Ako som v mikrovlnke spálila narodeninový koláč z BILLY

22:54

Dnes je môj deň. Môj najobľúbenejší deň roka. 1. október, moje narodeniny. Práve som sa dostala do veku, o ktorom som vždy vyhlasovala, že bude rokom mojich splnených prianí. Práve preto, že prišiel môj osobný deadline. Znie to, ako keby som práve oslavovala nejakú okrúhlu aspoň 40 - tku, no stále som z mojich spolužiakov a väčšiny kamarátov najmladšia. Nerada hovorím o svojom veku, pretože ľudia radi škatuľkujú iných podľa veku. Musím sa priznať, že to robím tiež. Keď mi niekto povie, že má 18 rokov, bavím sa s ním inak, ako keď povie, že má 25. A ja sa rada tvárim, že mám viac, ako v skutočnosti mám, len preto, aby ma ľudia brali ako staršiu. Vo väčšine prípadov to celkom funguje.
Teraz asi čakáte, že napíšem o šialenej párty a o tom, ako sa neviem poriadne ani hýbať, čo je vlastne čiastočne aj pravda. Ale dôvod je iný ako by sa očakávalo. Pred chvíľkou som sa vrátila zo zubnej pohotovosti a musím povedať, že narodeninový večer som si predstavovala aj inak ako pobytom v zubárskom kresle a následným prikladaním ľadového obkladu na líce. Mám polovicu tváre odumretú a dokážem sa smiať len polovicou úst. Všetci sa mi smejú, že vyzerám ako retardovaná. Som rada, že aspoň niekto sa na tom baví :D Pred troma dňami ma strašne začali bolieť zuby a dnes sa to už naozaj nedalo vydržať. (Nie, nie je to z tej čokolády, ktorú som jedla celý víkend v Prahe, je to len zhoda okolností!). Rada by som povedala, že som včera nič sladké nemala a viem, že som tu včera vyhlasovala, že žiadna čokoláda, nič sladké. ALE ! Zato, že ja mám úsporný režim, neukrátim o sladké mojich kamarátov. Tak som sa pobrala do Billy, kúpila Marlenku, kokosové rezy, jednu sviečku, aby som si mohla niečo priať pri sfukovaní (a jedna stačí, kedže na vyjadrenie počtu mojich rokov, by som potrebovala TRI BALENIA sviečok. PREBOHA!) a šampanské. No a nedaj si, keď už to je na stole. Oslava bola dlhá, alkohol tiekol potokom, zatancovali si, pozreli si vyplastikovanú striptérku (ktorú som tento rok za žiadne umelo prerobené časti tela nechytala :D) a na izbu sme dorazili až niekedy po piatej ráno. Po dvoch hodinách ma zobudila bolesť zubov a po ďalšej hodine znova. Nebola som schopná ísť ani do školy a vzhľadom na to, že som spolužiakom neoznámila, čo so mnou je, usúdili, že nie som schopná dojsť do školy a tak to podali aj ďalej, do uší profesora Nanotechnológií. Chvalabohu že na papieriku z pohotovosti nie je udaná večerná hodina a môžem sa tváriť, že som tam bola niekedy poobede. A že to naozaj nebolo z alkoholu (aj keď sa celkom čudujem :D).
Nebudem tvrdiť, že som dodržala všetky predsavzatia, pretože som nedodržala ani jedno. Pila som alkohol, jedla čokoládu a bolo mi to jedno. Veď narodeninky mám len raz za rok ! Ale teraz už naozaj sľubujem, že od ZAJTRA 2.10.2014 sa začnem naplno venovať svojim snom, pravidelne jesť a makať a hlavne žiadna čokoláda (len kde skryjem tie, ktoré som dostala od kamarátov)! Aby tento rok bol naozaj rokom splnených prianí. Ako minulý rok tak aj tento som si pri sfukovaní sviečky niečo priala. Minulý rok sa mi všetko do bodky splnilo a ja verím, že tento rok to bude rovnaké. Len dúfam, že mi najbližšie dni neprekazí moje plány môj neposlušný zúbok.  

A na záver v hlavnej úlohe znova medová Marlenka. No povedzme si úprimne, čo by to boli za narodeniny bez toho, aby mi niečo nevybuchlo, nezhorelo, neprišla mi výhražná obálka od riaditeľa intrákov alebo  aby som sa nekúpala v nejakej fontáne alebo nekotúľala z kopca pred intrákom. Dnes som sa rozhodla, že dojeme Marlenku, ktorá zo včera ostala. Spolubývajúca mi poradila, ako urobiť Marlenku ešte lahodnejšiu. Dať ju na chvíľku (vraj bol aj udaný presný časový údaj a to dve sekundy) do mikrovlnky. Premotivovane som Marelanku na tanieriku vložila do mikrovlnky a pustila na niekoľko minút. Vrátila som sa do izby a zakecala sa. Z monológu ma vyrušila Katka, keď začala kričať, že nám horí mikrovlnka. Toľko dymu som naposledy videla, keď horela Chemická fakulta v meste a taký smrad, keď som sa naposledy pokúšala niečo variť(tekvicu na kokosovom oleji? :D). Aj 5 hodín po incidente nám smrdí celá izba, polovica chodieb intráku a aj moje vlasy. Nuž, niektorí na narodeniny upečú koláče, torty a rôzne pochúťky. Ja nie som schopná ani ohriať v mikrovlnke koláč z Billy... :)




Chcela by som Vám všetkým poďakovať za nádherné priania ku krásnym narodeninám, za komentáre, ktoré ma neuveriteľne potešili, za všetky Vaše úprimné slová. Som šťastná, že Vás mám. ĎAKUJEM. Bodaj by môj rok bol naozaj taký úžasný, ako ste mi popriali. ĎAKUJEM :) A sľubujem, že už nikdy nebudem nie len piecť ale ani už upečené nebudem zohrievať v mikrovlnke :D 

Giveaway vyhlásim až zajtra, pretože dnes mám nejaké problémy s internetom a na telefóne sa všetko robí ťažšie. Snáď mi to odpustíte. Idem sa skúsiť konečne vyspať, pretože zajtra mám od rána školu, ale ak sa zobudím zase na bolesti, zrejme si urobím voľno aj zajtra :)


You Might Also Like

11 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST