50 faktov o mne !

17:44

Je tu nový rok a ja som sa rozhodla urobiť niečo typicky blogerské. TAG! 50 FAKTOV O MNE. Niektoré normálne veci, ale väčšinou zaujímavosti a pikošky z môjho života. Pri niektorých spomienkach som sa pri písaní naozaj pobavila a len sa utvrdila v tom, že ja naozaj nie som normálna, nikdy som nebola a ani nebudem. Keď som si postupne písala kocept vo worde, za každou vetou som mala vyrehotaných smajlíkov Tu som ich odstránila, nevyzerala by som veľmi seriózne. Ale majú tam byť ! :)
Na Facebooku som posledné týždne zvykla písať Epizódu na pokračovanie: "KEDY KONEČNE DOSTANEM ROZUM" a tento TAG môže byť pokojne jej ďalším obsiahlym dielom. Tak tu je 50 faktov o mne a o mojom naozaj neobyčajnom živote.


1.      Som prvooktóbrová, typická váha. Tvrdohlavá, nerozhodná. Ale to je všetko čo poviem verejne o svojom dátume narodenia. Ľudia si zvyknú iných kvôli veku škatuľovať. Aj ja to robím.

2.      Prečo Kolka? Tak mi hovoril brat keď bol maličký a nevedel povedať Nikolka. Dnes už vie, ale Kolka mi ostala. 

3.      Asi pred 4 rokmi som si strekla po hokeji v Skalici na parkovisku pred zimným štadiónom do oka sekundové lepidlo. Odviedli ma do šatne práve sa prezliekajúcich hokejistov a hokejový doktor mi násilne vytrhal pri vyberaní lepidla z oka všetky mihalnice. Ale nebyť tohto úrazu, nikdy by som nevidela nahých hokejistov (síce len jedným okom) a nenarástli mi také krásne, dlhé mihalnice.

4.      Na základnej škole som bola strašne hyperaktívna. Horšia ako chalani. Pred triedou sme mali tabuľu "Naše dobré včeličky" kde boli fotky všetkých žiakov triedy a na dverách v triede bola tabuľa "Naše zlé včeličky" kde boli fotky len tých, ktorí sa za týždeň nejako previnili. Moja fotka bola na tabuli pred triedou len cez víkend, pretože pani učiteľka vždy na víkend vykladala zlé včeličky medzi dobré. Spomínam si na pár incidentov z prvej triedy. Napríklad som raz zlomila stoličku a musela som ju zobrať domov opraviť- čakanie pred školou na odvoz so stoličkou bolo skutočne strašné. Všetci sa na mňa pozerali. Tiež som bila chlapcov a nikdy nedávala pozor na hodinách. Vyrušovala som a robila všetko, čo sa nemalo. Nechcem hovoriť, že by som bola rovnaká, ale veľa z toho mi ostalo aj v dospelosti. 

5.      Keď sa moja profesorka fyziky na gymnáziu dozvedela, že chcem maturovať z fyziky povedala mi, že si v tom čase berie voľno, dovolenku, hocičo, ale že to vidieť nechce. Počas maturity som zničila silomer a musela som ho zaplatiť. Zmaturovala som. Išla som študovať fyziku.

6.      V maturitnom ročníku som mala 4 zo správania a podmienečné vylúčenie zo školy. Mesiac pred maturitou. Za status na Facebooku.  

7.      Keď som bola malá zložila som Rubikovu kocku. Odvtedy som ju v ruke nedržala a až pred dvoma rokmi som ju dostala na Vianoce. S veľkými obavami som ju zložila znova. Bez návodu, po troch dňoch. Doniesla som si ju na Silvestrovskú chatu a kým ostatní pili, ja som si skladala. Vyzerala som ako autista.

8.      Moja najhoršia vlastnosť je náladovosť- dokážem sa smiať a byť najšťastnejšia na svete a v momente sa rozplakať a v zúrivosti trieskať dverami, vecami a dupať nohami.

9.      Neznášam cibuľu, nezjem ju nikdy v ničom a síce sa mi rokmi chute zmenili a väčšinu vecí, ktoré som niekedy nemala rada, už rada mám ale na cibuľu ešte nedozrel čas. A nejako dúfam, že ani nikdy nedozreje. Však smrdí a je hnusná. Nemám rada ani keď cibuľu jedia ľudia v mojom okolí. Keď si ju niekto na niečo dá, vždy to okomentujem.

10.  Do 16 rokov som si do krvi hrýzla nechty a dnes bez nalakovaných nechtov z domu neodídem. Ostal mi však zlozvyk z doby hryzenia nechtov a to, že si často dávam prsty do úst. Len tak.

11.  Som alergická na uštipnutie bodavým hmyzom a tiež na ženy, ktoré do otvorených lodičiek nosia silonky.

12.   Na strednej som sa asi za týždeň naučila takmer 400 desatinných miest konštanty Pí, len preto že v telke dávali chalana, ktorý sa za 7 týždňov naučil 300 miest a prekonal slovenský rekord. Celý týždeň som všade chodila s papierom s číslami a učila sa ich. Dnes si bez rozmýšľania pamätám okolo 50 cifier a rada s tým machrujem.

13.  Neobsedím. Nevydržím 10 minút len tak pokojne sedieť a nič nerobiť. Vždy sa vrtím, točím, rozprávam. Stále robím súčasne viac vecí naraz.

14.  Mám talent na robenie IQ testov. Absolvovala som pár testov, ale najšialenejšie bolo testovanie v jadrovej elektrárni v Dukovanoch. Trvalo to strašne veľa hodín a ja som už nevládala sedieť. Volali ma aj do Menzy. Asi pôjdem a zapíšem si ďalšiu kurióznu vec do svojho šialeného zoznamu.

15.  Pozerať so mnou film je ťažké. Stále sa vypytujem na to čo sa stane ďalej. Ak mi to človek, s ktorým film pozerám nepovie, hnevám sa. Ak mi to povie, hnevám sa tiež.

16.  Mám asi 70 párov topánok- väčšinu na opätkoch a stále si kupujem nové. Niektoré som nemala ani raz, lebo sa v nich nedá chodiť.

17.  Plávať som sa naučila až keď som mala si 12 rokov na kúpalisku Čajka v Bojniciach. Dovtedy som so sebou vláčila všade obrovské koleso, aj keď som vždy na kupku dotiahla na dno nohami. Smejem sa, keď si na to spomeniem.

18.   Neznášam romantické filmy, romantickú hudbu, romantické zápletky a presladené happy endy. Ale aj napriek tomu jeden romanticky film milujem a nie je to vlastne len jeden film ale je ich 5. A to Twilight! Odmietala som si tieto filmy pozrieť, ale raz, keď som ležala so zápalom pľúc som si pod vplyvom liekov pozrela za dva dni všetky a úplne ma to dostalo. Pred pár dňami som ich dopozerala zase a zase na nich mám chuť. Chcem upíraaaaaa!  (Vhodný čas povedať, že mám viac ako 13 rokov).

19.  Každý rok pozerám všetky súťaže MISS, ktoré sú dostupné na internete a na tie naše národné sa chodím pozerať osobne. Nedávno som veľmi chcela ísť na národné finále Miss France do Dijonu ale keďže to bolo víkend pred skúškami, nikto so mnou nechcel ísť. Pozrela som si to online. Keď som bola malá, som vystrihovala z časopisov všetky missky a hrávala som sa že aj ja som misska. Urobila som si scenár národného finále, 11 finalistiek malo reálne mená báb, ktoré vtedy boli na miss a dvanásta som bola ja. Nedávno som to našla, celý môj scenár a celkom som sa na tom pobavila. Nejako ma tá misskovská mánia neprešla. 

20.  Na gymnáziu som robila ročníkový projekt o Titanicu. Týždeň po prezentácii som bola na jednej párty, kde som toho vypila viac ako by sa malo, a v stave, kedy som nebola schopná rozmýšľať a poriadne ani rozprávať, som všetkým prítomným povedala moju prezentáciu k ročníkovému projektu. Stalo sa to tradíciou a vždy na každej ďalšej párty po pár pohárikoch padla veta: ,,Nika povedz nám o Titanicu !“ Je to neuveriteľné ale aj po toľkých rokoch túto prezentáciu stále ovládam a som pripravená ju na najbližšej párty porozprávať! 


21.  Mám jeden čudný talent. A to na spoločenské hry. Je jedno či tú hru hrám prvý krát v živote a ani neviem čo robím, alebo je to žolík, ktorého hrávam odjakživa. Vždy vyhrávam. Som proste šťastko. Ľudí to štve a nechcú sa so mnou hrávať. Boli aj obdobia, kedy sa mi v hrách nedarilo a vtedy som zúrila, hádzala karty po ľuďoch a nechcela hrať ďalej. Hold, neviem prehrávať. Neskôr som sa ale stotožnila s myšlienkou že prehrávať nebudem a neprehrávam.

22.  Mám šialene vysoké dioptrie. Bez šošoviek/okuliarov nevidím vôbec nič. Zrak sa mi začal zhoršovať od augusta 1999, keď som sa pozerala na zatmenie Slnka bez sklíčka. Talent.

23.   Keď som mala asi 9 rokov som pozerala MISS World a strašne som chcela čierne vlasy ako jedna finalistka. Odvtedy som otravovala mamu s tým že chcem čierne vlasy, až kým mi nedovolila sa prefarbiť. Po niekoľkých rokoch som zistila, že moja finalistka mala vlastne tmavo hnedé vlasy. Ja som ostala verná čiernej dodnes.

24.   Neviem hrať na žiaden hudobný nástroj a ani spievať. Vôbec. Vždy som chcela vedieť krásne spievať a ísť na Superstar. Holt, toto mi nie je súdené.

25.   Študujem fyziku ale mám pocit, že jej vôbec nechápem a že som minula odbor. Som Bc. a momentálne študujem M1 vo Francúzsku.

26.   Mojou najväčšou a nekonečnou láskou je ruský hokejista Alexander Ovečkin a milujem ho aj po tom ako sa po MS v hokeji pred dvoma rokmi odmietol so mnou vyfotografovať.

27.   Po písomnej maturite som si pri robení kotrmelca na zemi v Tescu zlomila tretí krčný stavec. Dva mesiace som na krku nosila límec.

28.  Som ľaváčka a nedokážem rozlišovať ľavú a pravú stranu.

29.  Na kurzoch Autoškoly som narazila autom do betónového stĺpiku na križovatke a rozbila svetlo na aute. Na skúškach som mala konflikt s policajtom, pretože sa mu nepáčili moje písmenka Ľ a P nakreslené na mojich rukách na označenie ľavej a pravej ruky. Skúšky som urobila asi len preto, že sa mi počas jazdy nezavreli ústa a policajta som dokonale zabavila.

30.  Skoro celý svoj život som túžila po tom, že keď raz budem mať dcéru bude sa volať Lejla Pipilota. 

31.  Bez diára ani na krok. Vždy vlastním ten najväčší, aký sa dá zohnať. Všetko si tam zapisujem a po splnení poctivo fajkám. Akonáhle niečo napíšem do diára, vypúšťam to z hlavy. Niekedy vyzerám ako idiot, keď sa ma ľudia opýtajú, či mám zajtra čas a ja odpoviem že sa musím pozrieť do diára.

32.  Je náročné so mnou v noci spať. Točím sa, krútim, prehadzujem, rozhadzujem, beriem vankúšiky a perinky. A musím spať pri stene. Keď posteľ nie je pri stene presuniem ju, keď sa nedá presunúť, som nervózna.

33.  Na miestach kde chodím opakovane vždy sedím na rovnakom mieste. Vie ma strašne vytočiť to, keď si niekto sadne na moje miesto. Vždy vybuchnem a vynadám mu aj keď chudáčik nevedel že robí niečo, čo mi je proti srsti. Keď som niekde prvý krát, musím sedieť na mieste, odkiaľ na všetkých vidím. Aj pri iných stoloch, na dvere. Všade. Bola by som nervózna, keby mi ľudia chodili poza chrbát a nevidela by som na nich.

34.  Približne pred dvoma rokmi som pri hojdaní sa na rukách na barovej stoličke padla zubami na bar a praskla si dva predné zuby. Odvtedy mi vadí keď fúka vietor, je zima alebo keď jem kyslé, studené, teplé. Tiež musím používať pastu Extra Sensitive, pretože iná mi vadí.

35.  Z nepochopiteľného dôvodu neznášam číslo 4. Je osovo aj stredovo nesúmerné a vzbudzuje vo mne rešpekt. Vždy keď sa so mnou nejakým spôsobom spája toto číslo, mám z toho zlý pocit. Začal rok 2014 a ja mám obavy.

36.  Odišla som študovať jadrovú fyziku vo francúzštine do Francúzska bez toho aby som sa predtým učila francúzsky. Prvý semester mám úspešne za sebou.

37.  Vždy som chcela byť princezná. Vlastne, stále chcem.

38.  Všade kadiaľ chodím zbieram štvorlístky. Už sa mi stalo že som videla štvorlístok aj z pohýnajúceho sa auta. Potom ich suším po rôznych miestach a bežne keď otvorím nejakú knihu, vypadávajú odtiaľ štvorlístky. A áno, mám viac šťastia ako väčšina ľudí na tejto Zemi.

39.  Nedokážem byť ticho, vždy za každý okolností rozprávam. Veľa a rýchlo. Nedávno som po stávke v spoločnosti vydržala byť ticho 5 minút ale stálo ma to veľa sebazaprenia.

40.  Nikdy sa nepýtam na vek chlapov. Teda väčšinou sa nepýtam ale nikdy to nechcem vedieť. Akonáhle je niekto mladší ako ja, má mínusový bod. Škatuľkujem!

41.  Môj otec nie je Slovák. Vraj som po ňom zdedila všetko zlé, napríklad výbušnú povahu a tiež výšku- som vyššia ako väčšina členov rodiny.

42.  Keď som bola malá, mala som úplne blond kučeravé vlasy- vyzerala som ako anjelik. Neskôr mi stmavli a v štvrtej triede na základnej škole som vyzerala najhoršie ako človek počas svojej pozemskej existencie vyzerať môže. Raz to zverejním.

43.  Veľa skúšok som urobila len preto, že som si dopredu natipovala otázky a naučila som sa len tie. Veľa ľudí ma za to neznášalo. Alebo stále neznáša.

44.  Jediný seriál, ktorý som kedy videla celý, všetky série a všetky diely sú KOSTI. Najradšej mám diely s Christopherom Pellantom! Celkom obdivuhodný vrah. Mám ho rada. Bola som smutná, keď ho Booth zastrelil.

45.  Nedokážem si zapamätať mená hercov a tiež nikdy neviem priradiť tvár k menu. Po silných pokusoch mojich kamarátov naučiť ma niečo, viem kto je Bruce Willis. Preto nemám ani obľúbeného herca ani herečku. Teda mám ale neviem, ako sa volajú a vlastne ani ako vyzerajú.

46.  Moje najobľúbenejšie mesto na svete je Ženeva a viem že tam raz budem žiť.

47.  Keď som mala asi 4 roky spadla som do diery v zemi u starej mamy kde mala odložené zemiaky. Na mieste bol ale môj záchranca, ktorý ma v správnej chvíli chytil za nohy a do diery som spadla len hlavou. Z tohto incidentu mi ostala jazva nad hornou perou.

48.  Počas Majstrovstiev sveta v hokeji na Slovensku som bola na všetkých ruských zápasoch, na ruskom tréningu, v ruskej šatni. A v Orange aréne na miestach kde sa bežný smrteľník nikdy nedostane. Na zápasoch som sedela za ruskou striedačkou na schodíkoch, kde sa sedieť v žiadnom prípade nemôže. Dostala som sa na zápas o tretie miesto a tiež aj na finále bez lístka. Z finále som odišla pretože som išla s náhodnými Rusmi do hotela Gate One, fotiť sa s ruskými hráčmi. Som šťastko.

49.  Na strednej škole som si trikrát po sebe zlomila rovnaký prst na ľavej ruke. Po tom ako sa mi to po treťom úraze po polroku zahojilo som dostala na prst modrú ortézu, ktorá vyzerala ako pasca na myši. Polroka som nemohla písať.


50.  Mám najväčšie šťastie na celom svete. Vždy a vo všetkom. Je to ľahké, stačí si nepripúšťať inú možnosť ako tú, ktorú chcem. 

Ja by som bola schopná napísať o mne oveľa viac faktov ale ešte jeden - CHCEM NAPÍSAŤ KNIHUUUUUUU ! :)


















You Might Also Like

12 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST