Z novej epizódy: Raz budem krásna !

20:53

Ani som si to nestihla uvedomiť a prešli dva týždne od posledného príspevku na blogu. Mám pocit, že čas sa nejako zrýchlil a len sa zobudím a zase je večer a idem spať. Mám toho v poslednej dobe veľa, robím viac vecí súčasne a ako to bežne chodí, keď sa snažíte robiť naplno viac vecí, niekde to zákonite zlyhať musí. A u mňa to zlyhalo práve tu na blogu. Čo by som osobne mohla brať ako celkom dobrý úspech, lebo inokedy to na plnej čiare zlyhávalo práve na škole. No tento - krát som sa na školu nevykašlala úplne a začala som pracovať na diplomovke ! Už celkom aj viem, o čom to bude (to sa mám zase čím chváliť :D). Ale ja sa polepším aj čo sa blogu týka a okrem bežných článkov, ktoré som písala doteraz, začnem písať aj o niečom novom. 
V poslednej dobe som často - krát písala tu a aj na Facebook - u príbehy z mojej obľúbenej epizódy ,,Kedy konečne dostanem rozum". Musím povedať, že moje zážitky ste si podľa čitateľnosti ale aj komentárov, celkom obľúbili. Rozhodla som sa, že Vám budem písať príhody, postrehy a rady aj z novej epizódy "Raz budem krásna.". Toto bude o niečom úplne inom ako prvá epizóda. Žiadne šialené príhody (aj keď, pri mne človek nikdy nevie), žiadne alkoholické párty - tie sú úplne zakázané. Len drina, prísny režim, litre potu a verím, že na konci pocit víťazstva. Budem Vám písať o mojej premene, cvičení, zdravom jedle a o plnení môjho veľkého sna. Táto epizóda je skôr pre slečny, ktoré sa tiež snažia so sebou niečo urobiť, alebo by chceli, no nevedia ako, neveria si. A tiež pre tie, ktoré "nikdy neschudnú lebo..." lebo proste neveria, že to dokážu a že sa to dá. Ale keď to dokázali toľkí pred nami, prečo by sme to my nedokázali? A toto by som si mala nalepiť nad posteľ !
Čo je dôležité napísať je to, že vôbec NIE SOM odborník na cvičenie ani zdravú výživu, toto sú len moje skúsenosti a moje rady. Moja cesta za veľkým snom. :) 
Dlho som rozmýšľala, či sa chcem deliť o svoje skúsenosti a ísť v podstate s ,,kožou na trh", ale jedna vec ma presvedčila. Ak zlyhám, každý to bude vedieť. A to je ďalšia celkom veľká motivácia :)
 Dnes Vám na úvod napíšem len také všeobecné veci a od nasledujúceho článku z tejto epizódy to bude už konkrétnejšie. Napíšem Vám konkrétne cviky a tiež konkrétne jedálníčky a recepty (no neviem či niečo z toho čo si pripravujem môžem nazvať takto vznešene, ale dajme tomu :) ). Verím tomu, že moje skúsenosti budú dobrými radami pre niekoho, kto chce zmeniť seba a svoj životný štýl. 
Ako som spomínala v poslednom článku, začala som chodiť na crossfit a už po tak krátkej dobe môžem povedať, že je to to najlepšie čo som pre seba urobiť mohla. Po nejakých 10 tréningoch, ktoré som zatiaľ absolvovala sa cítim oveľa lepšie ako kedykoľvek predtým. Všetko oblečenie mi je veľké a už vlastne ani nemám čo nosiť. (Nechcel by niekto kúpiť celú skriňu oblečenia? :D )
Síce ma stále všetko bolí a výťahom chodím aj zo suterénu na prízemie, musím povedať že to stojí zato. Každý deň sa radšej a radšej pozerám do zrkadla. Veľmi rýchlo som sa naučila, že v tomto svete neexistujú slovné spojenia ako "ja nevládzem", "dnes už nie" alebo "toto robiť nebudem". Keď porovnám tieto tréningy s mojim doterajším cvičením, mám pocit, že som nikdy nič dokopy v tom fitku nerobila. Keď odchádzam z crossfitu, ťahám nohy za sebou, nedokážem udržať telefón pri uchu a po príchode na izbu padnem mŕtva do postele. Ráno sa nevládzem postaviť, ale po hlbokom nádychu idem cvičiť znova. A presne také niečo som potrebovala. Sama by som sa nikdy nedonútila robiť 40 minút bez prestávky na striedačku drepy, brušáky, výpady, kliky, výstupy na box a medzitým behať. Ale tam musím, lebo v momente keď zastanem je pri mne tréner a to, že slovo "nevládzem" on nepozná, som už hovorila. Pri každej sérií mám tak v polovici pocit, že ak urobím ešte jedno opakovanie, na mieste odpadnem a už ma odvezie len čierny voz a na mojom hrobe bude visieť tabuľa ,,Chcela byť krásna". Ale myslím, že práve toto je cesta, ako byť krásna :) Najväčšou motiváciou pre mňa je pohľad na ženy, ktoré na crossfit chodia dlhšie. To sú postavičky hodné závistlivého pohľadu, bez gramu tuku. A vždy keď nevládzem bežať a nevládzem sa po zbabranom kliku odlepiť zo zeme si spomeniem na to, aká budem, ak to nevzdám. A hlavne, aká budem, ak sa okamžite nepostavím a nebudem pokračovať. Je to ťažké a asi to nikdy ani ľahšie nebude, lebo vždy keď niečo dokážem a zvládnem celú sériu, dostanem vyššiu váhu. Ako na jednom tréningu povedal tréner: ,,Bolí to, bude to bolieť, ale o tom to je. Bolieť to má a vždy to bolieť bude. Ale bude to stáť zato." A keď vidím, čo to so mnou urobilo po dvoch týždňoch, musím uznať, že asi má pravdu. Ale aby som nezavádzala, nie všetko je len crossfitom. Okrem týchto tréningov chodievam aj do fitka. Snažím sa čo najčastejšie zaraďovať do ranných rituálov aj návštevu fitka a hodinové kardio, ale nie každý deň to stihnem. Žiaľ, stále musím chodiť aj do školy.. :D Že ako to stíham? Jednoducho, idem skôr spať a ráno skôr vstanem (skôr neznamená o 10- tej, vtedy som už z fitka naspäť). Že to so školou/ prácou nestíhate, lebo....? Výhovorka. Ako všetko ostatné, prečo by ste nemohli začať a niečo pre seba urobiť. Tiež by som to nestíhala, keby som spala 12 hodín denne a každý de si pozrela 8 dielov Simpsonovcov. Ale máte pravdu, je jednoduchšie celé dni sedieť v izbe, ľutovať sa a napchávať sa čokoládou, keksíkmi, cukríkmi, koláčikmi a sťažovať sa, že na to nemáte čas. Však presne to som dlho robila aj ja. S pomyslením na to, že to nikdy nezvládnem a nikdy si žiaden veľký sen nesplním, Jasné, že by som si dala tiež. Veď milujem sladké. Ale nedám si. Už nie. Pretože raz chcem byť krásna :) 




You Might Also Like

4 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST