Čo ženu naučí život v mužskom svete

10:11

Najpodstatnejšia a najviac osobnosť formujúca časť môjho života sa odohrávala počas vysokej školy. Vysokej školy, kedy som sa pohybovala výhradne v spoločnosti chlapov. Veľmi dlho som nemala žiadnu kamarátku a spolužiačku len v prvom ročníku. Dokonca ani vo Francúzsku, kde som predpokladala, že ako krajina s najväčším počtom jadrových elektrárni v Európe bude mať nie len podstatne viac študentov jadrovej fyziky, ale rovnako aj viac žien. Bol to však omyl. Zase samí chlapi, jedine na jednom predmete som mala spolužiačku, no o tom, že to je žena som sa dozvedela až v druhom semestri. Pomerne netypická Francúzka.
Život v čisto mužskom kolektíve ma naučil veľa. Veľa mi toho do života dal. Nie len, že som sa miestami správala ako chlap, ale začala som HLAVNE ako chlap myslieť. A to mi často hovorí mamina, že to, že myslím ako chlap je jediná vec, ktorú v reálnom živote dokážem z toho všetkého, čo mi vysoká škola dala, využiť. Kamarátky za mnou začali chodiť s prosbami o preklad z ,,reči chlapov" do ,,reči žien. ,,Čo tým ten chlap myslí? Ako to chápeš, Ty ako chlap?". Čo mi na jednej strane samozrejme lichotí, poradiť viem dokonalo. Ale len iným. U mňa zlyhávajú dôsledky znalosti mysle chlapa celkom očividne. Som proste teoretik, aplikovať znalosti do praxe mi zatiaľ robí trocha problém.
Panebože, kam tento svet speje, keď iné staršie a skúsenejšie ženy si po radu v medziľudských vzťahoch chodia ku mne? Ku mne, najväčšiemu tragédovi na poli medziľudských vzťahov. Niekomu kto aj z úplne neškodnej veci, z obyčajného hodinového rande na káve dokáže urobiť katastrofu prvej kategórie umocnenú na entú.  
Človek by si mohol myslieť, že veľké rozdiely medzi myslením dvoch jedincov druhu Homo sapiens tam nebudú, no opak je celkom zdrvujúcou pravdou, ktorá otriasa svetom mužov aj žien celkom zásadne.
Väčšina chlapov uvažuje celkom JEDNODUCHO. Základné súvislosti. To absolútne nemyslím v zlom. A to by si ženy mali uvedomiť. Keď chlap niečo povie, väčšinou presne to isté aj myslí. Keď žena povie nie, to môže byť pokojne áno, nechaj ma na pokoji znamená úplný opak. Základom je to, že je potreba si uvedomiť, že žiadna z logických súvislostí, ktoré dokáže žena vo svojej hlave a s dávkou šialenej fantázie vyplodiť, pravdepodobne nebude pravda. A chlapa by podobné spojenie súvislostí v živote nikdy ani len nenapadlo. Ak si myslíte, že je niečo absolútne jednoduché a to odpoveď na Vašu otázku nebude, verte mi, že práve to je tá správna odpoveď. Prestaňte komplikovať! A rada pre mňa: Nikoleta, Ty HLAVNE prestaň komplikovať!  
Pred pár dňami som bola na psychotestoch u jednej psychologičky. Postupne mi ukazovala rôzne obrázky, na ktorých boli nakreslené jednoduché situácie. Chlapec sediaci pri stole so smutným výrazom a husľami položenými pred sebou. Chlap so ženou sediaci na kresle. Pani v miestnosti so stolom a komodou. Mojou úlohou bolo za 5 minút ku každému obrázku vymyslieť čo najviac dramatický príbeh. Čo sa tam deje, čo sa dialo predtým a ako to skončí. Čo som ja dokázala všetko vymyslieť, bolo až neuveriteľné. Niektoré myšlienkové pochody a na prvý pohľad absolútne nemožné súvislosti prekvapili aj mňa samú. Ale oveľa menej než psychologičku, ktorá mala so mnou česť prvý krát.
A presne toto robí každá žena (možno nie až tak extrémne ako ja, ale celkom podobne). Komplikuje, dedukuje, domýšľa, vymýšľa, spája a znova odpája súvislosti, plodí nezmysly a prichádza ku záverom, o ktorých keby chlap vedel, zatočí sa mu hlava. V skutočnosti je oveľa jednoduchšie pochopiť jednoduchý svet chlapov nám ženám, než by oni mali pochopiť ten náš.
Chlap myslí na A, povie A, chce A. Žena myslí na A, povie B, chce C, dúfa v D, ale uvažuje aj na E a F. Nie je dôležité, či dostane A, B, C, D, E alebo F, pretože v tú chvíľku už chce G.

Tu je pár príkladov zo života, kedy ženské chápanie mužskej logicky zlyhalo celkom zásadne. 

Chlap vo vzťahu povie: ,,Bývame od seba ďaleko" a myslí: ,,Mali by sme začať spolu bývať." Žena počuje: ,,Chcem sa rozísť, nemá to zmysel."
Chlap po zložení komplimentu od ženy povie: ,,Nepreháňaj." Chlap myslí: ,,Nepreháňaj" prípadne by to rád počul znova. Žena myslí: ,,Nemá o mňa záujem."
Chlap povie: ,, Vyzeráš dnes krásne." Myslí: ,,Vyzeráš dnes krásne." Žena počuje: ,, Včera a predvčerom a deň predtým a minulý týždeň a pred polrokom a vlastne vždy okrem dneška si bola úplne príšerná a škaredá."
Chlap neodpíše na správu celú noc, pretože spí. Žena začne o druhej ráno vyvádzať, obvolávať všetky kamarátky, že má určite inú a pomaly sa psychicky zrúti pri predstave, čo láska jej života práve robí.
Chlap povie: ,,Neschudla si nejako?" myslí: ,,Neschudla si nejako?" Žena počuje: ,,Včera a predvčerom a deň predtým a minulý týždeň a pred polrokom a vlastne vždy si bola tučné prasa so zadkom ako kombajn."
A najtypickejší príklad všetkých dôb, ktorý kedysi koloval internetom a vystihuje všetko asi tak na 100%. Chlap leží na posteli a pozerá na strop. Vedľa neho leží žena a v hlave jej rotuje milión myšlienok. ,,Na čo asi myslí? Prečo nič nehovorí? Má ma vôbec ešte rád? Asi nemá, inak by niečo povedal! Stále je ticho. Určite sa so mnou nechce rozprávať. Už ho asi nebavím. Určite ma už prestal mať rád. Možno mu nechutila večera. Som nanič kuchárka! Už mu nikdy neuvarím! Nevďačník jeden."
Chlap: ,,Ako to tá mucha robí, že chodí po strope a nespadne?!" 

A toto všetko Ťa naučí čisto mužská spoločnosť:

1. Vieš presne o čom sa chlapi rozprávajú na miestach, kde sa bežne ženy nedostanú. Pánske jazdy, hokejové zápasy, pivko po práci, pánske záchody (kratšie rady samozrejme!). Všade chodíš s nimi, pretože Ťa vlastne ani ako ženu neberú. Nemá zmysel sa správať medzi nimi ako dáma. Ty ňou pre nich rozhodne nie si.

2. Pravidelne sa budeš zúčastňovať všetkých tých rozhovorov, ktoré sú pre ženy absolútne tabu. O ženách, sexe, masturbácii a veľkých hovienkach.

3. Nemá zmysel očakávať čokoľvek ako pochvalu, prípadne ocenenie dobrého vkusu. Oni si to nevšimnú. Nevšimnú si ani keď prídete s inou farbou vlasov. V horšom prípade si absolútne nič nevšimnú. V tom lepšom si všimnú, že je niečo iné, ale ani za nič neprídu na to, čo konkrétne to je. Ak prídete domov s vlasmi kratšími o 5 centimetrov, netrieskajte dverami a nezamykajte sa v kúpeľni s myšlienkami, že Vás ten Váš už určite nemá rád, že má určite inú, lebo si nevšimol tú zásadnú zmenu vo Vašom vzhľade. Nevšimol, pretože mu to je úplne fuk.  

4. Pravidelne sa budete dostávať do ťažko riešiteľných situácii. Pre mňa je celkom bežné správať sa ku kamarátom, rovnako ako ku kamarátkam. Kamarátstvo medzi rozdielnym pohlavím je v mojom svete tá najbežnejšia vec a vôbec mi nepríde divné zavolať kamaráta na obed / večeru / do kina / na kafe / pokecať a nonstop sa na neho usmievať, bez toho, aby som mala nejaké postranné úmysly. Nedávno som kamaráta zavolala do kina na 50 odtieňov temnoty, pretože všetci na to odmietli so mnou ísť. Povedal, že uvidí. Večer ma od neho čakala správa, že nakoniec nepôjde, pretože sa necíti na vzťah a vyhovuje mu, že je sám. Skoro ma ranila mŕtvica. A toto ťažko vysvetlíš. Chlap si povie ,,Jasné, jasné, len si to odmietnutie musí nejako pred sebou ospravedlniť."

5. Vysvetliť partnerovi, že všetci tí kamaráti sú fakt len kamaráti je často nadľudský výkon. Budete potrebovať niekoho, kto Vám bude 100% veriť, prípadne dávku obrovskej trpezlivosti na neustále vysvetľovanie toho, ako to v skutočnosti je. A že to fakt nie je tak, ako to vyzerá.

6. Ak disponujete nejakým logickým myslením, v čisto ženskej spoločnosti sa ho naučíte vypínať. A za to môžem byť chlapom vlastne vďačná. Vybrať si kedy budete žena a kedy ,,chlap" nie je nikdy na škodu veci. Akonáhle sa snažím aplikovať logické myslenie v ženskom svete, dostávam sa do absolútne neriešiteľných situácii.

7. Fakt, že chlapi pomenujú všetky odtiene červenej, ružovej, fialovej a oranžovej slovom ČERVENÁ, treba proste len prijať. Popritom rozdiel vo vlnových dĺžkach červenej a napríklad fialovej je celkom značný. Nemá zmysel im hovoriť o cyklámenovej, fuchsiovej alebo magente. Tiež nazývať farby názvami niečoho, čo sa normálne konzumuje. Marhuľová či lososová. Marhuľa  a losos je pre nich jedlo, rozhodne nie farba. 

8. Úplne zabudnete na ohováračky poza chrbát, rôzne klebety a podobne. To chlapi nerobia (väčšinou). A ak sa raz znova ocitnete medzi ženami, budete mať pocit, že ste asi z inej planéty. A ono to tak vlastne trocha aj je. 

9. Neznášajú Vás všetky priateľky kamarátov, pretože sú to normálne ženy, ktoré informáciu o existencii kamarátstva medzi rozdielnym pohlavím kategoricky odmietajú a odmietajú čo i len pomyslenie na to, že by to vôbec mohlo existovať. Pre ne budete navždy hnusná mrcha, ktorá im chce ukradnúť chlapa. A nebudú si to myslieť len ony, ale aj ich kamarátky a kamarátky ich kamarátok. A absolútne nebudete chápať, prečo na Vás pozerajú medzi prsty a hádžu porcelán o stenu a seba o zem, keď ich drahý ide na pivo po práci s kamošmi, medzi ktorými ste aj Vy. A nedajbože pánske jazdy. To je kapitola sama o sebe. Zákonite s nim musíte spávať. A ešte s tými všetkými ostatnými, všakže.

10. Neodporúča sa do niektorého z kamarátov zamilovať. Pravdepodobne Vás berie ako chlapa. A ak neberie, pravdepodobne sa zamiluje on. Situácia rovnaká, len naopak.

11. Naučíte sa (alebo aspoň čiastočne pochopíte), že vo svete všetkých chlapov sex = sex a láska = láska. Neprekvapí Vás to, že jeden chlap dokáže súčasne udržiavať dva vzťahy, kde v jednom má lásku a v druhom sex. Pre nich sú to dva rozdielne vesmíry, ktoré keď sa stretnú je to fajn, keď nie, je to realita. Pre ženu však platí, že láska = sex, sex = láska. A mať s jedným chlapom lásku a s druhým sex je absolútne nemysliteľné. Čím skôr to pochopíte, tým lepšie.

12. Konečne zistíte, čo si chlap na žene vždy všimne ako prvé. Z odpočutého viem, že zadok a kozy sú na tom tak približne 50:50. Správne, žiadne očí. Občas úsmev. Skúste sa opýtať toho Vášho, či vie, akú máte farbu očí. Šanca, že trafí správnu farbu je ale vzhľadom na tri farby (ktoré dokáže pomenovať) ľudskej dúhovky ale celkom veľká. No tá, že to fakt vedel, podstatne menšia.  

13. Neprekvapí Vás zistenie, že by sa s Vami v podstate hociktorí (budeme predpokladať že nezadaný) z kamarátov rád vyspal. Však keď už s Vami trávi toľko času. Neprekvapí Vás ani to, keby na to vo svojom živote absolútne ani len nepomyslel. Berie Vás predsa len tak nejako inak.     

14. Aj v mladom veku Vás u chlapov neprekvapí vôbec nič. Väčšina žien si tým všetkým musí prejsť. Prečítať milióny lesklých časopisov, počúvať rady starších, učiť sa metódou pokus - omyl. Vyskúšať, zažiť, popáliť sa, nepochopiť, myslieť si že pochopila, nepochopiť ešte viac. A ku všetkému dojsť tak o 20 rokov neskôr, než by v skutočnosti potrebovala.  Vystavovať sa intenzívne mužskej spoločnosti niekoľko rokov vkuse je škola života a naučí oveľa viac než čokoľvek iné, rokmi overené. A viete ako sa hovorí - ako sa najlepšie naučíte cudzí jazyk? Nie učením na kurzoch, ale v prostredí, kde sa tým jazykom hovorí. A toto vlastne cudzí jazyk je, aj keď na prvý pohľad znie celkom rovnako.

15.  Kamarátky Vám budú neustálu prítomnosť chlapov závidieť. Teda, ak vôbec nejaké kamarátky máte. Keby však vedeli, že sa dokážu polhodinu rozprávať o veľkých hovienkach, asi by svoju závisť prehodnotili.

16. Po nejakom čase bude pre Vás spoločnosť samých žien veľmi vyčerpávajúca. Budú riešiť veci, z ktorých Vám takmer praskne hlava. Ale niekedy nezaškodí, počuť to aj z inej strany. Hlavne čo sa medziľudských vzťahov týka. Uvidíte, ako sú v tom, čo si myslia o mužskom myslení a chápaní sveta totálne mimo. A občas vymeniť masturbáciu a hovienka za rozjasňovače tváre a sťahovacie silonky nie je vždy na škodu.

Aj keď som si niekedy trhala vlasy a zúrila nad tým, aké to je s nimi ťažké, teraz mám na všetko úplne iný pohľad. Lebo vyberať si kedy budem rozmýšľať ako žena a kedy ako chlap je fakt asi najlepšia vec, ktorú ma vysoká škola pre reálny život naučila. Tie maminky majú holt vždy pravdu :)






Majte sa krásne a skúste občas myslieť trocha jednoduchšie (povedal najväčší komplikátor najjednoduchších situácii na svete)
Vaša






You Might Also Like

3 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST