Ako si (ne)nájsť chlapa na TINDRI

16:54

V sobotu sme sa pri jednom stole v bare stretli 4 nezadané baby. Typický Sex v meste. Len bez toho sexu. Ale zato s vínom a rozhovormi o chlapoch. Ako inak. Po pár pohárikoch bieleho sme prišli k téme, ktorú každý, kto s ňou má osobnú skúsenosť, utajuje všetkými možnými spôsobmi. 
,,Tak som si stiahla Tinder. Že si nájdem chlapa. Našla som. Nasťahovala som si ho k sebe a po týždni sme sa rozišli." Nestačila som sa čudovať. Prečo si niekto nasťahuje k sebe do bytu cudzieho chlapa a navyše zo ZOZNAMKY? Odpoveď: ,,Polovičné náklady" ma nie len že rozosmiala, ale tiež utvrdila v tom, že o tomto svete neviem vôbec nič. Čo to do pekla je TINDER a prečo o tom ešte neviem, keď je tam taká sranda?! Tak mi to nedalo a v nedeľu hneď po tom, ako som zmetabolizovala všetok alkohol z noci, som si túto aplikáciu stiahla. Na tomto svete ma už nič prekvapiť nemôže. Bože, ako som sa zase raz mýlila!
Funguje to tak, že si stiahneš appku s ohníkom na ikonke, prepojíš s Facebookom (žiaľ inak to nejde), uploadneš fotku na ktorej nevyzeráš ako ilustračný obrázok k článku s názvom ,,Ako ostať navždy sám". K dispozícii máš tiež 300 znakov, ktoré môžeš využiť (a urob to!) na odprezentovanie samého seba. Možno Ti budú stačiť 2 slová aby si zaujal, ale ak si si nie istý tým, či by si v tých 300 znakoch neposral aj to, čo sa posrať nedá, radšej to nerob. Tak s rozumom!
Ak chceš niekomu ukázať fotky Tvojich obedov, kávičiek, výhľadov z okna alebo selfie na každý spôsob, môžeš sa prepojiť s Instagramom. Odfiltruješ pohlavie, vek a vzdialenosť, do ktorej by sa hľadaná osoba mala vyskytovať. 
Aplikácia to je jednoduchá a celkom šikovná. Postupne sa Ti ukazujú profily chlapov (žien?) a Ty ich ,,triediš". Posunieš doľava, upadne do zabudnutia. Posunieš doprava a čakáš. Na to, či Ti táto osoba dala zelené srdiečko tiež. A ak nie, bohužiaľ. Jediný spôsob, ako dokážeš niekoho kontaktovať je ten, že si navzájom dáte srdiečko. Čo je ale dobré, nevieš, koľko ľudí Ti LIKE dalo a koľko nie. Najmenej bolestivé odmietnutie Tvojho života. Čo oči nevidia, srdce nebolí. Všakže.
Dnes som prišla na ďalšiu super funkciu appky a to keď fotku posunieš hore, hodnotená osoba dostane SUPERLIKE! Zatiaľ neviem, čo to znamená, no omylom som tam dnes jednu zablúdenú existenciu poslala a na okamih sa mi zastavilo srdce keď mi TINDER oznámil, že máme MATCH! Super.   
A aby nebolo superschopností dosť, máme tu ešte jednu. Keď sa dotyčný nachádza v zozname priateľov na Facebooku niekoho z Tvojich priateľov, Tinder Ťa na túto skutočnosť milo upozorní. ,,Priateľ s Lukáš Mrkvička". Ak nechceš aby sa Ti kamaráti smiali, že Ti tikajú biologické hodiny a plašíš chlapov na zoznamke, pošli ho doľava.
Preklikávam dve hodiny a konečne sa zľutujem a prvého chlapa posielam doprava. Match! Jupí! Profil si rozkliknem, nech aspoň viem, komu som dala to zázračné zelené srdiečko. Christian! Za meno má ďalší plusový bod. Čítam ďalej. On má umelecké meno?! MODEL EROTIC? PORN STAR? Kriste, kde sa to debilné srdiečko ruší?? 
Ďalšie srdiečko. Crazy fotky a 300 znakov na vyplnenie krátkeho predstavenia využil len dvoma slovami: CROSSFIT ADDICTED! Áno, to je môj chlap! Prichádza prvá správa: ,,Asi sem se zamiloval. Vezmes si me? Mam na to sesty smysl. Konecne ta prava," Tento dokázal za 5 sekúnd vymazať 500 plusových bodov za crossfit a získať ďalších milión mínusových za zmienku o svadbe hneď v prvej správe. ,,TakKonečneTáPRavá má pocit, že Tvoj šiesty zmysel zjavne pochybil." Viac nenapísal. Crossfitová nádej zhasla. 
Po niekoľkých dlhých chvíľkach svajpovania som sa chvíľkami cítila ako Kráľovná starovekého sveta, ktorá rozhoduje o tom, ktorý gladiátor prežije a ktorý nie. ,,Nie. Ty nie. Ani Ty nie. Papa. Nie. Ty tiež nie. Čau. OMG. HNEĎ PREČ!"
Objavila som tu niekoľko zaujímavých skupín chlapov, ktoré stoja za zmienku. (Vďakabohu pre dobro tejto planéty, boli niektoré exempláre stvorené dúfam len jeden krát). Tu je výber toho ,,najzaujímavejšieho", čo TINDER ponúka:

1. Pán ,,FotkaNezodpovedáRealite"
Zabudol sa zmieniť, že fotka, ktorou sa v TINDER svete prezentuje je 8 rokov stará, medzitým pribral 12 kg, zošedivel, má zlatý zub a o 67 vrások viac. Všade. 

2. Pán ,,TohoOdniekadiaľPoznám"
Chvíľku rozmýšľam, či ten zvláštny pocit je spôsobený tým, že to bude možno ten ,,osudový" chlap alebo mi len moje podvedomie chce naznačiť, že sme sa už asi niekde stretli. A že sa už asi viac stretnúť nechceme. Spolužiak zo základky, brat najlepšej kamarátky, priateľ tej, s ktorou som občas chodila na obedy, manžel susedky, otec spolužiaka zo strednej,..

3. Pán ,,SexiŠpaniel", ,,ElegantnýFrancúz", ,,TenNaJedenSemesterVPrahe"
Cudzinec, ktorý sa potrebuje len zorientovať v novom meste. Snáď. Trocha exotiky nezaškodí a na oplátku Ťa samozrejme bude učiť španielsky, francúzsky, maďarsky,... Pravdepodobnosť, že budete mať nejakých spoločných známych a že by o Tebe niekde vykladal je takmer nulová a zrejme sa po čase vráti tam odkiaľ prišiel. A to chceš! 

4. Pán ,,ZabudolZFotkyOdstrániťVšetkyPrebytočnéČastiTelaManželky"
Na jeho fotke niečo nehrá. Chvíľku pozerám a rozmýšľam. Pozriem ďalšiu. Cez pás ho drží ruka niekoho, koho v skicári celkom neprofesionálne vyrezal. Ľavá ruka so snubným prsteňom. Na ďalšej fotke máme nos a na ďalšej rameno. Kriste pane, napíš mi a pošlem Ti inštalačku Photoshopu, nech to má aspoň úroveň. 
Ak máš rada puzzle, tento pán je absolútne ideálny. Stačí chvíľku preklikávať a s kúskom šťastia zložíš manželku aj celú. Zábavka na dlhé jesenné večery.

5. Pán ,,SelfieManiak"
Tento chlap má viac selfie fotiek ako Ty + všetky Tvoje kamarátky dokopy. Výťah z každého uhla. Električka. Zrkadlo na verejných záchodoch. Výklad v obchode. Každá odrazová plocha je miesto jeho realizácie.
Podkategóriu tvorí Pán ,,SelfieManiakMámVeľkéSvaly"
Nelíši sa od obyčajného ,SelfieManiaka" tým, ako sa prezentuje pred svetom. No nie na každej fotke má len tvár s rovnakým výrazom. Oveľa častejšie si fotí stehná, ramená, chrbát, biceps a zadok v zrkadle. A vo fitku! Alebo cestou do fitka. Prípadne z fitka. Výťah vo fitku! Ako keby už tento svet nemal debilných fotiek dosť! Pud sebazáchovy radí vyhnúť sa niekomu ako on. Stavím sa o všetky moje lodičky, že dôvod prečo Pán ,,SelfieManiakMámVeľkéSvaly" navštevuje Tinder nie je ten, že niekoho hľadá. Možno tak čo najviac žien, ktoré ho budú obdivovať, klaňať sa mu a dvakrát denne mu domov nosiť misky s obetnými darmi a páliť v nich vonnú tyčinku. 

6. Pán ,,SnapchatFilerVypľazenýJazyk"
Toto keď vidím, mám chuť vyhodiť telefón z okna a spáchať rituálnu samovraždu! Ako fakt??! Prečo preboha, prečo? A tieto fotky vídavam po celom internete pravidelne. A to aj pri ľuďoch celkom pri zmysloch. 

7. Pán ,,SlnečnéOkuliareCezCelýKsich"
Vo svojom profile má 6 fotiek a na každej slnečné okuliare prekrývajúce tak približne 80% tváre. Super, gratulujem! Najlepší spôsob ako niekoho donútiť, aby Ťa posunul doprava.

8. Pán ,,NevidímŤaPreOchlpenieTváre"
Že stále nemáš ženu? To fakt neviem prečo!

9. Pán ,,CukríkNaSpapanie"
Na každej fotke je taký rozkošný, roztomilý a presladený, že tu niečo rozhodne nebude v poriadku. Jamky v lícach, sladký úsmev. Keby som mu aj dala to srdiečko, nikdy by sme sa nemohli stretnúť, pretože by som ho chcela stále hladiť po vláskoch a chrániť pred svetom, aby sa mu náhodou niečo nestalo.

10. Pán ,,KtorýSiVlastneTy?"
Možno aj je dobrý, možno by si mu aj dala srdiečko....keby.... V profile má 3 fotky, no na každej je v priemere tak 12 chlapov. A aj by sa Ti niektorý na fotke možno páčil, no trpezlivosť strácaš skôr než zlyhá porovnávací algoritmus a na troch fotkách nedokážeš nájsť rovnakého chlapa ani keď sa veľmi snažíš.  

11. Pán ,,PozriNaAkomKrásnomÚteseSomBol"
Teším sa s Tebou, ale si si istý, či útes je to, čo chce niekto vidieť? A Mačku vo vreci nikto nechce, to mi ver. 

12. Pán ,,BežalSomColorRun"
Super, máš športovca! Len žiaľ, nevieš ako vyzerá, pretože jediná fotka, ktorú má v profile je z COLOR RUNu a tento pán práve dobehol 5 najšťastnejších kilometrov v jeho živote. Schválne, koľko odtieňov ružovej na jeho tvári dokážeš pomenovať?

13. Pán ,,NevadíTiŽeSaObčasPrezliekamZaŽenu?"
S týmto pánom žiaľ (alebo vďakabohu?) osobnú skúsenosť nemám ja, ale niekto mne veľmi blízky áno. Nebudem menovať, predsa len ľudia svoju aktivitu na Tindri často pred svetom taja. Každopádne, vyzeral ideálne, dalo sa s ním rozprávať, žiadna manželka ani deti. A potom na druhom rande príde s tým, či by nevadilo, keby nabudúce prišiel prezlečený ako žena? WTF?! 

14. Pán ,,ManželkuNemilujemADetiMámLenKaždýTretíVíkend"
V 300 slovách dokázal zhrnúť celý jeho životný príbeh, to že manželku už rozhodne nemiluje, aj keď vlastne rozvedení nie sú, deti má len občas a sú len tri, to je nič. Polovicu znakov vyčerpá na opakovanie slova manželka. Postarať sa o deti nevie a varenie mu tiež nejde. Vlastne nehľadá ženu, ale opatrovateľku. Pre neho, deti a možno aj manželku. Tú, ktorú tak nemiluje.

15. Pán ,,VčeraSomMalOsemnásť" alebo Pán ,,NaKolotočeDoRaduPod140",
A už si myslíš, že ho máš! Fotka, áno. Popis, áno. Vyjadruje sa inteligentne, vyzerá, že nemá vyfotošopované v hlave a vzhľad tiež celkom k svetu. Už si pripravená posunúť ho doprava a nadšene čakať na slovo MATCH na obrazovke, keď si to všimneš. 18 ROKOV?! Alebo ešte lepšie - je o 40 centrimetrov nižší??! No dobre, nebuďme povrchné, ale čo je veľa, to je veľa.

16. Pán ,,NajlepšiaFotkaMôjhoŽivota"
A do poslednej kategórie som zaradila všetkých tých, ktorí si na fotke dali skutočne záležať a zjavne pochopili filozofiu celého Tindru a to, čo je na tomto mieste skutočne dôležité, ak chcete uspieť. Fotka zo 150 metrov. S maskou zo STAR WARS na tvári, Odfotené mikrovlnkou. Spoločná fotka celej triedy na koncoročnom fotení na strednej. Vyrezané z hromadnej fotky a prejdené 16 Instagram filtrami. Pod vodou v neoprene a v potápačských okuliaroch. Počas vyskakovania z lietadla.

Lásku svojho života tu asi nenájdeš (aj keď, počula som aj o takých), no je to celkom sranda. Keď to ako srandu berieš. Ak tu ale niekto reálne hľadá človeka, s ktorým by sa chcel stretnúť, tak to držím palce.
Ja by som na ,,Rande na slepo" s chlapom zo zoznamky nešla ani pod vplyvom všetkých omamných látok sveta. Možno by ma presvedčil Pán ,,CukríkNaSpapanie", čo je vzhľadom na to, čo v mojich matchoch môžete nájsť, dosť prekvapivé. Za tri dni klikania som sa ,,matchla" s 15 chlapmi (fakt som dala až 15 x srdiečko?!) a každý z nich je presný opak Pána ,,CukríkaNaSpapanie". Zlí chlapci s tetovaním a veľkými svalami. Je fajn keď sa vedomie a podvedomie vedia dohodnúť.
A najlepšie na všetkom je to, že keď Ťa to prestane baviť, jednoducho pošleš všetky matche a zelené srdiečka do čiernej Tinder diery zvanej ,,ODINŠTALOVAŤ".



tinder skúsenosti
tinder čo je to

tinder break the rules

Nikolka Break the Rules tinder

tinder ako funguje

tinder čo je to

tinder rady tipy blog



Dúfam, že sa na mňa nikto nenahnevá. Podobnosť s kýmkoľvek koho poznáte, čiste náhodná :)) A ospravedlňujem sa za škaredé slová a iróniu.
Majte sa najkrajšie ako viete
Vaša


You Might Also Like

5 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST