Tak ahoj, 2017!

17:57

Tak a je za nami. Rok 2017. Posledné mesiace som mala pocit, že vôbec nebol dobrý, že som bola akosi stále smutná. Ale počas spomínania na všetky dôležité momenty uplynulého roka som prišla na to, že on bol vlastne úplne úžasný!
Každý kto ma pozná vie, že ja Silvestre prežívam strašne. Vždy plačem, pretože nikdy nechcem aby skončil starý rok a aby prišiel nový. Tentokrát to ale bolo iné. S rokom 2017 som sa lúčila veľmi pokojne, bez sĺz. A to aj napriek tomu, aký dobrý bol. Asi prvýkrát som o polnoci neplakala! Stále som mala strašne dobrý pocit z toho, čo je pred nami. Z roku 2018!
A viete čo charakterizovalo môj rok 2017? Jedna múdra vetu, ktorú som si hovorila vždy vtedy, keď som mala pocit, že je predo mnou neprekonateľná prekážka. Že je niečo až príliš nedosiahnuteľné, že niečo nedokážem. VŠETKO JE MOŽNÉ, LEN NEMOŽNÉ TRVÁ TROCHA DLHŠIE.
A to si hovorte vždy, keď budete mať pocit, že niečo nedokážete. Pretože čomu veríte, to dokážete.
A mne sa v tomto roku splnil jeden z tých najväčších snov! Ale to asi viete. Počas tohto roka som sa niekoľkokrát kompletne stratila, ale zase našla. Niekoľkokrát som v priebehu 24 hodín otočila celý môj život hore nohami. Urobila som toľko obrovských rozhodnutí a zmien.
Zistila som, že najdôležitejšia vec v mojom živote je rovnováha. Asi by mi nikdy nenapadlo, že taká samozrejmá vec, za akú rovnováhu všetci berú, sa stane takým obrovským problémom v mojom živote. Je to ako so zdravím. Kým ho máte, nevnímate to. Neberiete ho ako hodnotu. Ale ak absolútne stratíte rovnováhu a misky váh sa kývu ako v obrovskom vetre, až vtedy dokážete pochopiť, ako skutočne dôležitá rovnováha je. A nájsť či vytvoriť ju je ťažšie ako čokoľvek iné. 
Hľadala som sa každý jeden deň. Stále som rozmýšľala nad tým, aká je moja cesta, kde je moje miesto a kto vlastne som. Stále nemám pocit, že som našla odpovede na moje otázky, no pred pár dňami som Peti povedala jednu múdru vec a s tou vstupujem do nového roka. Nájdeš, keď prestaneš hľadať. Ale musíš veriť, pretože inak nenájdeš už nikdy nič.



Toto sú najdôležitejšie okamihy roku 2017:

JANUÁR:

NÁVRAT K CVIČENIU
Po novembrovom úraze zase začínam cvičiť a som tak strašne šťastná. Síce som stále strašne obmedzená a veľa vecí nemôžem robiť, pomaly začínam konečne behať. Nikdy som si viac nevážila tak predtým samozrejmú vec, akou to, že môžem chodiť je.

ON
Stretávam sa s človekom, ktorý je na mňa veľmi zlý. Hovorí mi, že som škaredá, že každá žena na ulici je krajšia ako ja a že musím schudnúť. Robím preto všetko, teší ma každý malý krôčik, no on ma vôbec nepodporuje. Som z toho smutná, no na jednej strane aj rada, mám obrovskú motiváciu. Dokážem mu, že budem zase krásna.
Ochoriem a ležím v posteli so zápalom priedušiek. Pýta sa ma, či teraz kvôli mojej chorobe bude musieť čakať dlhšie na to, kedy konečne schudnem. Moja psychika sa rozpadá na milióny kúskov. 

AKROJÓGA
Na mojom zozname snov svieti absolvovanie kurzu Akrojógy. Po dlhom prehováram ide so mnou Peťa, no po prvých 10 minútach vyzerá že ma zabije, hovorí že ma nenávidí a zaprisaháva sa, že sem so mnou už nikdy nepríde. Ja si to celkom užívam.

MOJE PRINCEZNÉ
Na konci decembra som navrhla moju prvú kolekciu tričiek a teraz ich ideme fotiť.  S mojimi dvoma princeznami - Peťou a Markét. Síce mám členok stále zatejpovaný, no po tak dlhej dobe mám na nohách zase lodičky. Užívam si to s činkou nad hlavou a plním si ďalší sen. Odfotiť sa s niekým, kto si oblečie tričko, ktoré ja navrhnem.


FEBRUÁR:

ABSOLÚTNE ŠŤASTIE
Dala som sa ako tak psychicky dokopy a na február mám v pláne veľké veci. Hneď prvý februárový deň sa budím strašne skoro ráno s pocitom, že dokážem absolútne všetko. Celý mesiac mám úplne nevyčerpateľnú energiu, nepotrebujem vôbec spať, cvičím dvojfázovo, ráno chodím behať a večer makám na crossfite. Ale tak ako nikdy. Výrazne si zvyšujem všetky PRka, robím svoj prvý zhyb, toes to bar aj doubleunder! V stave absolútnej eufórie zo svojich výsledkov sa registrujem na Crossfit Games OPEN.  
Tréner sa ma pýta, či niečo beriem, alebo v tom je chlap. Ani jedno, ani druhé. Som tak šťastná ako ešte asi nikdy a každý deň si plním jeden malý sen za druhým. Vtedy ešte netuším, že dôvodom tohto úžasného stavu je nerovnomerné rozmiestnenie neurotransmiterov v mojom mozgu.


DOKTORÁT
Tak ako ma ale tešia moje výsledky v športe, rovnakou mierou ma deptá to, čo sa deje v škole. Nech sa s tým akokoľvek snažím bojovať, do školy chodím s nechuťou a som tam tak strašne nešťastná. Spisujem si plusy a mínusy a prichádzam na to, že to, prečo som si chcela urobiť doktorát mi výskum v BNL v New Yorku nikdy nenaplní. Navyše je to celé oveľa viac vzdialené od toho, čo som vyštudovala, ako som si myslela a baví ma to stále menej a menej. Chcem sa na to vykašlať.
Idem na výstavu CERNu s ľuďmi zo školy, porozprávať stredoškolákom niečo o tom, čo sa v CERNe robí. Uvedomujem si, že toto je to, čo chcem. Že tam som skutočne šťastná. Že CERN bol predsa vždy môj sen.
Dohadujem si stretnutie s mojim školiteľom, kde mu hovorím o úplne všetkom, čo ma trápi. A že sa už do Ameriky nechcem nikdy vrátiť. Skutočný dôvod zatiaľ okrem mňa nevie vôbec nikto. Môj školiteľ mi dáva čas na to, aby som si našla nového školiteľa, ktorý bude viesť môj doktorát v CERNe. Na jednej strane som strašne šťastná. Na druhej neviem, či to ešte má zmysel. Dávam tomu ale šancu. 

CROSSFIT GAMES OPEN
Každú nedeľu sa u nás v gyme konajú Crossfit Games Open, na ktoré som sa prihlásila. Pri každom workoute prekonávam samú seba a po každom výkone som na seba strašne hrdá. Po piatom kole mi je trocha smutno, že to končí. No na druhej strane som celkom rada. Pri treťom kole ma začalo celkom nepríjemne bolieť lýtko. Musím si trocha oddýchnuť.


DOMINIKA
Na Valentína absolvujem svoje prvé rande na slepo. Z Instagramu. S úžasnou Dominikou, ktorá v najbližších mesiacoch niekoľkokrát môj život správne nasmeruje. Ako strašne som za ňu vďačná! Je pre mňa veľkým vzorom, učí ma toľko vecí, zažívame spolu toho veľmi veľa a zoznamuje ma s úžasnými ľuďmi. Napríklad s Neli, ktorá sa stáva tiež mojou úžasnou kamarátkou. Bože, ako strašne som s nimi šťastná!



JIRKA
Niekedy v tomto čase v gyme spoznávam Jirku, ktorého po tom, ako ma všetci odmietli, volám do kina na 50 odtieňov temnoty. Odmieta tiež, vraj vzťah nehľadá. Som vydesená a snažím sa mu vysvetliť, že išlo iba o film. Vtedy ešte ani len netuším, že tento človek sa stane mojim najúžasnejším kamarátom, ktorého budem nekonečne zbožňovať.


VNITROBLOCK
S Peťou sme v Prahe objavili jedno čarovné miesto. Volá sa Vnitroblock a je len 5 minút od nášho gymu. Sľubujem, že sem budem chodiť už na každé rande.


ZLYHANIE?
Môj dokonalý mesiac pomaly končí a ja mám pocit, že som si splnila úplne všetko, čo som chcela. Neporušila som režim ani jeden jedinký krát, jedla som úplne vzorovo a za 28 februárových dní som bola 28 x na crossfite a 10 x behať. Mám znova veľkosť S ako pred misskou a to maximálne šťastie cítim v každej jednej bunky svojho tela. Keby to len ON videl!
Posledný 28.deň sa ale cítim zle, kašlem, mám teplotu a strašnú chuť na sladké. Pred tréningom si v kaviarni kupujem malý kúsok banánového chleba, pretože mám pocit, že nemám energiu ani na to, aby som na tréning vôbec došla. Odcvičím to s veľkými problémami a cestou domov ma ničia výčitky. Banánový chlieb bol mimo režim, banánový chlieb som nemohla zjesť. Ale ja som to urobila! A keď som mohla to, už je to jedno, už môžem všetko. Zlyhala som, všetko je v háji. V obchode si nakúpim všetko na čo mi padnú oči a čo som si celý mesiac odopierala. V stave úplného odpojenia logiky tie hory jedla doma zjem za pár krátkych chvíľ, úplne sa zosypem a zaspávam so slzami v očiach a pocitom, že som úplne nanič. 

MAREC:


PSYCHIATRIA
Prvý marcový týždeň ležím v posteli a zo záchvatov prejedania sa nedokážem dostať. Nejde to. Je to silnejšie ako ja. Cítim sa tak strašne slabá. A za krátkych 10 dní naspäť priberiem všetko to, čo som za dokonalý január a február zhodila. Mám pocit, že sa mi zrútil celý svet. Uvedomujem si, že tieto stavy sa stále len zhoršujú a zhoršujú a že sama s tým nedokážem bojovať. Neviem čo mám robiť a tak dvíham telefón a objednávam sa na psychiatriu. Diagnóza? Porucha príjmu potravy a bipolárna afektívna porucha. Nie som slabá, som chorá. Konečne začínam chápať tým šialeným výkyvom nálad, ktoré som mala posledného polroka. Dostávam lieky a nikto v mojom okolí, komu som o tom povedala nechce veriť, že by mi niečo mohlo byť. 

BEHANIE
Hneď, ako sa dám psychicky ako tak dokopy, začínam behať. Na svojom zozname snov mám jeden, ktorý hovorí o tom, že musím celý jeden mesiac začínať alebo končiť deň behom. Po prvých 7 dňoch ma ale začína nepríjemne bolieť lýtko a ohlasuje sa bolesť spred niekoľkých týždňov. Dávam si na pár dní pauzu, no vždy, keď sa k behaniu znova vrátim, bolí to znova a stále viac. 

ĎALŠIE INSTARANDE
Idem na ďalšie instagramové rande. Tentokrát s Karolínou. Druhý človek z môjho online sveta a tak úžasný. Kaja robí výživovú poradkyňu a keď jej opisujem jedálniček môjho posledného roka, chytá sa za hlavu. Snaží sa mi vysvetliť, ako musím jesť a opisuje mi svoj spôsob vyliečenia sa z PPP. Počítanie makier. Avšak pre mňa je momentálne úplne nepredstaviteľné, aby som začala normálne jesť sacharidy. 



RODINNÁ OSLAVA
Čaká ma obrovská skúška trpezlivosti. Veľká rodinná oslava. Hory jedla a koláčov. Posledné roky boli rodinné oslavy pre mňa obrovským strašiakom. Nikdy som to nezvládla. Prvý krát ale idem na rodinnú oslavu s tým, že v tom nie som sama. Mamina o všetkom viem a celý čas stojí pri mne. Zvládla som to. Vo vlaku cestou do Prahy som taká šťastná. Niečo podobné som posledné roky neustála ani raz. 


MÁNIE
Keď už konečne viem veci pomenovať viem, že to čo prišlo, je ďalšia bipolárna fáza. Kladná. Znova je všetko možné, svet úplne dokonalý a ja schopná úplne všetkého. Spávam dve až tri hodiny a chodím behať ráno aj večer, pretože mám toľko energie, že neviem, čo s ňou. Na dlhú dobu ale posledná. Lieky od psychiatričky po mesiaci začali účinkovať a mne začína byť všetko jedno. Zjem čokoľvek, nemám žiadne výčitky a prestávam byť taký šialený perfekcionalista ako predtým. Mám pocit, že to nie som ani ja.

NOVÁ DOMÉNA
Kupujem si novú doménu a z nikoletavujisicova.com prechádzam na breaktherules.sk. Som nadšená. V momente, ako sa začnem hrabať v nastaveniach domény, blog prestáva fungovať a nejde ďalších celých 18 hodín. V noci nespím a zúrim. Počet za deň návštev? 0.


APRÍL:

BLOGER ROKA
Prvý aprílový deň začína nový ročník Blogera roka. Na pikniku z crossfitu nenápadne oznamujem kamarátom, že súťaž plynie už niekoľko hodín a mňa zatiaľ nikto nenominoval. Peťa sa chytá iniciatívy a ja som tak šťastná, že svoj blog zase vidím medzi kandidátmi na ten prestížny titul. Celý mesiac sa držím na prvom mieste, ale týždeň pred ukončením hlasovania ľudí o prvenstvo prichádzam. Po mesačnom hlasovaní postupujem do finále z úžasného druhého miesta. 

MAKRÁ
Odkedy mi Kaja povedala, že sa z PPP dostala práve touto cestou, skúšam počítať makrá tiež. Nejde to a trvá mi niekoľko týždňov, kým si to všetko dokážem v hlave sama urovnať. Prestávam s jedlom bojovať, začínam znova jesť sacharidy a snažím sa v jedle nájsť dávno stratenú rovnováhu. Ku káve si dám koláč a nemám absolútne žiadne výčitky. Vďaka makrám mám všetko pod kontrolou a už niekoľko týždňov som nemala vôbec žiaden stav ,,odpojenia logiky".

VŠEJADERNÁ FÚZIA
Moja škola organizuje každoročný ples. Beriem so sebou Peťu a mám v pláne si dnešný večer naplno užiť. Na mieste ale mám úplne rovnaký pocit ako v škole. Že tam vôbec nepatrím a že ma tam nikto nemá rád.


VEĽKÉ ROZHODNUTIE
Po dvoch mesiacoch hľadania školiteľa, premýšľania nad mojim životom a prehodnocovania prichádzam k tomu, že CERN síce vyrieši to, že nemusím cestovať do Ameriky, ale nevyrieši to, že v škole nie som šťastná a že jediný plus - že CERN bol môj sen, zasypáva neporovnateľný počet mínusov. Nemám rada programovanie, nebaví ma celé dni nad tým sedieť a nemať okrem školy žiaden iný život. Celé mi to uľahčí skutočnosť, že dvaja potenciálni školitelia, ktorých som oslovila ma od doktorátu odhovárajú. Som rozhodnutá. Doktorát nie je cesta môjho šťastia. Aspoň teraz nie. 

NA DEŇ PSYCHIATRIČKOU
Mesiac ukončujem ďalším sociálnym experimentom. Tentokrát prvýkrát v reálnom offline svete. Síce s chlapom zo zoznamky, ale reálne v kaviarni. A s trocha inou identitou. Článok má obrovský úspech a mne robí obrovskú radosť to, že ľudia milujú môj blog. 


MÁJ:

ĎALŠÍ SOCIÁLNY EXPERIMENT
Offline sociálne experimenty ma začali baviť. Beriem aj Peťu a ideme na speed dating. Tentokrát ako vyštudovaná teologička. Užívam si to na 100% a na konci mesiaca absolvujem speed dating znova. Tentokrát ako JA - Nika. 

Viac tu: Xena, teší ma!

a tu: Neo, si vyvolený!

NARODKY CROSSFITU
Môj milovaný gym má narodky a my ideme na chatu. Tak strašne sa teším. Keďže milujem organizovanie a robenie prekvapení, ujmem sa prípravy darčeka za všetkých členov. V deň odchodu na chatu si trhám všetky vlasy, pretože je toho na mňa akosi veľa a prestávam stíhať. Keďže veľmi iniciatívne chcem aj gratulovať a hovoriť príhovor, začínam mať tesne predtým stres. Reč som si pripravila, ale zatiaľ som ju ani raz nepovedala bez chyby. Prvý krát až naostro, keď po niekoľkých kokosových vodkách stojím pre všetkými a hlavne našimi trénermi a úplne od srdca im hovorím, aké obrovské miesto majú v životoch všetkých nás ostatných. V pekne zabalených balíčkoch im dávam tričká, ktoré som navrhla niekoľko týždňov dozadu. Plním si môj sen s vlastnými tričkami druhý krát.


JÚN:

FINÁLE BLOGERA ROKA
Ideme do Bratislavky. Na finále Blogera roka. S Peťou, Dominikou a Kubom. Panebože, ako strašne sa teším. Mám úplne tie najdokonalejšie princeznovské šaty od Poneru a cítim sa v nich tak krásne. Prichádzame na miesto plné všetkých tých úžasných a inšpiratívnych osobností. Ja som tak strašne šťastná, že tu môžem byť. Že môžem byť súčasť tohto všetkého. Že patrím medzi najlepších slovenských blogerov!
Sadáme si na miesto a netrpezlivo čakáme na vyhlásenie mojej kategórie. Prichádzajú nominácie a keď sa na obrovskom plátne objaví môj blog, som tak strašne hrdá. A zrazu to prichádza. Blogerom roka 2017 sa stáva...Break the Rules! Nemôžem tomu uveriť. K pódiu odchádzam úplne v tranze. Ten zvuk mi v ušiach znie doteraz. Break  the Rules. Ja som to vyhrala? Ona povedala Break the Rules? Vnímam len to, ako Dominika strašne piští a hovorí mi, že mám ísť! Cestou uličkou sa ešte otáčam a uisťujem, či fakt áno. Či to fakt povedali. Viem len, že ľudia stále tlieskajú a usmievajú sa a ja viem, že tlieskajú mne. MNE! Pretože som to skutočne vyhrala! 
Najbližšie dni odmietam z rúk pustiť certifikát Blogera roka. Ležím s ním v posteli a šťastie, ktoré momentálne cítim sa nedá slovami ani popísať. 

PETINKINE PROMÓCIE
Peťa úspešne ukončila štúdium a ideme do Brna na promócie. Sedím v prvom rade a veľmi tlieskam. Som taká pyšná! Trojdňové oslavy promócii sa ale celkom vymkli spod kontroly a zapálené krvavé šrámy z preliezania plota liečim ešte ďalšie dva mesiace.


JÚL:

NA KONIEC SVETA
Hneď za začiatku mesiaca odchádzame s Peťou a Markét kdesi na koniec sveta na chalupu. Celý týždeň trávim písaním knihy, od rána až do noci a cítim sa úplne úžasne. V prírode, úplnom tichu a úžasnej spoločnosti. Už presne viem, aké prostredie potrebujem, aby som ju dopísala.

NOVÝ TRÉNER JAKUB
Jedného dňa za mnou príde Peťa s tým, že by sa chcela v crossfite zlepšiť. Niekam sa posunúť. Že našla nejakého trénera, ktorý sa na to špecializuje. Hovorí mi, že s ním tiež pracuje fyzioterapeut, ktorý sa špecializuje na športové zranenia. Nič momentálne nepotrebujem nutnejšie. Bolesti lýtka sú strašné a nie som schopná vôbec behať. Stretávam sa s Jakubom a rozprávam mu o mojich problémoch. Berie si ma pod svoje krídla a začína mi písať tréningy. Kontroluje ma tiež v jedle a ja mám pocit, že je všetko na tej najsprávnejšej ceste.



ELITE BATTLE OF BRNO
Čakajú ma moje prvé crossfitové závody! Neviem, prečo som sa na toto dala nahovoriť, no nie je cesty späť. Cestujeme do Brna, kde sa všetko odohráva. Workouty sú ťažké, ale užívam si ich úplne naplno. Bože, ako strašne som šťastná! Cieľ neskončiť poslední plníme a najbližší týždeň sa dávam fyzicky dokopy.

Viac tu: Kráľovná výmykov


MAJKA
Po dlhej dobe sa stretávam s kamarátkou Majkou, ktorú som nevidela niekoľko rokov. Rozprávame sa o našich životoch a ja jej hovorím, že sa chcem vykašlať na doktorát. Že by som tak strašne chcela robiť niečo kreatívne. Písať a fotiť. Problém však vidím v tom, že na všetky podobné pozície je v Prahe nutná čeština. O pár dní mi Majka posiela ponuku práce pre jednu reklamku. Nejakí žraloci. Ale hľadajú niekoho, kto by sa staral o ich slovenských klientov. Inzerát si prečítam niekoľkokrát po sebe a mám pocit, že to je ono! Okamžite posielam môj ružový životopis a skáčem doma po strop, keď ma pozvú na pohovor!

ROZHOVOR PRE NOIZZ
Píšu mi z magazíinu Noizz, že by so mnou chceli urobiť rozhovor a zaradiť ma do svojej rubriky Big stories. Nadšene súhlasím. O pár dni dostávam otázky ohľadom môjho života, blogovania, najšialenejších vecí, ktoré som kedy urobila. Som nadšená. Konečne sa ma nikto nepýta na fyziku. Mám pocit, že to bude úžasné. A nemýlim sa, hotový článok si prečítam niekoľkokrát po sebe a som tak šťastná!


VEĽKÉ PRIZNANIE
Dlho sa k tomu odhodlávam, mesiac to spisujem. Moje temné tajomstvo. Všetko, čím som si za posledný rok prešla a čo som pred svetom tak vytrvalo tajila. Poruchy príjmu potravy, bipolárna porucha, myšlienky na samovraždu, psychiatria. Po zverejnení ma zasypú stovky správ od dievčat, ktoré si prechádzajú tým istým a zrazu majú pocit, že sa mi môžu zveriť. Článok má neuveriteľný dosah, čítajú ho desiatky tisíc ľudí. Za pár dní sa stáva najčítanejším článkom na blogu za celé 4 roky existencie.
Cítim sa konečne taká silná, mám pocit, že som nad tou chorobou zvíťazila. Vysadzujem lieky a som odhodlaná to dobojovať sama. 


KRISTÝNKA
Na crossfite spoznávam Kristýnku. Začíname sa spolu baviť a mám pocit, že si spolu úžasne rozumieme. Zisťujem, že číta môj blog a že som ju ku nám na crossfitu naviedla práve ja. Som tak šťastná! Ale oveľa viac keď zisťujem, že máme s Kristýnkou toho toľko spoločného a začíname spolu tráviť strašne veľa času. A tak do môjho života vstupuje ďalší tak úžasný človek.



AUGUST:

36 OTÁZOK NA ZAMILOVANIE
Robím ďalší sociálny experiment. Overenie 36 otázok, po položení ktorých sa majú subjekty do seba zamilovať. Začínajú ma baviť psychologické pokusy a pozorovanie reakcií ľudí na rôzne situácie. Výsledkom experiment je, že by to vlastne aj mohlo fungovať.

Viac tu: Milujem Ťa za 3..2..1

MOJE TRETIE INSTARANDE
Po tretí krát idem na rande naslepo z Instagramu a po tretí krát prináša do môjho života výnimočného človeka. S Anetkou si na prvom rande vyrozprávame naše celé životné príbehy a hneď vieme, že my dve sme sa museli stretnúť!


POHOVOR DO NOVEJ PRÁCE
Pozvali ma na pohovor! Som strašne šťastná, no ráno mám trocha obavy. Som na to vhodná? Mám tam vôbec ísť? Nakoniec idem, pretože mám pocit, že tie najlepšie veci v mojom živote sa dejú vtedy, keď o nich dopredu pochybujem. Dostávam 4 kreatívne otázky, na vypracovanie ktorých mám celý týždeň, počas ktorého vymýšľam, premýšľam, tvorím, kreslím, fotím. Odosielam výsledok s ktorým som celkom spokojná. O pár dní dostávam mail, v ktorom ma pozývajú do druhého kola. Skáčem po kuchyni od radosti. Druhé kolo je rýchle, hovorím o mojich úlohách a o tom, čo by som chcela u žralokov robiť. Som z toho všetkého úplne nadšená. Že sa mi ozvú. O týždeň. Majú ešte nejakých ľudí. Aj na chodbe ďalší čaká. Neviem, či som so svojim výkonom spokojná. Ešte chvíľku sa rozprávame a Nikol hovorí, že ma vlastne berú hneď. Mám to! Snažím sa akékoľvek prejavy emócii udržať na uzde. Som však tak neskutočne šťastná! Už vo výťahu mám slzy v očiach. 

KAMIL MÁ NARODKY
Idem organizovať ďalšiu oslavu! Kamil mi počas experimentu s 36 otázkami povedal, že nikdy nemal narodeninovú oslavu. A ja nepotrebujem počuť viac. Organizujem mu oslavu v našom gyme, pozývam tých najviac úžasných ľudí a všetko musí byť tip-top. S Peťou pečieme a pripravujeme jedlo, máme tortu, balóny aj darčeky. V noci sa prechádzam po ulici s ketllbelom a balónmi a vniká moje najviac legendárne video, kde v strede cesty na Dělnickej ulici konverzujem s pánmi zváračmi.  
Po párty sa budím ráno doma. Strašne ma bolia oči, z ktorých som si v noci nevybrala šošovky. Zapaľujú sa mi oči a najbližší mesiac ma trápia bolesti očí a musím nosiť okuliare.

Viac a hlavne video tu: Veď už sa môžeš vydávať!

BOLESŤ CHRBTICE
Cvičím strašne veľa. A síce mi Jakub zakázal vzpieranie, okrem tréningov, ktoré mi píše na každý deň, chodím aj na vzpieranie. Cvičím dvojfázovo, niektoré dni dokonca trikrát. Cvičenie je pre mňa momentálne úplne najdôležitejšie. Postavenie jedla v živote som si zjavne konečne urovnala, no s cvičením to je oveľa horšie. Niekedy v polovici augusta ma pri niektorých cvikoch začína bolieť chrbtica. Odmietam ísť k fyzioterapeutovi. Znamenalo by to minimálne deň bez cvičenia a to neprichádza do úvahy. Po ďalších týždňoch bolestí sa ale objednávam k môjmu Jakubovi. Moju chrbticu okomentuje s tým, že vyzerám, že vzpieram každý deň. Hodinu fyzioterapie pretrpím v bolestiach a dúfam, že to pomôže. No nepomohlo. Bolí to rovnako. 

LIVESTREAM
Príde mi návšteva. Veľmi sa na neho teším! Ležíme v posteli a kecáme. Na jeho otázku, čo ideme robiť odpovedám, že môžeme hrať karty. Najbližšie dve hodiny sedíme v posteli u mňa doma a hráme poker. Odchádza s tým, že u mňa sa aj tak nič nedá robiť. Otváram si fľašu vína. Situácia si to vyžaduje. Nemám poháre, pijem slamkou z fľaše. Mám najlepší nápad na svete. Idem livestreamovať! Trvá to dve hodiny, ľudia sa bavia, ja vlastne tiež. Uvedomelo to ukladám, nech si to môžu pozrieť aj všetci tí, ktorí to večer zmeškali. 

SEPTEMBER:

1. DEŇ V PRÁCI
Prichádza september a mňa čaká prvý deň v novej práci. Neviem sa dočkať. Tak strašne sa teším! Prichádzam do akvárka do ktorého sa zamilovávam na prvý pohľad. Je to tu tak úžasné! 

VLÁSKY OD TEREZKY
Čaká ma zmena. Idem na nové vlásky ku Terezke. Strašne sa teším, pretože Terezka s farbičkami dokáže čarovať. Chcem byť studená blondína. Odchádzam absolútne nadšená. Také krásne vlásky ako teraz som nemala ešte nikdy! Každému sa páčia!


ĎALŠIA ZMENA TRÉNERA
Keďže mám pocit, že tréningy od Jakuba ma nebavia a chýba mi vzpieranie, dohadujem sa na nových tréningoch s Kamilom. Tréningy ktoré mi píše sú úplne úžasné a strašne si ich užívam, aj keď sa bolesť chrbtice ozýva stále viac a viac. Cvičím ráno aj večer, no kvôli bolesti pár krát tréning nedokončím. Po troch týždňoch Kamil prichádza s tým, že ma ďalej trénovať odmieta. Dôvodov uvádza niekoľko, no ani jeden rozumný. Nezdá sa mu to, že ma stále niečo bolí. Plačem v práci a všetci sa ma snažia upokojiť.

OKTÓBER:

MÁM NARODKY!
1.október je tu a ja mám narodky. Oslava prebieha znova v našom gyme, kde sa na jednom mieste stretli všetci kamaráti z môjho života, ktorých mám najradšej. Oslava je dokonalá! Ja tých ľudí tak zbožňujem. A teraz sú tu so mnou a všetko je úžasné. Som šťastná a vidím, že aj oni chcú aby som bola. Dostávam darčeky podľa môjho zoznamu snov. Oni mi chcú plniť sny! Plačem od dojatia. Niekoľkokrát. Prichádzam domov na druhý deň ráno o 8. S ďalšími 4 kamarátmi.


FYZIOTERAPIA
Bolesť je stále horšia a horšia a Dominika mi dáva kontakt na fyzioterapeuta, ktorý sa špecializuje na mobilizácie chrbtice. Berie ma okamžite a zisťuje, že mám zablokované 2 rebrá a 2 stavce. Čuduje sa, ako som s tým vôbec bola schopná cvičiť. O pár dní bolesť trocha povolí a ja idem na Slovensko, aby ma na pár dní nelákalo cvičenie. S bratom ideme na motokáry a ja nepekne havarujem. Pri čelnom náraze mi nie len že letí prilba z hlavy dole, ale necítim si polovicu tela. Vraciam sa do Prahy so strašnými bolesťami hlavy a moja prvá cesta vedie na fyzio. Ten pán nechápe, ako si niekto takto dokáže zablokovať rebrá aj krk počas zotavovacieho pobytu doma. 

KONCENTRAČNÝ TÁBOR
Na narodky som od Peti dostala splnenie ďalšieho sna zo zoznamu. Návštevu koncentračného tábora v Poľsku. O koncentračných táboroch a druhej svetovej vojne viem všetko. Mám niekoľkokrát pozreté všetky filmy a prečítané všetky knihy. Myslím si, že ma nemá čo prekvapiť. Prekvapilo. Celý čas mám odporný pocit srdca v krabičke, ako keby sa niečo malo stať. S tým rozdielom, že sa už stalo.


KETÓZA
Posledné týždne mám pocit, že som psychicky absolútne v pohode a úplne vyrovnaná. Stále rozmýšľam nad tým, či som skutočne vyliečená a rozhodnem sa pre ďalší experiment na sebe. Na dva mesiace vysadzujem z jedálnička cukor. Lieky neberiem niekoľko mesiacov a ak to zvládnem, som z toho vonku.  8 týždňov prejde ako nič a neprinesú so sebou ani jeden jediný stav ,,odpojenia logiky". Čo však priniesli bolo zhoršenie fáz. Jedna výrazná depresívna a jedna veľmi výrazná mánická. Začínam rozmýšľať nad tým, či bipolárnu poruchu nemôžu zhoršovať práve experimenty s jedlom. 

NOVEMBER:


PRETRVÁVAJÚCA BOLESŤ
Keďže bolesť chrbtice neprestáva, nepomáhajú lieky a nedokážem sa poriadne ani nadýchnuť, rozhodnem sa navštíviť lekára. Posiela ma na úplne nezmyselný RTG, na ktorom nič nevidí. Dostávam záves na ruku a Ibalgin na bolesť, ktorý už dlho nepomáha. Pár dní nesmiem cvičiť.

BUDEM SPÍKER!
Dostávam pozvánku na pracovný veľtrh, ktorý sa bude konať v Trnave. Chcú, aby som bola na tomto podujatí spíker. Najprv mám obavu, neviem, či mám niečo, čo by som ľuďom mohla ďalej posunúť, čo by im mohlo pomôcť v ich kariére. Nakoniec hovorím o svojom živote, o blogovaní aj o fyzike. Veľmi si to užívam. Chcem rozprávať do mikrofónu viac!


SÚHVEZDIE KORUNKY
Po dlhom rozmýšľaní som rozhodnutá. Chcem tetovanie. Chcem korunku. Aby som bola princezná už navždy. Rozmýšľam, ako spojiť do jedného malého obrázku, ktorý bude na mojom zápästí už navždy to, čo ma tak charakterizuje. To, čo som vždy chcela a to, čo som vždy milovala. Mám to! Súhvezdie korunky!


NEINSTANTNÁ KRÁSA
Po tom, ako som sa svetu priznala s mojim temným tajomstvo, ma zasypali stovky správ od dievčat, ktorým môj príbeh pomohol. Rovnako, ako mne pomohli príbehy iných dievčat. Chcela by som pomôcť všetkým. Rozmýšľam nad založením projektu, ktorý by dievčatám trpiacim PPP pomáhal. Vzniká Neinstantná krása. Viem, že celý svet nezachránim. Ale chcem sa o to aspoň pokúsiť.

Viac tu: Neinstantná krása

KONIEC CROSSFITU?
Sťažujem sa kamarátovi Miškovi, ktorý pracuje ako chirurg na stále niekoľko mesiacov pretrvávajúce bolesti a na neochotu zo strany lekárov nejako to riešiť. Vybavuje mi vyšetrenie u neurologičky v jeho nemocnici. Posiela ma na niekoľko RTG a po dôkladnom vyšetrení prichádza zdrvujúca diagnóza. Oznamuje mi, že crossfit ani vzpieranie už nikdy nebudem môcť robiť. Sedím na tej stoličke v takom tranze, že mám pocit, že sa mi asi sníva. Doktorka si naspäť sadá a vypisuje papiere pre fyzioterapeuta. Dostávam lieky na bolesť a hneď ako opustím nemocnicu si sadám na lavičku pred vchodom a plačem. Neviem to zastaviť. Nedokážem tomu uveriť. Najbližšie dni mám pocit, že sa mi zrútil svet. Crossfit mi vždy pomohol, nech mi bolo akokoľvek zle, vždy ma zo všetkého dostal. Ja som ho tak milovala! Neviem čo povedať. Už ani nemám slzy.

DECEMBER:

PARÍŽ
Hneď za začiatku decembra odchádzam do Paríža. Neviem sa dočkať! Po roku, ktorý som prežila vo Francúzsku som bola presvedčená o tom, že sa sem znova presťahujem. V tomto pocite ma utvrdzujú hneď prvé minúty v tomto meste. Milujem to tu. Tieto dni si užívam absolútne naplno. Pri ceste naspäť takmer zmeškám lietadlo a som presvedčená, že to je ďalšie znamenie. Po prílete do Prahy mi je smutno. Nechcela som sa vrátiť. Mám pocit, že moje srdce ostalo v Paríži. Najbližšie dni sú veľmi smutné.


DISKUSIA PROGRESÍVNE SLOVENSKO
Cestujem do Martina na diskusiu novo vznikajúcej politickej strany s aktívnymi ženami dnešnej spoločnosti. Prvý krát hovorím o mojom temnom tajomstve pred ľuďmi, do mikrofónu. Je to zvláštne. Ale pred 1.Neinstantnou krásou si to musím nacvičiť. Po párty, ktorá po diskusii nasleduje sa budím v cudzom dome. Začiatok mojej politickej kariéry celkom sľubný.

Viac tu: Z jesenného denníčka


CFMF VIANOCE 
Na crossfit som sa prestala chodiť už aj pozerať. Je mi tam vždy tak strašne smutno a čo oči nevidia, srdce nebolí. Až tak. 
Po mesiaci bez crossfitu mi v maily pristáva pozvánka na vianočný večierok. Mám z toho zmätené pocity, ale teším sa. Hodinu pred začiatkom ale mám pocit, že zúčastniť sa tejto akcie mojej psychike momentálne nepomôže. Nechám sa však prehovoriť a prichádzam do podniku plného všetkých tých ľudí, ktorých tak milujem a ktorí mi tak chýbali. Všetci ma ľutujú a ja spustím taký záchvat plaču, ktorý sa nedá zastaviť. Po polhodine musím odísť, pretože neviem prestať plakať. 

FYZIO U JAKUBA
Píšem zúfalú správu Jakubovi s prosbou o pomoc, v ktorej mu tiež posielam lekársku správu od doktorky. Sľubuje mi, že ma dá dokopy a že zase budem cvičiť. Ja sľubujem sebe, že už nikdy nebudem robiť nič mimo jeho pokynov. Dovolí mi zase cvičiť. S rozumom.

CROSSFIT
Hneď ako sa vraciam naspäť do Prahy, idem znova na crossfit. Po viac ako dvoch mesiacoch úplného necvičenia. Cítim sa tak slabá ako nikdy. Chrbát síce stále bolí, ale psychická bolesť z toho, že cvičiť nesmiem, je horšia než tá fyzická ktorú cvičenie spôsobuje. Na chvíľku mám pocit, že bude zase všetko dobré. Že niektoré nikdy a navždy predsa len opisujú len istý časový interval.

Tak toto bol on. Môj rok 2017. A čo prinesie ten ďalší?
Ja Vám prajem, aby Váš nový rok bol presne taký, ako ho chcete mať. Veľa snívajte a sny si plňte, nech sú akokoľvek šialené a odvážne. Dávajte si pozor na svoje zdravie a počúvajte svoje telo. Buďte milí a nesebeckí k iným. Pomáhajte tým, ktorí to potrebujú. Správajte sa k ľuďom presne tak, ako chcete, aby sa správali oni k Vám. Na nič netlačte, nechajte veci voľne plynúť, všetko k Vám príde v správny čas. Vtedy, keď z toho budete môcť vyťažiť čo najviac. Vtedy, keď Vás to urobí úplne najšťastnejšími! Ale nezabúdajte všetko prijímať s pokorou. Splňte týchto pár bodov a Vás rok 2018 bude ten najlepší, aký ste kedy zažili!

A čoskoro sa vidíme na 1. Neinstantnej kráse!

Majte sa NAJKRAJŠIE ako viete!
Vaša

You Might Also Like

4 komentárov

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

KNIHA NEINSTANTNE KRÁSNA

Vypočuj si PODCAST