri - štyri razy a jednoducho neuspejú. Ale v prípade, že ten chlap na aktérku zareaguje, začne s ňou flirtovať a posiela jej fotky svojho prirodzenia, čo sa stáva úplne bežne, tak ten vzťah asi taký pekný nie je. Úspešnosť pri balení zadaných chlapov je údajne 90%. U žien je toto číslo o trocha nižšie. Tie štandardne potrebujú trocha viac, ako len záujem z druhej strany. Zinscenovanie ,,osudového stretnutia" ale prináša želané ovocie. A keď na vás službu objedná niekto, kto vás skutočne pozná a dodá o vás dostatočné množstvo informácií, agentúra nebude mať žiaden problém hodiť vám do cesty niekoho spôsobom, že to budete považovať za znamenie, či osud a odolať bude možno ťažšie. 
V každom rozhovore, ktorý som si o nich čítala majitelia tvrdili, že by nikdy nerozvrátili vzťah, ktorý by nebol skutočne nežiadúci. Otázkou ale je - pre koho nežiadúci. Však tak, ako je pre manželku nežiadúci vzťah jej manžela s milenkou, tak je aj pre milenku nežiadúce toto manželstvo. Ak by ich oslovila manželka z tohto trojuholníka, že sa chce zbaviť milenky, v tom prípade by nežiadúci milenecký vzťah rozvrátili. Keby ich však oslovila milenka manžela, do tohto prípadu by nešli a manželstvo by nezničili. 
Toto tvrdenie som si u nich overila ako prvé. Niečo mi ale vopred hovorilo, že tu žiadne zábrany mať nikto nebude a je úplne jedno, či chcem rozbiť vzťah milenecký, alebo manželský. Na ich stránke som vyplnila formulár, že mám záujem o službu Deratizátor. Predstavila som sa ako chlap, ktorý by rád rozvrátil jeden nežiadúci vzťah. Vypýtala som si viac informácií o realizácií služby a tiež cenovú kalkuláciu. Ozvali sa mi takmer okamžite s informáciou, že scenár sa vždy šije na mieru, táto služba sa naceňuje individuálne a záleží od konkrétnej situácie a zložitosti a mám im opísať moju situáciu. K prípadu mi poslali ešte doplňujúce otázky - v akom regióne bude realizácie služby prebiehať, aký je vek priateľky a tiež jej manžela, či s niekým z nás zdieľa spoločnú domácnosť, či moja partnerka vie, že o tom ďalšom mužovi viem a ako dlho ich vzťah trvá. Posledná otázka bola, či viem o dotyčnom mužovi dostatočné množstvo informácií ako bydlisko, zamestnanie, záľuby, koníčky, profily na sociálnych sieťach a ďalšie informácie, ktoré ich aktérke umožnia nadviazať prvý kontakt prirodzeným spôsobom. Opísala som im teda klasický trojuholník - manžel, manželka a milenec, na pozícii  ktorého som bol(a) ja. Zdôraznila som informáciu, že oni dvaja sú manželia a ja by som rád tento vzťah zničil. Takže presne situácia, ktorú všade opisovali ako absolútne neprípustnú, do ktorej by ako agentúra za žiadnych okolností nešli. Sama som bola zvedavá, ako zareagujú. 
V ďalšej správe som od nich dostala dva varianty cenovej kalkulácie pre túto službu. Variant základný - ktorý zahŕňa dve prvotné akcie, kedy sa aktérka zoznámi s dotyčným mužom. Cieľom je jeho odlákanie, získanie kompromitujúcich materiálov a záverečná konfrontácia. Cena základného variantu služby je od 1300€. Extra variant služby Deratizátor stojí od 1900€ a podľa agentúry má najlepšie výsledky. Okrem toho, čo základný balíček, tento zahŕňa tiež prácu kouča, ktorý klientovi pomôže pracovať na sebe, zmeniť sa a zapracovať na znovuvybudovaní rozpadnutého vzťahu. To je údajne dôvod, prečo je tento variant úspešnejší. Žiaden vzťah sa údajne nerozpadne kvôli chybám len na jednej strane. 
Po tom, ako som im potvrdila záujem o základný variant služby, som dostala odkaz na záväznú objednávku, po potvrdení ktorej dostanem údaje k platbe. Po obdržaní peňazí na účet agentúry bude môj prípad predaný koordinátorke, ktorá bude mať celú realizáciu na starosti. Ako som čakala, tak sa aj stalo. Nikoho nezaujímalo, či chcem rozbíjať vzťah z pozície milenky alebo manželky. Dôležité ale bolo niečo úplne iné - všetky prevody na ich účet mám robiť priamo v banke, aby som sa vyhla akýmkoľvek záznamom na výpise z účtu. 

Preskúmanie ich stránky a ponúkaných služieb by rozhodne nebolo niečo, s čím by som sa uspokojila a tak som išla ešte trocha ďalej. Pôvodný plán bol, že si v tejto agentúre objednám nejakú službu a subjektom, na ktorom sa všetko bude realizovať, budem ja sama. Najviac sa mi na experiment pozdávala Skúška vernosti. Predstavím sa ako chlap - môj reálny priateľ a vyskúšam doslovne na vlastnej koži, ako realizácia takejto záležitosti bude prebiehať. S tým ale, že budem vedieť, že sa niekde v mojom živote má zjaviť niekto, koho cieľom bude zbaliť ma. Potom som si ale predstavila, čo by sa v štandardnom prípade asi stalo. Napísal by mi nejaký chlap, pravdepodobne na nejakej sociálnej sieti. Ak by som sa vôbec k jeho správe dostala, s ešte väčšou pravdepodobnosťou by sa odpovede nedočkal. Mohol by ma tiež ,,náhodou" stretnúť niekde osobne, no to by som mu vopred popriala veľa šťastia. V mojom živote totiž nikdy neviem, kedy a kde presne budem. Na realizáciu tohto experimentu som nebola vôbec vhodný subjekt a navyše by ma to stálo nemalé prachy s neistým výsledkom. Musela som to vymyslieť inak.
Pri rozmýšľaní a prechádzaní ich stránky som narazila na výzvu, že hľadajú aktérov a aktérky a teda ľudí, ktorí budú činnosť priamo vykonávať. Čiže vlastne pracuješ v utajení v novej identite, čo nebolo nič, čo by som už predtým počas sociálnych experimentov nerobila, zistíš, ako to tam všetko funguje a navyše za to skásneš honorár. Nad tým, čo za človeka dokáže túto prácu reálne vykonávať a živiť sa tým, že pomáha iným klamať svojich najbližších, som sa radšej zamýšľať nechcela. Jeho miera morálnej flexibility ale musí byť skutočne obdivuhodná. Pre moje potreby však infiltrovanie sa do agentúry znelo ako plán.
Požadovali komunikatívnosť, empatiu, príjemný vzhľad a vystupovanie, zodpovednosť, lojalitu, životný nadhľad a kreativitu. To by šlo a čo nemám - zahrám. Napísala som im teda mail, že by som rada pre nich pracovala ako aktérka. Pripojila som tiež vyplnený dotazník, ktorý som našla na ich stránke. Obsahoval informácie o mne od tých klasických - ako výška, váha, konfekčná veľkosť, lokality, kde môžem pracovať a tiež moje časové možnosti, až po špecifickejšie ako to, či mám rada operu alebo balet, aký je môj obľúbený hudobný a filmový žáner, či sa zaujímam o autá, hodinky, vína, či zámky, aký mám štýl obliekania, aké mám skúsenosti s deťmi, čo rada robím v zime a tiež napríklad to, na akej úrovni sú moje jazykové znalosti. 
Vyplnila som to podľa môjho najlepšieho vedomia, svedomia a predpokladu, akú aktérku by v žiadnom prípade v žiadostiach neprehliadli. Priložila som tiež fotku, ktorá bola nutnosťou k prihláške na túto prácu. Svoju - pretože bola šanca, že by sa pred realizáciou nejakej zákazky chceli ľudia z agentúry so mnou stretnúť. Po nejakej dobe sa mi ozvala pani, ktorá si telefonicky overila všetky informácie a o pár dní neskôr som dostala ponuku na prvú akciu. Nedostala som žiadne bližšie informácie, len dátum, kedy by som musela byť na nejakom bližšie neurčenom mieste v Česku, približne na dva dni. Jednalo sa o nejakú väčšiu akciu a mala som byť ,,pomocná sila" počas realizácie niektorej zo služieb agentúry. Časovo mi to ale nevyhovovalo, lebo práve ten víkend som organizovala jednu pracovnú akciu a tak som to musela odmietnuť. 
Na ďalšiu ponuku som si počkala až do marca, kedy mi pani z agentúry opäť zavolala, aby si overila, či môj záujem o prácu aktérky pretrváva. Všetko som jej potvrdila a o pár dní mi v mailovej schránke pristál môj prvý naozajstný prípad. Opäť za hranicami našej republiky. To, čo ja nazývam v mojich sociálnych experimentoch SUBJEKTOM bol tentokrát OBJEKT ZÁUJMU, alebo skrátene - OZ. V tomto maile som o ňom mala všetky informácie, ktoré by pri riešení prípadu mohli byť nejako nápomocné. Opis jeho osobnosti vrátane údajnej psychickej poruchy, popisy minulých aférok, záľuby, rôzne kontakty, odkazy na sociálne siete a weby, ktoré o ňom kedy písali, ŠPZ jeho auta a tiež informáciu o tom, ktorý týždeň má voľnejší a kedy má v starostlivosti svoje deti z predchádzajúceho manželstva. Nechýbali fotky z rôznych príležitostí a uhlov, fotka auta a domu. OZ bol človek na pomerne vysokom poste a v obci, z ktorej pochádzal, zastával funkciu starostu. Bolo jasné, že tento prípad bude pomerne ťažký oriešok. Človek by totiž čakal, že (aj keď len lokálna) verejne známa osobnosť si bude na svoj život dávať pozor a rôznym kazičom povesti sa bude vyhýbať. 
OZ bol pán, ktorý mal byť k ženám veľmi kontaktný a mal za sebou niekoľko afér počas minulých vzťahov. Jeho súčasná partnerka o nich vie a preto si ho dobre stráži. OZ s veľkou pravdepodobnosťou trpí narcistickou poruchou osobnosti a veľmi dobre mu robia pochvaly a lichôtky od žien. V minulosti využíval rôzne spôsoby na posielanie nahých fotiek a jeho erotických predstáv. Zaplietol sa tiež s dámou, ktorá s ním riešila pracovné záležitosti ohľadom výstavby komunikácie vedúcej k jej domu a preto sa koordinátorke z agentúry zdalo, že zbaliť ho ,,cez prácu" bude dobrou cestou.  
Vec, ktorá ma na realizácií zákazky celkom prekvapila bolo to, že informačný mail o subjekte, alebo teda OZ obsahoval scenár, ktorým som sa mala riadiť. Problém ani nebol tak to, že by som si silou mocou chcela scenár vymýšľať sama (aj keď je pravda, že to sa mi na tom páčilo asi najviac), no ten, ktorý som dostala mi prišiel celkom nelogický. Mala som ho kontaktovať s cieľom kúpiť dom alebo pozemok v dedine, v ktorej je starostom. Obraciam sa na neho, pretože ako starosta bude mať najlepší prehľad o tom, či sa v obci niečo predáva alebo predávať plánuje. V prípade, že v obci nič na predaj nebude, budem chcieť poradiť s pozemkom alebo domom, ktorý som si vybrala v realitnej kancelárií. Odkazy na konkrétne inzeráty som dostala tiež. Bude ma zaujímať územný plán, ako sa bude obec rozširovať, či mi za domom nebudú stáť ďalšie domy alebo bytovky. Môžem sa opýtať tiež na susedov, občiansku vybavenosť a tiež na to, či sú v inzeráte uvedené pravdivé informácie. Cieľ bol jasný. Zbaliť ho a získať kompromitujúce materiály ako napríklad intímnu komunikáciu, prípadne fotky zo schôdzky k následnej konfrontácií. 
Čím viac som nad celým prípadom uvažovala, tým viac sa mi plán, ktorý som z agentúry dostala, nepozdával. Obec, do ktorej som sa mala nasťahovať mala len okolo 2000 obyvateľov a viete, ako to na dedinách chodí. Každý vie o všetkom, čo sa stane. Bol by starosta obce a navyše niekto, kto na obecnom úrade pracuje viac ako 10 rokov a teda ho musia poznať úplne všetci, taký ľahkomyseľný, že by sa zaplietol s osobou, ktorá sa plánuje presťahovať do ,,jeho" obce a riskoval, že sa to prevalí a nie len, že sa to dozvie jeho partnerka, ale rovno úplne všetci? 
Koordinátorke som navrhla trocha iný scenár a teda že ja v najbližšom veľkom (a pre tieto účely vhodne anonymnejšom) okresnom meste už žijem a pracujem, ale zo Slovenska sa sťahuje moja sestra, ktorá získala prácu v tomto meste, no kvôli časovej vyťaženosti nemôže prísť osobne a teda jej s hľadaním vhodného pozemku na domček v okolitých dedinkách pomáham ja. V tomto prípade som pánovi starostovi poskytla trocha vhodnejší objekt na neveru. 
Cieľom bolo vylákať ho na osobné stretnutie - ideálne mimo jeho kancelárie niekde na neutrálnu pôdu, kde bude možné nás ďalším aktérom nafotiť. V inštrukciách od koordinátorky tiež stálo, že sa v žiadnom prípade nemám nechať odbiť a prehodiť na niekoho iného, kto by takéto veci mal riešiť. 
Našla som si na neho mail na stránke obce a navrhla som stretnutie, kde by som s ním rada poriešila kúpu pozemku, prípadne domu. Odpoveď som dostala úplne okamžite s navrhnutým dátumom a časom stretnutia. Stretnutie sme si dohodli na 17.marca, no pandemická situácia na Slovensku sa zhoršila a pár dni predtým zatvorili hranice s Českom. Pánovi starostovi som napísala mail, že momentálne žiaľ stretnutie nebude možné, na čo mi odpovedal, že sa informoval a obec údajne nevlastní žiadne pozemky na predaj. Jediná možnosť je kúpa od súkromnej osoby, s čím už on nemá ale nič spoločné a teda mi nemá ako pomôcť. Znova som sa mu ozvala po troch mesiacoch, kedy už bolo cestovanie možné, no odpoveď som už nedostala. O pár dní neskôr mi napísala pani koordinátorka z agentúry zvláštnu správu, že sa niečo stalo a začal niečo tušiť. A že s klientom musia vymyslieť iný scenár. To bola posledná informácia, ktorú som k prípadu od agentúry dostala. Možno to úplne prasklo a priateľka sa priznala. Možno to prehodili na inú aktérku s iným scenárom. To sa už asi nedozviem. 

Na ďalší prípad som opäť čakala niekoľko mesiacov. Tentokrát bol objektom záujmu pán, ktorý vlastnil stavebnú firmu v jednom slovenskom meste. Dostala som opäť informácie, s ktorými som mala pracovať. Adresa jeho bydliska aj firmy, informácia o tom, kde sa kedy nachádza a kde zvyčajne parkuje. Meno jeho priateľky a kontakt na ňu. Žiadne informácie o bývalých aférkach ani psychických poruchách. Nie len informácií, ale aj fotiek bolo pomenej, než pri prvom prípade. Fotky som dostala len tri - jednu jeho, druhú jeho priateľky s dieťaťom a tretiu, na ktorej bolo jeho auto. 
Cieľom bolo OZ zbaliť a získať dôkazy o jeho nevere, ktoré následne mali poputovať do rúk jeho priateľky. Opäť som dostala od agentúry pripravený scenár, ktorým som sa mala riadiť. Objekt záujmu som mala kontaktovať za účelom rekonštrukcie domu alebo bytu. Nasledovala otázka od koordinátorky, či mám nejaký vhodný byt alebo dom, ktorý by som potrebovala prerábať a v prípade, že nie, musím si nejaký kvôli prehliadke POŽIČAŤ. V tomto prípade mala byť prvá schôdzka pracovná a informačná, kde sme sa mali pobaviť o mojich predstavách a plánoch a druhá mala prebiehať priamo v nehnuteľnosti, ktorú si OZ mal pozrieť a pripraviť mi cenovú ponuku. 
Na výber som mala aj druhý scenár, v prípade, že žiaden dom ani byt nemám a ani si ho neplánujem niekde požičiavať. V tejto situácii som si mala kupovať starší rodinný dom, ktorý plánujem zrekonštruovať. Ničomu ale nerozumiem a nemám chlapa, ktorý by mi s tým poradil a preto sa obraciam na neho - odborníka, ktorý všetko zariadi a zrealizuje. V prípade, že by chcel nehnuteľnosť vidieť, nemám ešte uzatvorenú kúpnu zmluvu a zabezpečené financovanie, ALE určite sa budem vedieť dohodnúť s realitnou maklérkou, aby nás do nehnuteľnosti pustila. S tou by sme si všetci traja dohodli stretnutie, ktoré ale na poslednú chvíľu maklérka kvôli náhlym komplikáciám zruší. Scenár, za ktorý by sa ani Oľga Záblacká nemusela hanbiť. 
O pár dní neskôr som dostala od agentúry informáciu, že Objekt Záujmu má na Bazoši vyhodený inzerát, že hľadá murárov a zatepľovačov a ak by sa mi nepodarilo ho kontaktovať s pôvodným scenárom, môžem skúsiť aj toto. Nakoniec som bola veľmi rada, že zareagoval hneď na prvý pokus o interakciu. Predsa len, lepšie zahrám niekoho, kto chce rekonštruovať dom, než niekoho, kto domy zatepľuje a muruje. 
Pôvodný scenár od agentúry som si ale trocha upravila a zjednodušila. Okrem rekonštrukcií domov a bytov OZ vo svojej firme tiež staval domy na kľúč a zdalo sa mi jednoduchšie sa informovať ohľadom stavby domu na kľúč, ako si zháňať byt, vymýšľať príbehy s realitnou maklérkou a riešiť problémy s tým, že na stretnutie nepríde. Napísala som mu teda mail, že by som mala záujem o stavbu domčeka na kľúč a či by sme sa mohli stretnúť a prediskutovať to. Dohodli sme si stretnutie a ja som si deň predtým sadla s odborníkom na stavebníctvo - Vladkom a pripravila som sa naň. Dom som nikdy nestavala, takže som netušila, čo by som sa mala pýtať a čo by som mala vedieť. Nabriefoval ma ohľadom stavieb, stavebných povolení, pozemkov a všetkého dôležitého, čo by sa na stretnutí mohlo spomenúť a na čo všetko by sa OZ mohol opýtať. 
Stretli sme sa v kaviarni v jednom nákupnom centre. Celé stretnutie sa nieslo v pracovnom duchu a trvalo niečo cez hodinu, počas ktorej sme preriešili všetko, čo sa domu týka. Od toho, kde presne bude, ako bude orientovaný, cez presné rozlohy, materiály, tvary okien, strechy až po čiernu matnú kuchyňu na mieru a obývačku s presklenenou stenou. Počas tohto rozhovoru párkrát spomenul aj svoju priateľku a nazýval ju vskutku poeticky - STARÁ.  ,,Stará tiež chcela takú kúpeľňu ako ja, Stará nechcela šatník a teraz pindá, Stará to tak tiež má." Akékoľvek pokusy o premostenie z rozhovoru pracovného k rozhovoru osobnému sa mi úplne nepodarili a aj po otázke alebo narážke na niečo nepracovné sa OZ opäť vždy vrátil ku kšeftu. Pochopiteľne. Po zodpovedaní všetkých mojich otázok sme prešli k tomu, čo bude nasledovať. Mojou úlohou bolo kúpiť môj vyhliadnutý pozemok a po prepise na mňa sa stretneme opäť a doriešime konkrétny projekt domu aj s architektom. Dostala som radu, že po stretnutí sa mám ísť postaviť na pozemok a pozrieť sa do každej svetovej strany. Predstaviť si, že tam domček už stojí a ak budem s tou predstavou 100% spokojná, až vtedy ho mám kúpiť. Verím, že túto radu raz v živote určite zúžitkujem.   
Po stretnutí si koordinátorka vypýtala fotky, ktoré som zo stretnutia získala. Napísala som jej, že sa mi nezdá správne, aby tieto fotky posielala klientovi, keďže sa jednalo o pracovné stretnutie a ani náznakom o nič iné, no trvala na tom. Vraj to je len dôkaz, že stretnutie prebehlo. To som vtedy ale ešte netušila, že to s tými fotkami bude oveľa horšie. 
Ďalšia inštrukcia, ktorú som k pokračovaniu prípadu dostala bola - ďalšie stretnutie. Na tom sme sa mali baviť o práci, ale postupne prejsť k súkromným záležitostiam. V prípade, že by som mala pocit, že je partnerke verný, nikam sa to nehýbe a z jeho strany nevidím žiaden záujem o moju osobu, tak (a teraz pozor!) - mám nafotiť fotografie zo stretnutia tak, aby to vyzeralo, že záujem má. Napríklad, že sa k nemu nahnem a bude to vyzerať trocha intímnejšie, aby mala agentúra v ruke niečo, s čím by sa dalo pracovať. Takže buď chlapa zbalíš a oni to ukážu jeho priateľke, alebo nezbalíš, len sa tak budeš tváriť a oni to ukážu priateľke. Super - agentúra zhrabne peniaze za ,,dobre vykonanú prácu" v každom prípade. A vlastne tie zhrabne aj vtedy, keď subjekt skúškou prejde a nepodarí sa im zbaliť ho. Oni však v každom prípade svoju prácu vykonali. 
K ďalšiemu pracovnému stretnutiu som ale mala výhradu, lebo som netušila, čo ďalej by som s ním mala riešiť, keďže sme prebrali všetko a ku koncu stretnutia som už vôbec nevedela, čo viac by som sa mala pýtať. Navyše inštrukcie zneli jasne - doriešiť pozemok a ozvať sa vtedy, keď bude pre neho mať zmysel sa so mnou opäť stretnúť. Koordinátorka teda navrhla, že dôvodom ďalšieho stretnutia by bol pozemok. Chcela by som radu, či je na stavbu vhodný a či by sa naň mohol prísť pozrieť. Stretnutie by prebiehalo najprv v kaviarni, kde by mala doraziť realitná maklérka, no tá by opäť tesne predtým zavolala, že kvôli nehode/chorobe prísť nemôže. Ja by som sa k nemu cez stôl nahla, aby to vyzeralo ako intímne gesto, cvak a hotovo. 
Posledný nápad bol ale najkrajší. Pani koordinátorka ho nazvala NÁHODNÉ STRETNUTIE a jeho pointou bolo, že Objekt Záujmu mal byť vylákaný na stretnutie iným aktérom, ktorý by ale na miesto stretnutia nedorazil a náhodou by som tam bola ja a hlásila sa k nemu. Dôležité bolo nevzbudiť podozrenie a správať sa nenápadne. Tento plán mi prišiel vskutku najnenápadnejší a najprirodzenejší zo všetkých. 
Nakoniec som sa ale usúdila, že mám materiálov pre potreby článku dosť a viac som už vedieť a testovať nepotrebovala.  Ani agentúru a vôbec nie toho pána. Akosi som stále chcela veriť, že ľudia sú viac dobrí, ako zlí. No verím, že viac prípadov v tejto agentúre by mi vzalo aj poslednú štipku viery v ľudstvo. Vybrala som si teda najľahšiu možnosť a napísala som mu mail, že sa budem nachádzať v meste a či by so mnou neskočil večer pokecať na pohárik. Veľmi som ale dúfala, že nebude debil a napíše nie. Neodpísal. Ani po týždni, ani po dvoch. Koordinátorka spokojná samozrejme nebola a chcela, aby som mu ešte volala a pripomínala som sa. Po pár dňoch mi ale napísala, že prípad bude ďalej riešiť s klientom sama. 
Čo ale pravdepodobne nasledovalo? Klientke - s najväčšou pravdepodobnosťou priateľke prišla informácia o tom, že aktérka bola neúspešná a partner je verný. Je ale naozaj verný? Nemohli na neho len poslať napríklad aktérku, ktorá je absolútne mimo jeho vkus? Čo by sa dialo v prípade, že by som sa k OZ teda INTÍMNE NAHLA a oni by túto vykonštruovanú fotografiu poslali jeho priateľke? Rozišla by sa s ním, pretože niekoho má, aj keď to vôbec nie je pravda? Takže aký výsledok vlastne táto služba môže mať? Zaplatím mraky peňazí a zistím, že moja polovička je vlastne v pohode? Keď som ale raz nad takou službou uvažovala, pravdepodobne som mala dôvod a nejaké pochybnosti. Uspokojí ma táto informácia od agentúry? Nezačnú ma hlodať pochybnosti a nebudem rozmýšľať nad tým, že sa možno netrafili a namiesto brunetky mu mali podstrčiť blondínu? Alebo je tu tá druhá možnosť - že partner zlyhá a mne sa zrúti svet. Môžem vôbec niekedy ,,vyhrať"? Nech už je odpoveď akákoľvek, v každom prípade to nikdy nič dobré priniesť nemôže. Lebo klamstvo a nech je myslené akokoľvek dobre, bude klamstvom navždy. A nič nie je horšie ako platiť niekomu za to, aby klamal vašich najbližších. Ale čo ja o tom viem, aby som súdila. Nech si názor už urobí každý sám. 




 

Majte sa najkrajšie ako viete a dávajte si pozor. Nikdy neviete, kto je človek, ktorého ste práve spoznali a či ho na vás náhodou niekto neposlal. 

Vaša



You Might Also Like

0 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST